Izložba Roba Vudkoksa u Narodnom muzeju u Beogradu

Izložba poznatog modnog i umetničkog fotografa Roba Vudkoksa biće otvorena 7. novembra u Narodnom muzeju u Beogradu, a taj događaj označava početak kampanje 17. beogradskog festivala igre (BFI) za koji je vizuelni identitet kreirao upravo ovaj američki fotograf, najavljeno je iz BFI.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: ToskanaInc /depositphotos
Foto: ToskanaInc /depositphotos

Vudkoks živi na relaciji Los Anđeles, Njujork i Meksiko Siti. Svoj talenat za fotografiju demonstrira sa strašću koja je neupitna i zarazna. Radi za brojne poznate i ekskluzivne modne brendove, potpisao je na stotine stranica različitih modnih časopisa u Severnoj i Južnoj Americi, i izlagao svoje fotografije u 25 svetskih metropola.

Takođe, ovaj umetnik često producira projekte koji podižu svest o različitim gorućim društvenim temama, drži radionice i podučava mlade širom sveta. Vudkoks je tokom poslednjih meseci za Beogradski festival igre, koji se naredne godine odvija pod sloganom "Čista senzacija", pripremio nekoliko zanimljivijih foto-instalacija koje će tokom narednih meseci najavljivati program jednog od najvažnijih evropskih festivala umetničke igre, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima.

Sama izložba predstavlja kompilaciju radova iz nekoliko različitih faza, ali sa zajedničkom temom koja u fokus stavlja lepotu i posebnost ljudskog tela. Izložbu fotografija Roba Vudkoksa zajednički pripremaju Beogradski festival igre i Narodni muzej u Beogradu, a umetnik će boraviti u Beogradu početkom novembra kako bi kreirao nekoliko radova s mladim igračima iz Srbije i predstavio svoja dela beogradskoj publici.

Glavni program 17. beogradskog festivala igre donosi produkcije iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije, i to od 21. marta do 12. aprila, 2020. godine.

Pored izložbi i majstorskih kurseva, festivalu prethode Dani igre u Kinoteci u januaru 2020. godine, ali i gostovanje prvaka i solista Njujork siti baleta u Novom Sadu i Beogradu s fantastičnim repertoarom Žorža Balanšina, Džeroma Robinsa i Kristofera Vildona. Ulaznice se mogu kupiti na sajtu Beogradskog festivala igre.

strana 1 od 14 idi na stranu