1. Marvel je imao ogromnih finansijskih problema 90-ih godina. Toliko da su da bi se održali morali da prodaju prava na Fantastičnu četvorku, Spajdermena i X-Mene Foksu i Soniju. 1996. su podneli zahtev za bankrot.

    Jedan od razloga je bio što su više pokušavali da se dodvore kolekcionarima štampajući beskonačne varijacije istih brojeva (3D naslovna, metalik naslovna, varijacije na temu koje ničemu ne služe sem da se kaže da su drugačije).

    Onda su da bi snimili Iron Man film sklopili ugovor sa investicionim fondom Meril Linč i uzeli kredit na 525 miliona dolara, dajući u zalog Avendžerse, Crnog Pantera, Ant Mana, Stevu Čudaka, ukratko sva velika imena koja su im ostala.

    Da je Iron Man propao verovatno bi propao i Marvel. Ovako je sve istorija. U današnjem svetu i socio-političkoj klimi neko kao Dauni tada verovatno ne bi smeo da priđe studiju međutim, tada je uspelo.

    I zato imam veliko poštovanje prema Fajgiju i ekipi. Izdigli su franšizu iz pepela i zato skidam kapu. Nažalost kao i svako ko se najede para počeli su da prave slične gluposti (mislim pre svega zbog želje Diznija da se dodvori svima i svakome) i ponovo upali u probleme, pre svega kreativne. I dalje zarađuju pare, ali ako se malo ne dozovu pameti neće da valja, pogotovo što mislim da DC ubacuje u novu brzinu i da će uskoro početi da jede ogroman deo kolača.

    Ali zdrava konkurencija je bitna i neophodna.
    (Gde ja živim, 1. jun 2023 07:49)

    # Link komentara

  2. Voljeli ih ili ne treba poštovati to što su napravili i ono što rade-obojica su genijalci. Favro je multitalenat a Fajge je jedna mašina za pravljenje para.
    (Zoran, 1. jun 2023 07:38)

    # Link komentara

  3. Holivudski debilizam, momentalno zabraniti Americke filmove i televiziju, sve propaganda i nacna fantastika
    (misko, 1. jun 2023 07:06)

    # Link komentara

  4. Kakvo traćenje talenta...
    (Gooma, 31. maj 2023 22:29)

    # Link komentara