1. Najčešće se geniji ne razumeju međusobno.
    (sveok, 26. april 2023 16:57)

    # Link komentara

  2. Ал Паћино је у својој каријери глумио три потпуно различита типа мафијаша: у "Куму" је био хладнокрван и префињен тип, у "Лицу с ожиљком" напрасит, агресиван и насилан а у "Дони Браску" је био тзв. "улична џукела". Сувишно је рећи да је у свакој од ове три улоге бриљирао.

    Ово пишем зато што сам више пута видео и чуо да људи причају како је Паћино заправо осредњи глумац и како у сваком филму глуми исте ликове на исти начин и да не поседује моћ трансформације. Ова три примера која сам навео у потпуности поништавају ту критику.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 26. april 2023 11:26)

    # Link komentara

  3. Pa da budem iskren, siguran sam da je tu ulogu moglo jednako tako dobro ili još bolje odigrati dosta glumaca.

    Nije mi nezamislivo da je neko drugi bio Michael Corleone, kako mi je nezamislivo da je bilo ko drugi nego David Jason mogao biti Delboy, makar i tu bi sigurno mogli naći adekvatnu alternativu!
    (Plebs vulgaris, 26. april 2023 10:53)

    # Link komentara

  4. Meni je u filmu brutalno odglumio onaj Turčin, Tataljin posrednik, zaboravih kako se zove. Baš maestralna gluma... Nažalost negde sam pročitao da je preminuo nedugo posle Kuma, relativno mlad.
    (Betonka, 26. april 2023 09:57)

    # Link komentara

  5. Nikad ne znas kako ce ispasti sve na kraju. Zivot. Cesto kad si siguran u uspeh, podbacis, ponekad kad mislis propadoh -uspes. Sudbina.
    (CLS, 26. april 2023 09:44)

    # Link komentara

  6. To je dokaz koliko filmski kritičari ponekad nemaju pojma.
    (milan, 26. april 2023 08:16)

    Nije da nisu imali pojma nego su imali druge uzore za glumce u mafijaškim filmovima. Na primer Edvard Robinsona, Pol Munija i posebno Džejms Kegnia. Ali to je bilo drugačije vreme, drugačije su se filmovi snimali, i ovi glumci su imali drugačiji način glume i temperament. Sa druge strane i ovaj film kao i lik je bio nešto potpuno drugačije od ranijih mafijaških filmova.
    (Aron, 26. april 2023 09:42)

    # Link komentara

  7. Još jedna zanimljivost vezana uz ovaj film - bio je ponuđen Piteru Bogdanoviču, ali je ovaj odbio da ga režira.
    (Dr Nambija Kjubik, 26. april 2023 09:35)

    # Link komentara

  8. Dobro je da su pogrešili, sjajno je odglumio. Mogla je da mu se zadesi sudbina Erika Stolca koji je bio zamenjen Majkl Foksom tokom snimanja filma Povratak u budućnost. Doduše to je bila dobra odluka. Jedan od najboljih mafijaških kao i filmova svih vremena. Po meni on zauzima drugo mesto u kategoriji mafijaških jer smatram da je "Kum 2" za nijansu bolji od prvog. U neku ruku je poboljšana verzija prvog i zbog toga što je istofremeno sequel i prequel u odnosu na prvi deo. Takođe i zbog maestalnog Roberta De Nira koji trebao da igra i u prvom delu lika nasilnog Konijevog muža ali je imao druge planove. Ono što je zanimljivost u vezi Kuma je i to što je ulogu Vita trebao da igra Lorens olivije. Što bi bilo loše, jer jeste on dobar glumac i legenda ali teško da bi on mogao na ovako maestralan način to da uradi kao Brando. Dalje što je zanimljivo u vezi ovog filma je i to što je niko nije očekivao ovoliki uspeh kao i da je neke karijere lansirao a neke obnovio. Fransisi Ford Kopola nije bio uopšte poznat režiser široj javnosti, uglavnom je važio kao reditelj nekomercijaalnih underground filmova. U to vreme je i karijera Branda bila u padu i mnogi su na njega zaboravili a ovaj film ga je opet vratio u vrh. Al Paćino, Robert Duval, Džon Kazal i Dajan Kiton su takođe bili relativno nepoznati glumci. Jedini u ovoj postavi koji je bio malo poznatiji je bio Džejms Kan koji je igrao uglavnom epizodne uloge u jakim filmovima ili glavne u akcijonim i zabavnim, manje plaćenim filmovima.
    (Aron, 26. april 2023 08:50)

    ima cela serija o snimanju Kuma, zove se The Offer, tu je sve manje, vise objasnjeno.
    (autosovinista_kruga_dvojke, 26. april 2023 09:20)

    # Link komentara

  9. Dobro je da su pogrešili, sjajno je odglumio. Mogla je da mu se zadesi sudbina Erika Stolca koji je bio zamenjen Majkl Foksom tokom snimanja filma Povratak u budućnost. Doduše to je bila dobra odluka. Jedan od najboljih mafijaških kao i filmova svih vremena. Po meni on zauzima drugo mesto u kategoriji mafijaških jer smatram da je "Kum 2" za nijansu bolji od prvog. U neku ruku je poboljšana verzija prvog i zbog toga što je istofremeno sequel i prequel u odnosu na prvi deo. Takođe i zbog maestalnog Roberta De Nira koji trebao da igra i u prvom delu lika nasilnog Konijevog muža ali je imao druge planove. Ono što je zanimljivost u vezi Kuma je i to što je ulogu Vita trebao da igra Lorens olivije. Što bi bilo loše, jer jeste on dobar glumac i legenda ali teško da bi on mogao na ovako maestralan način to da uradi kao Brando. Dalje što je zanimljivo u vezi ovog filma je i to što je niko nije očekivao ovoliki uspeh kao i da je neke karijere lansirao a neke obnovio. Fransisi Ford Kopola nije bio uopšte poznat režiser široj javnosti, uglavnom je važio kao reditelj nekomercijaalnih underground filmova. U to vreme je i karijera Branda bila u padu i mnogi su na njega zaboravili a ovaj film ga je opet vratio u vrh. Al Paćino, Robert Duval, Džon Kazal i Dajan Kiton su takođe bili relativno nepoznati glumci. Jedini u ovoj postavi koji je bio malo poznatiji je bio Džejms Kan koji je igrao uglavnom epizodne uloge u jakim filmovima ili glavne u akcijonim i zabavnim, manje plaćenim filmovima.
    (Aron, 26. april 2023 08:50)

    # Link komentara

  10. Transformacija mirnog školarca
    u hladnokrvnog Dona je maestralna.

    Gledajući unazad,
    ne vidim ko bi drugi
    to mogao iznijeti
    samo mimikom lica i očima.
    (gost, 26. april 2023 08:41)

    # Link komentara

  11. To je dokaz koliko filmski kritičari ponekad nemaju pojma.
    (milan, 26. april 2023 08:16)

    # Link komentara