Ova reč bila je najtraženija na internetu u 2023. godini

U svetu preplavljenom manipulacijom slikama i dezinformacijama, engleska reč „authentic” bila je najtraženija 2023. godine u SAD u najpoznatijem rečniku Merijam-Vebster (Merriam-Webster), objavila je ova izdavačka kuća.

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
  1. Autentično nije engleska reč. Authentic je oblik reči koji se koristi u engleskom, potiče od grčke reči authentikos što znači istinit.
    (glas naroda, 3. decembar 2023 10:09)

    # Link komentara

  2. Bolje da su tražili "Profesionalni političar"! Bolja tehnička,...,medicinska - rešenja - kroz istoriju - su stvorili PRIVID - napretka - i u svim drugim delatnstima Homo sapijensa. Zato se desilo da neka rešenja u sociologiji, na primer, postojanje - "profesionalnog političara" - postaše nešto progresivno, premda je sve suprotno od toga – postali su najveće štetočine. U istoriji sociologije od iskona da danas, vremenski raspon kada su na Zemlji postoje profesionalni političari je – zanemarnjivo – oko 200 god. Za ta dva veka već su doveli planetu Zemlju na prag uništenja. Umesto da se profesionalni političari bave unapređenjem opšteg dobra, umeso da postanu "umetnici" vođenja države i društva, umesto da nam pomognu da postanemo "dobri toleranti ljudi", "dobri građani", "dobri domaćini" – "profesionalni političari su se izrodili u svoju suprotnost; kako je to prvi jasno opisao Makijaveli u "Princ-u", " – njih jedino zanima – sticanje vlati – te da kako večno ostanu na vlasti. Postali su poput lekara koji koji je prekršio Hipokratovu zakletvu, pa umesto da leči pacijente, svo svoje vreme i energiju troši na to kako da u svom esnafu zauzme što bolji i viši položaj. Ukratko profesinalni političari su se pretvorili u noću modu čovečanstva – u najostrašćenije demagoge. Da ni vešno opstali na vlasti, bez ikakvog ustezanja, pokreću čak i lance maligne destruktivosti, sumanute ratove, žrtvuju čitave populacije ljudi kao da su - u partiji video igrice - a ne kao da su u stvarnosi.
    (zoran stokic, 1. decembar 2023 15:24)

    # Link komentara