Najavljen film o novinarkama koje su raskrinkale Vajnstina

Keri Maligan i Zoi Kazan igraće novinarke "Njujork tajmsa" koje su raskrinkale osramoćenog holivudskog producenta Harvija Vajnstina kog je više žena iz filmske industrije optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello / POOL
Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello / POOL

Novinarke Megan Tui i Džodi Kantor prve su oktobra 2017. objavile priču o Vajnstinu, tada čelniku moćne producentske kuće "Miramaks", i njegovim seksualnim napadima usmerenim na glumice i druge saradnice.

Za te tekstove dobile su Pulicerovu nagradu, a Harvi Vajnstin je u međuvremenu osuđen na 23 godine zatvora.

Film "She Said" biće adaptacija njihovog istoimenog bestselera o tome kako su nastajali tekstovi, ali i o masovnom pokretu #MeToo koji su oni podstakli, javio je filmski sajt Dedlajn.

Kritičarka "Gardijana" rekla je da je knjiga "oda dobrom starom istraživačkom novinarstvu", čak je pojedine delove uporedila sa "Svim predsednikovim ljudima", knjigom novinara "Vašington posta" Karla Bernstina i Boba Vudvorda koji su raskrinkali političke malverzacije tokom mandata predsednika Niksona i doprineli njegovoj ostavci.

Kako navodi "Gardijan", i film će biti na tragu filmske adaptacije "Svi predsednikovi ljudi" (u kojem su igrali Robert Redford i Dastin Hofman) i još jednog Oskarom nagrađenog filma, "Pod lupom" (Spotlight) o novinarima koji su israživali seksualno zlostavljanje u redovima Katoličke crkve u SAD.

"She Said" će režirati Marija Šrader, nedavno nagrađena Emijem za rad na mini-seriji "Unorthodox".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu