Pozorište Atelje 212 otvara 30. jubilarni BELEF premijerom predstave "Drama o kraju sveta"

Pozorište Atelje 212 otvara 30. jubilarni BELEF premijerom predstave "Drama o kraju sveta" 23. juna u 19 h u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Predstava "Drama o kraju sveta" se bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta. Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

Mnogo puta smo čuli u skorije vreme da izgleda "da se sprema kraj sveta". Kolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećanjem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice – iako nazvana Drama o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda.

U predstavi igraju Dragana Đukić, Jelena Ilić, Marta Bjelica, Mihaela Stanković, muzičarke Ana Ćurčin i Milena Jančurić. Rediteljka je Olga Dimitrijević.
Predstava je rađena u koprodukciji Ateljea 212, Udruženja građana Gorgone i Fondacije Novi Sad – Evropska prestonice kulture 2022. u okviru luka "Heroine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu