1. Sestro slatka nista se u Holivudu nije promenilo, pitaj Ruse, Arape i Srbe.
    (Neko ko, bolje, zna, 17. avgust 2022 13:50)

    # Link komentara

  2. Prvo, nad bogumilima niko nije mogao da izvrsi genocid jer u pitanju nije narod vec verska sekta.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 16. avgust 2022 18:06)

    Bravo! Uspeo si da budeš veća budala od onog "posmatrača" što nikako nije lako.

    Prvo, genocid kao krivično delo (nad kolektivnim entitetom) nije postojao ni kada su iskorenjivani bogumili, ni kada su indijanci iz severne ili jožne Amerike. Ovde govorimo o zločinima koji bi po današnjim kriterijumima bili okarakterisani kao "genocid".
    Drugo, zločin genocida se uopšte ne odnosi samo na fizičko uništavanje neke grupacije (nacionalne, verske ili rasne) već i na svaki drugi prisilni metod brisanja njihovog grupnog identiteta. Broj ubijenih je formalno irelevantan, mada naravno nije nevažan kao dokaz genocidne namere.
    Treće, ti izgleda smatraš da se zločin abolira ako se neko nazove "pripadnikom sekte"? Nije onda pitanje kolika budala, nego koliko si veliko govno. Na ironiju, vrlo verovatno bi neko i tebe (zbog bilo čega) mogao da proglasi pripadnikom sekte. Sekte budala, na primer. Zamisli da neko počne da ubija budale? Sigurno bi bio uplašen, možda i pobegao negde daleko.
    (Bumbar, 16. avgust 2022 23:46)

    # Link komentara

  3. @Explorer

    A, niti su starosedeoci neke "Amerike"! Zveli su desetine hiljada godina na toj teritoriji, a da nisu culi za "Ameriku"!
    (Daimonion, 16. avgust 2022 23:30)

    # Link komentara

  4. @Zvezda

    Malo Google u ruke ako si već knjige preskočio.
    Ja sam stavio "belac" a ne belac. Hitler je slovene smatrao nižom rasom. Hrvate su ustaše ubedile da su germani. Termin "white rich men" nikada nije, niti će ikada obuhvatiti Srbe kao ni preostale slovene (hvala Bogu!) Ali većina Srba baš kao ti nikada to da shvati. Pitanje za tebe. Koja rasa su evropski Jevreji? Da li ćete ikada shvatiti i zašto ne?!
    (Marko, 16. avgust 2022 23:20)

    # Link komentara

  5. Da li sam dobro razumeo, lik pomenuo crnce kao kolonizatore amerike?!
    (sashas, 16. avgust 2022 16:30)

    Nisi, ali dobro. Starosedeoci Amerike svakako nisu.
    (Sabre, 16. avgust 2022 21:46)

    # Link komentara

  6. Mi nismo "potomci Slovena". Mi smo potomci zločinaca koji su pobili Slovene mačem i krstom, što je ista stvar.
    (CATAPA, 16. avgust 2022 18:10)

    Ево класичног нацоша. Иначе, ове баљезгарије и глупости које си изнео су продук кретенологије малог искомплексираног полутана из Аустрије, оног молера што је окречио европу у црвено. Зашто бре прозиваш хришћане? Што тако увијено? Што не напишеш оно што стварно мислиш - јуде су криве. Јер хришћанство су смислили Јевреји како би поробили свет. Знам да то мислиш. Та дубока мржња према Јеврејима провејава више него јасно. И ако ћемо реално - свет су управо покорили и побили Јевреји, а не некакви хришћани. Напиши слободно. Па томе те је хитлерина научила и задојила. Мали искомплексирани идиот је отровао генерације и генерације народа. Ето на жалост и тебе. А сад напиши да си ти "родноверац" и сличне будалаштине које хватају маха међу кретенизованим нацистима који би да буду нешто што нису. Слободно. Ово је демократија сада.
    (Опа нациста, 16. avgust 2022 21:30)

    # Link komentara

  7. Vise svinja bude ubijeno u prosecnom svinjokolju nego sto je bogumila bilo ubijeno na ovim prostorima.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 16. avgust 2022 18:06)

    Koliko si bolestan. A inace i hriscani su bili verska sekta
    (pogani pagani, 16. avgust 2022 19:30)

    Тачно, замисли болесника који је упоредио свиње са бабунима (прави назив за сотониле). Ужас.
    (Болесник, 16. avgust 2022 21:25)

    # Link komentara

  8. Zvezda

    Kakav crni pakt sa Hitlerom? Taj pakt je bio predvidjen iz taktickih razloga i bio bi prvom prilikom suspendovan. Posto smo ga prekrsili, Hitler je napadajuci Jugoslaviju zakasnio sa ofanzivom na SSSR, koja ga je kostala svega. Znas li ti da su svi sloveni za naciste bili samo niza rasa sposobna za roblje ili da je se pretopi u sapun..
    (kejdl, 16. avgust 2022 21:03)

    # Link komentara

  9. Au,ludače @marko ?

    Srbi nisu belci???

    Slovenci su ti bukvalno prvo seme belih naroda sveta,o cemu ti sanjariš?
    (replajfornebistruglavu, 16. avgust 2022 20:26)

    # Link komentara

  10. Sve,sve...ali ovaj @marko što spominje da Srbi nisu belci haahahhahaha…haha hhahaha…haha hhahaha…haha hhaahhahahahaha

    Da nisu italijani&spanjolci majke tiiii?!?!?!?!?!?!Ma sigurno su portugalci hahahah?
    A da nisu mozda amerikanci(sacinjeni od gore navedenih)?!
    (marebudale, 16. avgust 2022 20:25)

    # Link komentara

  11. Ti ako nisi belac,pravac pakistan,ne pripadas ovde...Srbi su oduvek i za sva vremena će biti čisti i pravi belci...A stoka američka,sacinjena od italijana ganaca,spanjolaca ganaca,holandjana garavih i ostalih prljavih naroda Evrope moze samo da plače znajući pravu istinu.I ne,nismo mi bili zrtve nekakve šatro "rasne politike" već MATERIJALNOG I BORBE ZA RESURSE!I broj jedan jer smo u njihovim očima oduvek bili mali rusi i seme razdora zapadnjackog nakaradnog sistema u srcu Evrope!A da nismo stvarno belci ko sto je u tvojoj ne tako pametnoj glavi procurelo,ne bi ni jedan Adolf Hitler hteo da potpisuje pakt sa nama,koliko god neko hteo da uvali kako je to bila manipulacija i kako bi nas onda napali kad dodje vreme...Čuj ti njega..."srbi nisu belci"...sa kog si ti Marsa pao pa blebeces ovako?!
    (Zvezda, 16. avgust 2022 18:03)

    Белац у смислу расизма је само WASP
    Нас не сматрају белцима нити смо ми белци у том смислу. Белац значи виша раса, религијски и интелектуално.

    А мали руси нисмо ми него Бугари...много не знаш...
    (Алекса, 16. avgust 2022 19:39)

    # Link komentara

  12. Prvo, nad bogumilima niko nije mogao da izvrsi genocid jer u pitanju nije narod vec verska sekta. Drugo, oni nisu bili preterano brojni i zato su relativno brzo bili uklonjeni. Vise svinja bude ubijeno u prosecnom svinjokolju nego sto je bogumila bilo ubijeno na ovim prostorima.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 16. avgust 2022 18:06)

    Koliko si bolestan. A inace i hriscani su bili verska sekta
    (pogani pagani, 16. avgust 2022 19:30)

    # Link komentara

  13. Najveci zlocin prema tim ljudima je zvati ih Indijancima jer ljudi nista sa Indijom nemaju
    (Edward Sanchez, 16. avgust 2022 19:17)

    # Link komentara

  14. Vreme je da počnete da ih zovete Starosedeoci Amerike. Niti su Indijanci niti su ikad bili Indijanci niti imaju ikakve druge veze sa Indijom.
    (Explorer, 16. avgust 2022 18:51)

    # Link komentara

  15. Je l' rekla nešto o rezoliciji o genocidu nad starosedeocima Amerike, to je sad popularno?
    (Racionale, 16. avgust 2022 18:18)

    # Link komentara

  16. Brandovo pismo jednako aktuelno danas kao i tada.
    (Principi & Grejalice, 16. avgust 2022 18:13)

    # Link komentara

  17. ... западни злочинци (Бритони, французи, Шпанци, Португалци, Холанђани....) су побили читав континент индијанаца - Јужну, Средишњу и Северну америку - то је био највећи геноцид у историји човечанства,...
    (Dragan, 16. avgust 2022 16:06)
    Nisu to Britanci i ostali koje si pobrojao nego HRIŠĆANI. I nisu hrišćani sprovodili genocid samo u Americi, nego bukvalno po svim kontinentima, celom svetu. Zapravo su sa genocidom počeli u samoj Evropi, ali to hrišćani i danas smatraju "širenjem civilizacije" mada sad češće nazivaju novogovornom terminologijom "demokratizacijom". Sve autohtone civilizacije i kulture osim kineske su hrišćani posekli, iskorenili, uništili i zatrli tragove zločina. Uopšte svest o postojanju američkih "indijanaca" je preživela isključivo zato što je novostvorenim "amerikancima" trebao mit o mukotrpnom rađanju američke nacije. Tako je kreiran zanimljiv fenomen: na primer mi, Sloveni, Srbi, znamo više makar i o iskrivljenoj kulturi "prvih naroda Amerike (i severne i južne)" nego što znamo o autentičnoj kulturi naših sopstvenih predaka. Pa i nad Slovenima su hrišćani izvršili genocid, ali i mi sada to tumačimo kao "stvaranje srpske nacije". Ne vidim da je to naročito bitno drugačije od genocida nad Indijancima koji su sprovodili Amerikanci ili Englezi/Francuzi za vreme svoje kolonijalne vlasti na severu ili Španci/Portugalci na jugu Amerike.

    Mi nismo "potomci Slovena". Mi smo potomci zločinaca koji su pobili Slovene mačem i krstom, što je ista stvar.
    (CATAPA, 16. avgust 2022 18:10)

    # Link komentara

  18. @hypatija

    Prvo, nad bogumilima niko nije mogao da izvrsi genocid jer u pitanju nije narod vec verska sekta. Drugo, oni nisu bili preterano brojni i zato su relativno brzo bili uklonjeni. Vise svinja bude ubijeno u prosecnom svinjokolju nego sto je bogumila bilo ubijeno na ovim prostorima.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 16. avgust 2022 18:06)

    # Link komentara

  19. Истражите које породице богаташа и земљопоседника су организовале масовно пребацивање афричких робова на амерички континент. Исте породице су организовале и геноцин над домороцима јер су се борили за слободу на својим територијама, живели у складу са природом и нису хтели да мењају свој начин живота.
    (Милош, 16. avgust 2022 18:05)

    # Link komentara

  20. @Marko

    Ti ako nisi belac,pravac pakistan,ne pripadas ovde...Srbi su oduvek i za sva vremena će biti čisti i pravi belci...A stoka američka,sacinjena od italijana ganaca,spanjolaca ganaca,holandjana garavih i ostalih prljavih naroda Evrope moze samo da plače znajući pravu istinu.I ne,nismo mi bili zrtve nekakve šatro "rasne politike" već MATERIJALNOG I BORBE ZA RESURSE!I broj jedan jer smo u njihovim očima oduvek bili mali rusi i seme razdora zapadnjackog nakaradnog sistema u srcu Evrope!A da nismo stvarno belci ko sto je u tvojoj ne tako pametnoj glavi procurelo,ne bi ni jedan Adolf Hitler hteo da potpisuje pakt sa nama,koliko god neko hteo da uvali kako je to bila manipulacija i kako bi nas onda napali kad dodje vreme...Čuj ti njega..."srbi nisu belci"...sa kog si ti Marsa pao pa blebeces ovako?!
    (Zvezda, 16. avgust 2022 18:03)

    # Link komentara

  21. Католици и Американци слично раде и са Србима.
    Јасеновац се заташкава.
    (a, 16. avgust 2022 17:19)

    Ahahaha, katolici i Amerikanci u ljubavi kao Indijci i Kinezi ili Srbi i Albanci
    (kaboom, 16. avgust 2022 18:00)

    # Link komentara

  22. Hypatija@ Stefan Nemanja je živeo u dvanaestom veku. Srednji vek je pun krvoprolića u celoj Evropi. Ovo o čemu je ovde reč se dešava u novom veku, mnogi ovakvi zločini su iz dvadesetog veka. Neuporedivo po razmerama i neuporedivi konteksti. Lupetaš.
    (magarče., 16. avgust 2022 17:59)

    # Link komentara

  23. Brando je bio 50 godina ispred vremen, ovo je dokaz. Istinska legenda..
    (brando, 16. avgust 2022 17:40)

    # Link komentara

  24. Мало Перо је ту најмањи проблем, западни злочинци (Бритони, французи, Шпанци, Португалци, Холанђани....) су побили читав континент индијанаца - Јужну, Средишњу и Северну америку - то је био највећи геноцид у историји човечанства, и то без тенкова, авиона и бомби, то је побијено мачевима, ножевима тољагама... Одвратни колонијалистички и робовласнички смрад запада.
    (Dragan, 16. avgust 2022 16:06)

    Zaboravio si Bogumile, koje je naš dragi Stefan Nemanja dezintegrisao sa teritorije Balkana.
    (hypatija, 16. avgust 2022 17:28)

    # Link komentara

  25. Лепо од Бранда.Има и књига Отети Континенти,Роналд Рајт.И још много
    тога ко је желео знати.Католици и Американци слично раде и са Србима.
    Јасеновац се заташкава.
    (a, 16. avgust 2022 17:19)

    # Link komentara

  26. Pre nego SrBi počnu da lupaju komentare da ih napomenem da smo mi u svojoj istoriji bili žrtve rasne politike. Nije "belac" ono što vi mislite da jeste. Srbi nismo ti belci.
    (Marko, 16. avgust 2022 17:15)

    # Link komentara

  27. @posmatrac Gospodine, postoji mala sansa da ste se jutros probudili u paralelnom univerzumu. Otidite u knjižaru i proverite sami.
    (sz, 16. avgust 2022 17:14)

    # Link komentara

  28. U to vreme je bilo to stvarno hrabrost jer je holivud bio prepun konzervativnih olosa poput Dzon Vejna koji je prethodno cinkario sve moguce glumce (ukljucujuci i Gari Kupera)da su komunisti, a nakon ove dodele sikanirao i vredjao ovu glumicu. Sada medjutim da tako neko isto ovo uradi ne bih verovao da je to iskreno jer u ovo vreme skoro svi su liberali i simpatizeri demokrata pa ovakav potez ne bi imao istu tezinu.
    (Dr. Andjus, 16. avgust 2022 16:58)

    # Link komentara

  29. Oni koji su uništili crnce u Africi (robovi) i dovodili ih u Ameriku, uništavajući pritom Indijance, a na drugom kraju sveta i Aboridžine, potom pokušali Indiju da kolonizuju su većim delom bili Englezi. Najveći smradovi koji šetaju planetom.
    (NikolaBg, 16. avgust 2022 16:52)

    # Link komentara

  30. @posmatrac

    Tačno, ali to znaju i vraBci da su u AmeriKi bili prvo Serbi...

    Nego, ko je onda istrebio svemirce?
    (Safet, 16. avgust 2022 16:49)

    # Link komentara

  31. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)
    Jesi to citao u onom stripu gde dodju vikinzi pa ih indijanci sacekaju strelama? Na koje istrebljenje belaca na americkom kontinentu mislis???
    (@posmatrac, 16. avgust 2022 16:43)

    # Link komentara

  32. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Jeste, naucno je dokazano da su Ameriku pre indijanaca naseljavali belci i to ni manje ni vise nego Arijevci a pre njih mi Srbi (amebe su se pojavile negde posle nas a pre Arijevaca)...
    (kaboom, 16. avgust 2022 16:39)

    # Link komentara

  33. Veliki Marlon Brando! Ikona!
    (Che, 16. avgust 2022 16:38)

    # Link komentara

  34. ... isto sve i danas ... Amerikanci ništa me poštuju...
    kao da je govor napisan juče...
    (drug sa fakulteta, 16. avgust 2022 16:38)

    # Link komentara

  35. Nije bilo potrebe bilo šta da kaže, jer je samim svojim rođenjem zaradila prezir i progon.
    (Armagedon, 16. avgust 2022 16:37)

    # Link komentara

  36. Proto Woke kultura.Vidi se da je sve to započeo Marlon Brando koji je odbio da primi oskara za ulogu u filmu Kum zato što su Indijanci loše prikazivani u filmovima. Mislim svaka njemu čast vrhunski je bio glumac ali odakle njemu pravo da se meša tamo gde mu nije bilo mesto.
    (Aron, 16. avgust 2022 16:35)

    # Link komentara

  37. Da li sam dobro razumeo, lik pomenuo crnce kao kolonizatore amerike?!
    (sashas, 16. avgust 2022 16:30)

    # Link komentara

  38. (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Brate, ti si ovo nesta pomesao sa Srbima, Hrvatima i amebama.
    (keni, 16. avgust 2022 16:29)

    # Link komentara

  39. Ovo danas kad se prica ameri jednostavno ignorisu.
    (Ns, 16. avgust 2022 16:28)

    # Link komentara

  40. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Kakve gluposti si ovde izneo! To je najnegativnija strana interneta. Svaka neznalica moze da širi neistinu i svoje neznanje.
    (Dragan - Sava, 16. avgust 2022 16:26)

    # Link komentara

  41. Kako tada tako danas, prevarantski...od amerikanaca uvek isto...
    (parlament, 16. avgust 2022 16:26)

    # Link komentara

  42. kakvi su Ameri bili prema Indijancima, takvinsu po celom svetu.
    @(posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)
    ne znam u koje si ti škole išao i gde učio da je bilo belaca na američkom kontinentu i severnom i južnom pre kraj 15. veka i Kolumba?
    sve crvenokošci sem tamnih plemena u Amazoniji.
    (matori, 16. avgust 2022 16:23)

    # Link komentara

  43. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Vise nema ni kvalitetnih trolova...
    (gagan, 16. avgust 2022 16:16)

    # Link komentara

  44. posmatrac u al si bu.ala
    (krle, 16. avgust 2022 16:16)

    # Link komentara

  45. ovo ne može biti 15 strana govora
    (nnn, 16. avgust 2022 16:12)

    # Link komentara

  46. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Daj još detalja
    (nnn, 16. avgust 2022 16:09)

    # Link komentara

  47. Мало Перо је ту најмањи проблем, западни злочинци (Бритони, французи, Шпанци, Португалци, Холанђани....) су побили читав континент индијанаца - Јужну, Средишњу и Северну америку - то је био највећи геноцид у историји човечанства, и то без тенкова, авиона и бомби, то је побијено мачевима, ножевима тољагама... Одвратни колонијалистички и робовласнички смрад запада.
    (Dragan, 16. avgust 2022 16:06)

    # Link komentara

  48. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    Teska, preteska neznalico i rasisto.
    (Zoki, 16. avgust 2022 16:04)

    # Link komentara

  49. Znaju dobro svi kako su i šta su radili da bi oteli i prisvojili zemlju od onih kojima je pripadala.
    Znaju Ameri zna ceo svet.
    Slične i iste često metode praktikuju otuđujući tuđe resurse, tuđe teritorije.
    Nisu želeli da dele zemlju u miru, već su napravivši zločin prema čitavom jednom narodu, Indijancima, okupirali i oteli njihovu do tad zemlju. U krvi i nasilju.
    Taj zločin niko ne sme da pomene a on je jedan od najvećih ikada u ljidskoj civilozaciji.
    Marlon Brando intelektualac retko viđen, upoznat sa problemom, sa propagandom koja je iskrivljavala sliku, a kako to samo Holivud maestralno radi, želeo je činom odbijanja nagrade, da malo podstakne i probudi američku a i svetsku javnost, kako bi naslednicima IIndijanaca olakšali svakodnevan život.
    (Aragorn, 16. avgust 2022 16:00)

    # Link komentara

  50. @posmatrac

    Na kojim si ti drogama?
    (DDDD, 16. avgust 2022 15:58)

    # Link komentara

  51. Malo Pero,
    Žalosna Sova pati za tobom, i puši lule (ne)mira, jednu za drugom... Manitua mi!
    (Žalosna Sova, 16. avgust 2022 15:51)

    # Link komentara

  52. Kakav je car bio Brando!
    (Rex, 16. avgust 2022 15:43)

    # Link komentara

  53. Ovde ima dva problema, prvi što niko ne pominje crnce i ostale kao kolonizatore Amerike, kao da oni slučajno egzistiraju tamo, a drugo da je prvo bilo preistorijsko istrebljenje belaca u Americi od strane "Indijanaca", a da su belci posle Kolumba samp vratili svoje, a ne došli na tuđe kako neuki uče u globalističkim školama.
    (posmatrac, 16. avgust 2022 15:39)

    # Link komentara