Ansambl Janoška na otvaranju jubilarnog desetog Art Link festivala u Beogradu

Janoška otvara Art Link festival, na kome će u periodu od juna do septembra 2022. godine nastupiti pijanista Adi Nojhaus, kompozitor i pijanista Luis Ahijus, pijanista Alberto Fero, Ansambl Kamerata Balkanika, violončelista i trkač Toke Moldrupi i brojna druga eminentna imena današnje klasične muzike.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Veći deo festivalskog programa će biti realizovan u neposrednom prirodnom okruženju, čimeArtLink festival želi da artikuliše važnost učešća slušalaca u svakodnevnom susretu sa umetnošću.

Novi pravci u muzici trenutno su u opticaju pod maštovitim imenima, dok se kategorije fjužna i krosovera neprestano šire.

Foto: Promo
Foto: Promo

U duhu tih kretanja, Ansambl Janoška, širom sveta prepoznat po svom muzičkom poliglotizmu prevazilazi sve granice, a da ga pritom i dalje odlikuje klasično stilsko poreklo.

Ni sa čim uporedive transformacije muzičkog sadržaja prilagođenog publici delo su tri brata iz Bratislave – Ondreja i Romana Janoške koji sviraju violine i Františeka Janoške za klavirom – i njihovog zeta Julijusa Darvasa iz Konstance na kontrabasu, koji će nastupiti na otvaranju sezone regionalnog Art Link festivala na Beogradskoj tvrđavi 25.juna.

Ulaz je slobodan!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu