Preminuo bivši gitarista "Galije"

Gitarista i kompozitor Žan Žak Roskam sa poznatom domaćom grupom "Galija" snimio je pet albuma

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
Ilustracija/Foto: Depositphotos/TarasMalyarevich

Ova vest objavljena je na zvaničnom profilu grupe Galija na Fejsbuku.

"Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedeljak 26. oktobra 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista i kompozitor koji je obeležio značajan deo Galijine karijere."

Oni su još naveli da je ovaj, kako su istakli, izuzetno šarmantni i harizmatični tamnoputi Belgijanac, sa Galijom snimio pet albuma, na kojima se potpisao kao gitarista, ali i kao autor pesama kao što su "Žena koje nema", "Nebo nad Makarskom", "Pevaju jutra", "Ljubavna pesma", "Proleće" i "Moskva-Balkan".

"Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pesmama 'Ljubavna pesma' i 'Zebre i bizoni'. Žak je sa Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava centru kojim je Galija obeležila 35 godina postojanja", navodi se.

Dodaju još da grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno "lepa sećanja i neverovatan broj sjajnih anegdota i uspomena".

"Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru", navodi se na zvaničnoj stranici grupe Galija na Fejsbuku.

strana 1 od 47 idi na stranu