Netfliks odložio uvođenje jeftinije pretplate, hoće da prestigne Dizni

Netfliks odlaže lansiranje svoje jeftinije opcije sa oglasima za 1. novembar kako bi prestigao Dizni, koji planira da uradi isto 8. decembra. Kompanija se na ovaj potez odlučila kako bi zaustavila propadanje svog poslovanja.

Izvor: Poslovni.hr
Podeli
Foto:EPA/ FILIP SINGER
Foto:EPA/ FILIP SINGER

Prema nedavnom izveštaju "The Wall Street Journal-a", Netfliks procenjuje da će njihova jeftinija opcija sa oglasima privući 40 miliona gledalaca do kraja sledeće godine. Netfliks je rekao oglašivačima da do kraja 2022. očekuju da će imati oko 4,4 miliona korisnika ove jeftinije opcije širom sveta.

Netfliks planira da pušta četiri minuta reklama za svaki sat sadržaja, a da bi dosegao 1.000 gledalaca, planira da naplati oglašivačima otprilike 65 dolara, što je znatno više od većine drugih konkurenata.

Netfliksov sadržaj koji podržava oglase trebalo bi da bude lansiran u više zemalja 1. novembra, uključujući SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku.

Kompanija trenutno pregovara sa agencijama o minimalnoj godišnjoj potrošnji na oglase od 10 miliona dolara. Cilj im je da završe kupovinu oglasa do 30. septembra kako bi mogli da počnu sa lansiranjem kako je planirano.

Tačne maloprodajne cene ove opcije još nisu dogovorene, ali se spekuliše da bi mesečni iznos trebalo da bude između 7 i 9 dolara.

Kompanija se na ovaj potez odlučila kako bi zaustavila propadanje svog poslovanja. Netfliks veruje da će na ovaj način vratiti mnoge pretplatnike koji su odustali od ovog striming servisa jer im je bio preskup, ali i privući mnogo novih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu