Nova pesma benda Ajron mejden posle šest godina pauze VIDEO

Bend Ajron mejden (Iron Maiden), nakon šestogodišnje pauze, izbacio je singl 'The Writing on the Wall', što predstavlja prve nove materijale nakon poslednjeg studijskog albuma benda iz 2015. godine "The Book of Souls".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Mejden kod mene ima neograničen kredit na konto prvih 12 albuma tako da čak iako obrade Tompsona i počnu da se deklarišu kao ustaški šiptari, opet mi ostaju najomiljeniji izođači IKADA
    (Zrb, 23. jul 2021 11:01)

    # Link komentara

  2. Бенд још некако и разумем зашто још увек постоји, обрћу и даље озбиљну лову, али људе који се ложе на мејдене у 2021. заиста не капирам. Чак ни клинце. Праве неки генерички гитарски „мејден” звук. Кринџ су већ преко 20 година. Заправо, после прва 2 албума, али ајде као имају и са Брусом шачицу подношљивих ствари. Ово пишем као неко ко је био металика деведесетих, кад је то још увек као имало неког смисла, мада слабо и тада. Прихватите реалност и наставите даље.
    (кринџкор, 19. jul 2021 14:02)


    gadan deda raste iz tebe... ispravi to.
    (neutral fe, 21. jul 2021 12:02)

    # Link komentara

  3. Za ove je Šaban Šaulić Bog otac
    (Švajnctajger, 20. jul 2021 15:47)

    Sa jednom velikom razlikom, oni su jos zivi.
    (ls, 20. jul 2021 22:22)

    # Link komentara

  4. posle sedmog sina su trebali u penziju...
    (borko tumba, 20. jul 2021 17:45)

    A neeeee... Pregrst izuzetnih pesama, vrlo dobrih albuma i jedan kompletan BISER od ostvarenja - Brave New World. Kvalitet prvih 7 albuma je tesko ponoviti ali matorci i danas imaju sta da kazu. Poslusaj pesme Nomad, Bloodbrothers, Dream of Mirrors, Pechendale, The Talisman, When the Wild Wind Blows, Starblind, The Book of Souls, Brighter Then a Townsed Suns, For The Greater Good of God...
    (Divac, 20. jul 2021 19:35)

    # Link komentara

  5. posle sedmog sina su trebali u penziju...
    (borko tumba, 20. jul 2021 17:45)

    # Link komentara

  6. Za ove je Šaban Šaulić Bog otac
    (Švajnctajger, 20. jul 2021 15:47)

    # Link komentara

  7. Kosovski bozuri! :)
    (jest, 20. jul 2021 13:10)

    # Link komentara

  8. @Deki: "...garantujem da toga nema nigde." Ja ti garantujem da toga ima svuda i da je to uvek tako bilo. Živeo sam u raznim državama i svude se ljudi "dele" po muzici. Neko ko sluša metal ili pank nikad neće slušati elektronsku ili ljigavu pop muziku. To se danas jedino može naći kod hipstera, ali oni su inače nebitni, jer nemaju pojma o muzici. Mladalačke sub-kulture su se uvek delile po modi ili po muzici. Od 50ih godina, pa na ovamo. A takav treš kao navedeni Sinan i drugi Šabani su totalno druga dimenzija. To nema veze sa mladalačkom (da ne koristim sa "tinejdžerskom") kulturom.
    (Zagor, 20. jul 2021 12:13)

    # Link komentara

  9. Novi album ce se zvati SENJUTSU i izlazi u septembru. Imace 10 pesama i bice dvostruki kao i prethodnik.
    (Divac, 20. jul 2021 10:22)

    # Link komentara

  10. @Stojko nije samo taj refleks, nego i generalno mnogo negativnosti u narodu. Odmah valja opljuvati nesto i pokretati rasprave ko je bolji i zbog cega.
    Sada ce uporedjivati Sinana i Maidene, sto realno nije za uporedbu, ili Maidene iz 80' i sada.
    Meni je samo drago da ce nam dati jos jedan album i verovatno i turneju, ako mi se svidi super, ako ne pa ni to nije kraj sveta. Trebamo biti zahvalni da jos uvek prave muziku koju nam daju dzabe, svi je preko YT-a mogu slusati a ko nece, neka slusa sta mu srcu drago, a ne da placu Harrisu zasto nije snimio jos jedan Killers.
    (igor_t, 20. jul 2021 09:52)

    # Link komentara

  11. Apsolutno ne shvatam nekakav urodjeni refleks Srba da odma krenu sa ubedjivanjem drugih da to sto drugi rade ne valja, i da je samo ono sto ubedjivac radi prava stvar.
    (Stojko, 20. jul 2021 09:06)

    # Link komentara

  12. Umesto sada sa 60+ da slušaju Jašara,Sinana i Mileta Kitica,Baju Malog i onog drugog Nemalog i da gledaju Pink i Heppy oni se i dalje zanose Hevi metalom i kosturskim glavama.Potpuno te razumem brt.
    (Back In Black, 19. jul 2021 20:40)

    Ovo glupost zaista, ti da bi mogao nekome da deliš lekcije jer sluša nešto što ne sluša samoprozvana "kulturna elita", morao bi biti muzički široko obrazovan i uspešan u muzici na neki način, a garantujem da nisi. Inače to nigde na svetu nema osim ovde, da se neko pravi važan samo zato što sluša neku muziku, a ne sluša neku drugu. garantujem da toga nema nigde.

    Inače taj Sinan koga si pomenuo nije nikad bio miljenik medija, njegove pesme su opstale po 40 i više godina među populacijom koja nije bila tad ni rođena.
    (Deki, 20. jul 2021 03:15)

    # Link komentara

  13. Бенд још некако и разумем зашто још увек постоји, обрћу и даље озбиљну лову, али људе који се ложе на мејдене у 2021. заиста не капирам. Чак ни клинце. Праве неки генерички гитарски „мејден” звук. Кринџ су већ преко 20 година. Заправо, после прва 2 албума, али ајде као имају и са Брусом шачицу подношљивих ствари. Ово пишем као неко ко је био металика деведесетих, кад је то још увек као имало неког смисла, мада слабо и тада. Прихватите реалност и наставите даље.
    (кринџкор, 19. jul 2021 14:02)

    A đe si ti to "metaliko" otišo dalje, da mi je znati?? Muziku voliš ili ne voliš, a ti si kao prerastao? Uglavnom... ova nova stvar mi nije nešto posebno, ali volim Mejdene. Možda više volim novi zvuk, posle 2000te, pa naovamo...
    (vertigo, 19. jul 2021 22:21)

    # Link komentara

  14. Meni je neverovatno da su oni jos uvek fascinirani lobanjama, kosturima i slicnim glupostima a imaju vec 60+ godina!? Zar to ne prodje vecinu klinaca negde u prvim razredima srenjih skola???
    (svastanesta, 19. jul 2021 13:03)
    Umesto sada sa 60+ da slušaju Jašara,Sinana i Mileta Kitica,Baju Malog i onog drugog Nemalog i da gledaju Pink i Heppy oni se i dalje zanose Hevi metalom i kosturskim glavama.Potpuno te razumem brt.
    (Back In Black, 19. jul 2021 20:40)

    # Link komentara

  15. odrastao sam uz njih ali ova pesma ne bleda kopija pravih maidena.
    (strucnost ispred politike, 19. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  16. Zasto uvek nesto lepo i sto volimo moraju pokvariti komentari onih koji nikad nisu voleli nista vec su voleli ono sto voli vecina i to im je navika i danas.
    Od batina iz osnovne stigli su do lajkovanja selfija i anonimno pljuju sve sto neko zaista voli jer oni zaista ne vole nista. i nikoga.
    Pa ja ne bi gubio sekund svog zivota da komentarisem turbo folk, kladionice, sportske zvezde, reality programe, politicare i kriminalce... sve sto vi pratite samo jer prate drugi.
    Ok,u vecini ste, korov je uvek u vecini i razmnozava se ali Irons su herbicid.
    A mi smo bastovani.
    (gargleblaster, 19. jul 2021 19:14)

    # Link komentara

  17. Zanimljiv spot iako nisam skontao ko koga i zasto, pesma vrlo prosecna... Voleo sam Mejdene kada su bili na vrhuncu, ovo sada nije nista narocito, iako dobro je da rade. U svakom slucaju bolje od sve moderne muzike (ako se to uopste i moze nazvati muzikom). Porpuno sam razocaran bubnjevima, kao da im lupa neki amater. Ili ja previse slušam Sajmona Filipsa :)
    (DaLanik, 19. jul 2021 18:38)

    # Link komentara

  18. Nepopravljivi intelektualci.
    (Empty Straw, 19. jul 2021 16:33)

    # Link komentara

  19. Tačno sam znao da će da ispužu dežurni likovi da objasne obožavaocima kako stvari stoje sa bendom koji je 50 godina na sceni.

    Hvala vam, premudri, mi bez Vas nikad ne bismo provalili da nisu jaki albumi kao 80-ih, da Dikinson nema raspon glasa kao nekad, niti da je Niko MekBrejn ultra-fleksibilan za bubnjevima u svojom 69-oj godini.

    Hvala Vam i što nas opominjete da ne živimo u prošlosti; ja sam, eto, bio u zabludi što ponekad pustim neki album ili koncert koji mi se sviđa; mislio sam da se to zove uživanje u muzici, ali eto, ja u stvari sve vreme živim u prošlosti a da to nisam ni znao.

    Zato odmah prestajem da slušam ono što mi se sviđa i odoh da hejtujem obožavaoce - danas Bili Ajliš, sutra Mejden ili neko treći, odmah počinjem da opominjem ljude da se okrenu budućnosti i da počnu da smaraju ljude po forumima jer slušaju ono što im se sviđa.
    (Fef, 19. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  20. али ајде као имају и са Брусом шачицу подношљивих ствари.
    (кринџкор, 19. jul 2021 14:02)

    Види га овај - шачица подношљивих ствари са Дикинсоном.
    (Рејџ Агенст, 19. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  21. Mišljenja o novoj pesmi su podeljena. Meni se dopada zato što nije klasična Maiden pesma. Ima drugačiji zvuk, Dickinson nije pevao visoko i gitarski solo je sjajan. Spot u jednom delu kao da podseća na "Pobesnelog Maksa", ali ima i političke elemente i biblijske motive. Up the Irons!
    (Aleksandar, 19. jul 2021 14:52)

    # Link komentara

  22. svastanesta

    Jaka argumentacija: klinci, srednja skola.... I ti si kostur i lobanja, samo imas meso preko, ne vidim u cemu je problem. Uputi se malo u simboliku benda i vecnu temu kojom se bave - borba dobra i zla. No, ubedio si me, odmah prestajem da slusam ovo i prelazim na Van Gog.
    (prefiks, 19. jul 2021 14:52)

    # Link komentara

  23. Бенд још некако и разумем зашто још увек постоји, обрћу и даље озбиљну лову, али људе који се ложе на мејдене у 2021. заиста не капирам. Чак ни клинце. Праве неки генерички гитарски „мејден” звук. Кринџ су већ преко 20 година. Заправо, после прва 2 албума, али ајде као имају и са Брусом шачицу подношљивих ствари. Ово пишем као неко ко је био металика деведесетих, кад је то још увек као имало неког смисла, мада слабо и тада. Прихватите реалност и наставите даље.
    (кринџкор, 19. jul 2021 14:02)

    Krindz je tebi u glavi od samog rodjenja. Sa takvim rezonovanjem i vokabularom daleko ti lepa kuca i ekstra je sto si se na vreme ogolio i distancirao od lepih vrednosti i zaplovio krkanskim vodama. Prihvati realnost da si pre 25-30 godina bio na pravom putu a da si sada samo jos jedna zabludela trendi ovcica koja izaziva podsmeh gde god se pojavi.
    (Mustafa Nadarevic, 19. jul 2021 14:45)

    # Link komentara

  24. Бенд још некако и разумем зашто још увек постоји, обрћу и даље озбиљну лову, али људе који се ложе на мејдене у 2021. заиста не капирам. Чак ни клинце. Праве неки генерички гитарски „мејден” звук. Кринџ су већ преко 20 година. Заправо, после прва 2 албума, али ајде као имају и са Брусом шачицу подношљивих ствари. Ово пишем као неко ко је био металика деведесетих, кад је то још увек као имало неког смисла, мада слабо и тада. Прихватите реалност и наставите даље.
    (кринџкор, 19. jul 2021 14:02)

    # Link komentara

  25. Meni je neverovatno da su oni jos uvek fascinirani lobanjama, kosturima i slicnim glupostima a imaju vec 60+ godina!? Zar to ne prodje vecinu klinaca negde u prvim razredima srenjih skola???
    (svastanesta, 19. jul 2021 13:03)

    # Link komentara

  26. Smaranje ocvalih i zaglavljenih u prošlosti. Vazda jedno te isto.
    (Boća, 19. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  27. UP the IRONS!
    (bob, 19. jul 2021 10:42)

    # Link komentara

  28. Dobra pesma, sa primesama hard rocka, pa mestimicno i southern rocka cemu doprinosi i pustinjska estetika video spota. Dikinson i Smit su vec imali izlete u ovakve vode na poslednjem Brusovom solo albumu iz sada vec davne 2005. ali i na nekim skorijim albumima benda. Solo je impozantan. Top 3 u poslednje dve decenije zasigurno. Adrian je mnogo inventivan lik i ne mogu da se otmem utisku da je saradnja sa Ricijem Kocenom veoma inspirativno delovala na njega. Ovako sveze nije delovao 20 godina. Svidja mi se sto Dikinson ne insistira na visokim tonovima jer mu u ovim godinama srednji i niski registri daleko bolje leze. Poruka teksta, iako se bazira na izvorno biblijskoj prici, je evidentno politicka (cetiiri jahaca apokalipse, americki predsednik u limuzini, obrnute USA zastave bez zvezdica, modifikovani hram-Bela kuca....). Dedice jos nisu za staro gvozdje. UP THE IRONS!
    (Stanley, 19. jul 2021 10:35)

    # Link komentara

  29. Keep on rockin' in the free world, idemooooo! borba traje....
    (Sasa, 19. jul 2021 10:28)

    # Link komentara