Koronavirus neće sprečiti održavanje "Tamburica festa"

Ovogodišnje, 14. izdanje "Tamburica festa", koje će biti održano od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, okupiće veliki broj domaćih i inostranih izvođača, saopštio je organizacioni odbor manifestacije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Shutterstock/Zdravko Ciric
Foto: Shutterstock/Zdravko Ciric

Pročitajte još:

Kako se rodio Međunarodni filmski festival FEST 1971. godine

Biografski filmovi na FEST-u koje ne smete da propustite

Kejt Vinslet, Džoni Dep, Žilijet Binoš i drugi u Gala programu 49. FEST-a

Kako se navodi, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SADa, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake festivalske večeri imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

Organizatori manifestacije najavili su da će uvodno festivalsko veče 19. avgusta početi tamburaškom promenadom fijakera sa tamburašima, koji će voziti novosadskim bulevarima i ulicama sve do Trga slobode.

U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja, u kojoj će tamburaši posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

Preostale dve večeri biće održane na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će se ovogodišnji učesnici takmičiti za trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste i basprimaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu