Pučinijeva opera "Turandot" otvara novu sezonu uživo prenosa u bioskopu Cineplexx

Nova sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena 2019/20: UŽIVO U HD-u počinje ove subote, 12. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center izvođenjem opere "Turandot“.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

U narednih 8 meseci na velikom platnu bioskopa smenjivaće se različita operska remek-dela, sa vodećim svetskim operskim izvođačima i dirigentima, uključujući novog muzičkog direktora Metropoliten opere Janika Neze-Segena.

Sezona 2019/20 nam donosi 10 prenosa uživo, uključujući pet novih produkcija sa vodećim svetskim umetnicima. Premijerno će biti izvedena opera Filipa Glasa "Aknaten“, koja je obeležila 20. vek, kao i Hendelova opera "Agripina“.

U novoj produkciji će biti izvedene Bergova opera "Vocek“, Geršvinova "Porgi i Bes“ i Vagnerova "Leteći Holanđanin“. Pored novih produkcija, publika će imati prilike da uživa i u Pučinijevim operama "Turandot“, "Madam Baterflaj“ i operi "Toska“, zatim u vanserijskom Masneovom remek-delu operi "Manon“ i Donicetijevoj "Mariji Stjuart“.

Foto: Promo
Foto: Promo

U ponudi će biti i poseban praznični dodatak opera "Čarobna frula“. "Turandot" je poslednja Pučinijeva opera i prema mišljenju brojnih svetskih muzikologa, poslednja klasična opera.

Pučini se na komponovanje opere "Turandot" odlučio sa željom da ovim delom kruniše opersko stvaralaštvo i napravi veličanstveni spektakl. Postavku u Metropolitenu predvodi Kristin Gerk, koja peva zahtevnu naslovnu ulogu Pučinijeve kineske, ledene princeze Turandot.

Roberto Aronikase našao se u ulozi Kalafa, prosca koji rizikuje život radi princezine ruke i peva slavnu ariju Nessun dorma. Metov muzički direktor Janik Nezet Segin diriguje vizuelno spektakularnom produkcijom iz 1987. godine, iza koje stoji Franko Zefireli.

Kupovinom karata za celu opersku sezonu ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.000 dinara, dok vas za 4 ili više izvođenja u sezoni očekuje cena od 1.300 dinara po izvođenju. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi.

strana 1 od 14 idi na stranu