Kakva je sudbina Egzita i ostalih festivala u Novom Sadu? VIDEO

Da li će se i kada održati Exit festival, da li će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture u 2021. godini i kakva je sudbina ostalih festivalskih manifestacija u ovom gradu, zna gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: B92
Podeli
Foto: printscreen, Prva TV
Foto: printscreen, Prva TV

Ove godine očekivali su se i mnogi drugi festivali.

"Verujem da ćemo, možda već u toku ove nedelje, ali svakako brzo, imati odluku o održavanju Egzita. Bliži smo pomeranju nego otkazivanju, a sa jednim dobrim razvojem epidemiološke situacije i u gradu i u Srbiji, možemo reći da bismo organizovali u jednom dobrom ambijentu", rekao je za 150 minuta Prve TV gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Odluka će biti doneta na sednici Kriznog štaba, a ako se pojavi i najmanja opasnost neće biti održavanja.

"Rizik ćemo svesti na minimum, nećemo se igrati sa takvim stvarima. Ako bude moglo da se organizuje, mi ćemo organizovati", naglasio je.

Što se ostalih fetivala tiče, nije smanjan budžet za kulturu. Na primer, Sterijino pozorje je pomereno za kraj avgusta, ali sve zavisi od slučaja do slučaja, i nemoguće je napraviti konačan kalendar za ovu godinu jer niko ne može da predvidi šta će se desiti, smatra Vučević.

Još jedno veliko pitanje jeste to što je Novi Sad trebalo da ponese titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.

"Tu je sveopšta konfuzija u Evropi, s obzirom na to da su Osijek i jedan irski grad "ugasili gradove". Verovatno će se tražiti da Novi Sad bude prestonica kulture za 2022. godinu", rekao je gradonačelnik ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu