1. Hvala vam na ovom tekstu.
    (Novica, 16. april 2021 11:14)

    # Link komentara

  2. Zanimljiva knjiga. Za one koji vole putovanja, istraživanja, nove informacije, saznanja, zanimljive tekstove o egzotičnim i dalekim mestima.
    (Jelena, 16. april 2021 10:15)

    # Link komentara

  3. Dobio sam ovu knjigu na poklon! Pre par godina. Još uvek je čitam , polako , natenane da se nikada ne zavrsi citanje. Da ne prestane čarolija !
    Divna knjiga , divna ideja, ko ima mašte otvara mnoga razmišljanja!
    (sportski duh, 15. april 2021 19:03)

    # Link komentara

  4. Mnogo dobro knjiga sa prekrasnim crtežima i neobičnim, lirskim tekstovima. Kad god je kupim, neko mi otme, pa sam tako uzeo sigurno 5-6 primeraka. Jedna zanimljivost. Naš čuveni matematičar i ribolovac, ali i svetski putnik, Mihailo Petrović, možda poznatiji kao Mika Alas, obišao je bar 15-ak ostrva od 50-ak opisanih u toj knjizi. To su ostrva u Severnom moru, Altlatskom i Indijskom okeanu, od Špicberskih ostrva preko Sv. Jelene do Madagaskara. Mika je to uradio tokom svojih pet putovanja 1930--ih u svojim dubokim 60-im godinama. Sva putovanja i doživljaje opisao je u svojim putopisnim romanima, "Ostrvo gusara", "Roman o Jegulji",.... Još nešto, meni bi bio uspeh da obiđem i jedno od tih ostrva, a verujem i drugima. Jer ta ostrva su toliko udaljena od kopna i sa retkim ili nepostojećim transportnim linijama, pa kako spisateljica piše "to su ostrva na kojima nikada nisam bila, niti ću ikada biti".
    (kozar, 15. april 2021 11:38)

    # Link komentara