Poslednji film Žarka Lauševića zatvara FEST VIDEO

Poslednji film Žarka Lauševića "Ruski konzul" zatvoriće FEST trećeg marta. "Rusija će opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko", to su reči koje u ovom filmu izgovara Laušević. Još jedna zvezda "Ruskog konzula", glumac Nebojša Dugalić, i reditelj ovog filma Miroslav Lekić bili su gosti emisije "Jutro".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. "Na primer, serija filmova na RTS o tome kako "Kant vodi ka Hitleru i konc logorima"

    Jel mozes molim te da mi kazes koji su to filmovi? Inace se Kant, Bah nigde u skoli ne pominju u negativnom kontekstu. Nase skolske knjige stampaju Nemci.
    (nexus, 1. mart 2024 15:52)

    # Link komentara

  2. Gde je problem? "Mem" je ideja, ponašanje ili stil koji se širi putem imitacije od osobe do osobe unutar - jedne kulture - i često nosi simboličko značenje koje predstavlja određeni fenomen ili temu. Mem deluje kao jedinica za prenošenje kulturnih ideja, simbola ili praksi, koji se mogu preneti iz jednog uma u drugi putem pisanja, govora, gestova, rituala ili drugih imitiranih fenomena sa imitiranom temom. Mem-ovi se analogno genu sami repliciraju, mutiraju i reaguju na selektivne pritiske. Kada su se naši fanovi Kominterne dočepali institucija od 1990., počelo je odašinajnje memova koji su trebali da nam ogade Zapad - on je bez bilo kakvih vrlina i vrednosti, nalik je forezinčarskim serijama na TV i "crnim hronikama". To svakodnevno posmatranje nasilja stimuliše nasilničko ponašanje kod mladih. Masovna klanja, ubijanja, pljačkanja, drogiranja, scene patološke seksualnosti - ti memovi mržnje su nam svima došli glave. Na primer, serija filmova na RTS o tome kako "Kant vodi ka Hitleru i konc logorima"; dok se ta tema obrađuje, prikazuju se zverstva nacista, klanje,...,rušenje kuća i to uz zvuk muzike Baha. Ko bilo šta zna o memo-vima zna da je to "UTISKIVANJE" gledaocima - mema - kako je Kant/Bah tj. građanska kultura (Geteovske Nemačke) - "zlo", "đavolja rabota". Zlo je da se mi upravljamo onako kako je kazao Kant "zvezdano nebo iznad mene i moralni zakoni u meni", a kad su "moralni zakoni u meni" "đavolja rabora" dobiješ Srbiju sa svakodnevnim Crnim Hronikama.
    (zoran stokic, 28. februar 2024 19:34)

    # Link komentara