Reditelj Shazama 2 odgovorio na kritike: "Definitivno sam završio sa superherojima"

Režiser je rekao da se raduje "prekidanju veze sa diskursom o superherojima"

Izvor: IGN Adria
Podeli
Foto: neotemlpars/Shutterstock
Foto: neotemlpars/Shutterstock

Reditelj filma Shazam! Fury of the Gods Dejvid F. Sandberg planira da napravi dugu pauzu od filmova o superherojima nakon lošeg kritičkog prijema za nastavak Shazama.

Na Tviteru, Sandberg je objavio niz razmišljanja nakon otvaranja Shazam 2 vikenda, rekavši da planira da se vrati svojim korenima, hororu.

"Na Rotten Tomatoes dobio sam najnižu ocenu kritike i najveću ocenu gledalaca istovremeno," napisao je Sandberg.

"Nisam očekivao reprizu kritika prvog filma, ali sam ipak bio malo iznenađen jer mislim da je dobar film. Aha dobro. Kao što sam već neko vreme govorio, veoma sam nestrpljiv da se vratim na horor (i da probam neke nove stvari takođe). Nakon šest godina Shazama završio sam sa superherojima za sada."

Sandberg je u pravu u vezi sa disproporcijom između rezultata kritičara Rotten Tomatoes-a Shazam 2 i ocene publike. Prosek kritičara trenutno iznosi 52%, dok preko 1.000 ocena fanova ima ocenu gledanosti filma 88%.

Pre nego što je režirao par DC filmova, Sandberg je režirao Lights Out iz 2016. i Annabelle: Creation iz 2017., koji su bili horor filmovi. Dok reditelj želi da se vrati hororu, Sandberg je brzo istakao da je zahvalan na vremenu koje je proveo radeći na Shazamu.

"Samo da budemo jasni, ne žalim ni na sekundu što sam snimao Shazam filmove. Toliko sam naučio i počeo da radim sa nekim zaista neverovatnim ljudima. Zauvek ću biti zahvalan što sam uspeo da režiram dva filma! Bili su to veoma izazovna, ali dragocena iskustva. Jedna stvar kojoj sam se zaista radovao je da se isključim iz diskursa o superherojima na mrežama. Mnogo toga me toliko opterećuje i biće lepo da više ne razmišljam o tome."

Sandberg nije jedini režiser koji je nedavno govorio o negativnim ocenama. Scenarista AntMen-a se takođe žalio na loše kritike, rekavši za Daili Beast: "Da budem iskren, te kritike su me iznenadile... Pomislio sam... Šta dođavola?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu