Čuveni NME o Exitu 2022: Spektakularno izdanje, jedinstvena atmosfera i duhovno iskustvo

Čuveni britanski magazin NME (New Musical Express) oduševljeno je izveštavao o svakom danu EXIT festivala, ocenjujući ovogodišnje izdanje kao „spektakularno"! Nastup Calvina Harrisa ovaj svetski poznati magazin je opisao kao "mega žurku na Petrovaradinskoj tvrđavi", izvođenje Nicka Cavea kao "duhovno iskustvo", mts Dance Arenu nazvao "veličanstvenom", dodajući da je „u Exitov raspon stejdževa moguće poverovati tek kada to vidite svojim očima". NME je odao priznanje i našoj Konstrakti, za koju je naveo da „zauzima isti prostor na sceni" kao dva megahedlajnera Calvin Harris i Nick Cave, te da "ona to zaslužuje". Dom EXIT festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, NME opisuje kao „mesto neobične lepote".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. NME je svakako nesto sasvim drugo nego sto je NME bio pre 40-50 godina.
    Usput , ako se vidi ko bukira muzicare , ko vodi PR posao..ostaje da je za lokalni narod zadatak da da istorijski objekat i da kupi karte. Ponesto ce zaraditi prodavci suvenira i dzidza bidza i prodavci kuvanog kukuruza na stazi ka tvrdjavi. Dobro, malo ce porasti prodaja jeftibih alkoholnih pica po trgovinama u gradu.
    Ali vecina love ce otici u engleske ruke, jer to je njihov fetival, samo su kolonizovali istorijski objekat jer je mnogo interesantniji nego da festivale organizuju po livadama i pijacama po Velsu. A domacini se ufuravaju da su kao deo evropske kulture jer im omladina iz sjevernoengleskih sela zapisava objekat od istorijske vrednosti.
    (Najvise se mulja u muzici i turizmu, 9. avgust 2022 11:40)

    # Link komentara

  2. Calvin Harris precenjen do besvesti.
    (u cudu!, 22. jul 2022 00:23)

    # Link komentara