Giljermo Arijaga: Smrt je uvek uz nas

O Tomiju Li Džonsu i Dušku Dugoušku, "Pasjem životu" i "21 gramu", o smrti i vijagri za B92 govori scenarista i reditelj Giljermo Arijaga.

Razgovarao: Mladen Savković
Pošaljite komentar
  1. Giljermo Arijaga je sjajan, a svi filmovi koje je radio sa Inarituom su fantasticni. 21 gram mi je ipak favorit, iako obozavam i Pasji zivot i Vavilon. Zahvaljujuci ovom tekstu, shvatila sam da sva tri filma zajedno cine Trilogiju smrti iako, upravo ta tema provejava spontano iz njih...
    (Katarina, 28. januar 2014 12:36)

    # Link komentara

  2. Pasji zivot je neverovatan film. Pogledajte. Dobar je i Vavilon.
    Mokra Gora je svakog januara svetski centar filmske magije.
    Fascinantno je kakvi sve autori dolaze na Mokru Goru, a koliko se tome malo paznje pridaje, dok se recimo o Egzitu trubi cele godine, to su cele emisije o tome na RTSu, direktni prenosi, ogroman medijski prostor im je dat, dok se na drugoj strani ovako bogat filmski,kulturni i muzicki festival gotovo ignorise.
    Ko voli filmsku magiju, a ne moze da ode do Mokre Gore nek poseti sajt, same slike govore o magicnoj atmosferi koja tamo vlada.
    [link]/
    (zlatibor, 22. januar 2014 22:19)

    # Link komentara

  3. Pohvala za autora intervjua i naravno za Arijagu, odličnog scenaristu Inarituovih filmova. Eto, ako me nešto čini srećnim a da nije u okvirima mojih ličnih osećanja to je kada neko u ovoj zemlji dovede velike umetnike, skupi ih na jedno mesto i svako ko može da priušti put do Mećavnika pa makar i na dan, kolima, autobusom, ima tamo priliku da besplatno pogleda neki savremeni art film, posluša predavanje nekog osvajača palme,oskara, medveda, posluša koncert nekog benda. Tužno je samo što to može jedino da organizuje Kusta ili neki pojedinac a državna kulturna politika organizuje Konstantina celu jednu godinu.
    P.S. Da li je moguće da ova vest nema ni jedan komentar ? Tužno je što sam prvi koji ostavlja komentar na ovu vest a još tužnije što je ona sakrivena negde pri dnu rubrike "kultura" koja je i sama poprilično neprimetna.
    (Stevan, 22. januar 2014 02:21)

    # Link komentara

  4. "21 Gram" je jedan od mojih najomiljenijih filmova. I jedan od najpotresnijih.
    (Sparklehorse, 21. januar 2014 19:22)

    # Link komentara