Viteški festival "Just out 6" od 28. do 30. avgusta FOTO

Obaveštavamo vas da će festival, već tradicionalno, biti održan od 28. do 30. avgusta.

Izvor: B92
Podeli

S obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori će, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije i preporukama Kriznog štaba preduzeti propisane mere zaštite od koronavirusa. Kao i svake godine, posetioce očekuje multimedijalni spektakl, uz nastupe brojnih umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva. Pored umetničkog programa, viteških borbi i prikaza borilačkih veština, posetioce očekuje i izložba srednjovekovnih umetnina, prezentacija starih zanata, degustacija srednjovekovne hrane i pića.

Vitezovi iz Srbije biće domaćini viteškim timovima i saborcima iz brojnih država, u punoj viteškoj opremi, prikazaće srednjovekovne borbe, kao i srednjovekovni način života u viteškom selu koje će biti sagrađeno podno zidina manastira Manasija i uz levu obalu reke Resave.

Posetioci će između ostalog moći da pogledaju domaće i strane majstore veština: sokolare, streličare, bacače koplja, streličare sa konja, mačevaoce i mnoge druge. Za festival će biti pripremljene i radionice: grnčarska, okloparska, oružarska, heraldička, saračka, tkačka, arheološka i brojne druga.

Dobro došli na Just out!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu