1. @Pera naprotiv. Istina o Jasenovcu se skrivila zarad političke korektnosti i bratstva i jedinstva.
    (Miloš, 10. mart 2021 00:34)

    # Link komentara

  2. Veliki patriota otisao u Ameriku dok su ovde ginula tudja deca, onda dobio pare gradjana Srbije da snimi los film koji je na liniji drzavne politike i njime otkrije Srbima istinu koja zapravo nikada nije ni bila skrivena.
    (Pera, 9. mart 2021 13:00)

    # Link komentara

  3. Gospodin koji se potpisao kao Potomak je sve rekao u par recenica.Isti utisak sam i ja stekla. Ne treba niko da se ljuti.
    (Ana, 9. mart 2021 11:05)

    # Link komentara

  4. Ne znaci antisrpski misliti i ne znaci osporavati zrtve Jasenovca ako se kriticki osvrcemo na film.
    Ja, zbog porodicnog iskustva saosecam sa zrtvama, prepoznajem patnju, ali mi se film ne dopada.
    Losa je rezija, fotografija, los je utisak posle filma.
    A Lordan bi to bolje uradio, verujem. Jer prva ideja, da se to snimi, je njegova.
    (Potomak, 9. mart 2021 08:36)

    # Link komentara

  5. Niko ne moze ovu temu da uradi bolje od Zafranovica, što je vec i pokazao. Dara nije lose uradjena , ali na uzase koji su se desavali, izgleda zaista kao romanticni triler, sto je neko vec napisao.
    (Mira, 9. mart 2021 08:09)

    # Link komentara

  6. Nisam sigurna da bi gospodin Zafranovic tako lako optuzio da nije u pravu. On je veliki reziser i to sebi ne bi dozvolio, pri tom svim srcem pokusava vec godinama da snimi ovaj film, za koji ga je nas Filmski centar par puta odbio.
    (Ana, 9. mart 2021 07:48)

    # Link komentara

  7. Trebao nam je jedan ovakav film. Zaista Lordan Zafranovic godinama pokusava da snimi film Djeca Kozare. Samo je velika šteta što taj njegov film nije već snimljen, pre ovoga, sigirna sam da bi bio odličan, kao.i svi njegovi filmovi. Posebno Okupacija u 26 slika. Vrhunski reziser, Čekamo njegovu Djecu Kozare.
    (Mira, 9. mart 2021 07:34)

    # Link komentara

  8. Biljana ,ko to bese? Ona treba da ,,predaje" u vecernjim skolama- sto su nekada postojale...kao sto je moja baba isla...ona treba da se preziva Hrvatkovic
    (Pero, 8. mart 2021 23:08)

    # Link komentara

  9. Čim se vi "ovako" branite, jasno je koliko je sati. Pa sigurno da ćeš ubaciti "par" drugih scena, inače ne bi bio plagijat, nego bi snimio original Zafranovićev film. Usput, Biljanu ne mogu očima da vidim, a tek da čujem nikako.
    (pazi stani vidi gledaj, 8. mart 2021 23:02)

    # Link komentara

  10. (Tarzan, 8. mart 2021 16:39)

    Zamenjujete teze! Nije problem taj starac koji je rekao "samo ti radi svoj posao", to je priča za koju je većina nas čula. PROBLEM je što previše sličnosti ima u scenarijima: u oba je glavni lik devojčica (Rada/Dara) koja ima jednog mlađeg brata - bebu i jednog starijeg brata. U oba filma početak je kad stižu vagoni i ukrcavaju ljude, i u oba filma razdvajaju stare i nemoćne na stanici i ubijaju ih odmah dok voz kreće...
    U Jasenovcu je bilo 100 različitih priča, ali Dara je preuzela dosta onih koje postoje i u originalnom Diklićevom scenariju.
    Da ne dužim - da su glavni likovi dva brata, brat i sestra, otac i sin, majka i kći, dve sestre, stric i nećak, kum i kuma, deda i unuka, muško dete (Jovan) koji ima dve sestre, itd itd itd... niko ne bi pričao o plagijatu. Ovde je sve jasno - lejdi Gaga je odbio Diklićev scenario na konkursu dva puta, i onda gvirnuo u taj scenario i napravio svoj film... a da se Vlasi ne dosete, tutnuli su neke parice prosle godine i Zafranoviću, računajući da je to dovoljno da on "iskulira", ali jok...
    (Joca, 8. mart 2021 22:35)

    # Link komentara

  11. Ako su scene u oba scenarija bazirane na nečemu što je već objavljeno - onda scenario ne može biti u pitanju plagijat.
    (Zoki, 8. mart 2021 22:30)

    # Link komentara

  12. Нема Лордан Зафрановић монопол на истину и причу о Јасеновцу - као да се иста или слична прича, а на жалост превише их је, не може испричати педесет пута у педесет филмова или књига... То је као да је неко први снимио филм о Боју на Косову, где Милош убија Мурата и ко год након тога сними филм са сличним сценама, бива оптужен за плагијат. Биљана је пљувала и по Гаврилу Принципу, од ње и сличних, ништа не изненађује.
    (Стрелац, 8. mart 2021 21:34)

    # Link komentara

  13. Sa onima koji negiraju genocid u Jasenovcu o cemu da razgovaramo. Isto kao sa onima koji negiraju genocid u Ausvicu. Kakav to scenario za film bi jugoslavenka Biljana da napravi na primer? I ko to ima ekskluzivno pravo na snimanje filma o Jasenovcu pa da niko drugi nikada nema prava da ga snimi? Pozivam Biljanu da eto ona predlozi scenario za ovaj genocid u logoru bilo bi interesantno čuti?
    (Marusic, 8. mart 2021 20:22)

    # Link komentara

  14. Nikakvi hrvatski reditelji i beogradski Šokci nemaju pravo na zapise srpskih žrtava i uspomene logoraša koje baštine udruženje logoraša i udruženje dece logoraša. To je kao kad neko hoće da snima originalnog Drakulu po romanu Brema Stokera i samim tim ako se drži scenarija, on mora da ponavlja fraze iz ovog romana. Ko na te fraze ima autorstvo? Jedino i isključivo pisac romana. Nikakav Zafranović niti bilo ko drugi nema autorstva na to i to nije scenario koji je izmišljotina scenariste. Da li su preživeli ili logoraši koji su baštinici priča dozvolili Zafranoviću ekskluzivno ptavo na scenario? Nešto sumnjam u to. Ovde lepo Nataša kaže da je Dara zapravo Dara Grbić njena baba dete logora. Pametnom dosta.
    (crni, 8. mart 2021 20:19)

    # Link komentara

  15. Upravo zbog ovakvih stvari bio sam i ostao protivnik snimanja ovog filma, na ovaj način. Neka imena za koja nikada nisam čuo sada postaju svakodnevnica na naslovnim stranama dnevne štampe i vesti. One mučne duše čiji su životi najsvirepije oduzeti postale su kolonjska vodica za ispiranje ustiju kojekakvih kvaziintelektualaca. Da li može da bude strašnije ? Verovatno da. Mi, današnji nazovi Srbi, jednostavno nismo dostojni tih najsvirepije oduzetih života , ni tih, ni svih onih pre njih, a koji su opet položeni za majčicu Srbiju. Jednostavno, njihove smrti nam nisu poslužile za nauk, već nam služe za lično dokazivannje neke nazovi naše istine i naše pameti. Sramota.
    (hypatija, 8. mart 2021 20:19)

    # Link komentara

  16. “... nakon što je Biljana Srbljanović mostruozno i bez ikakvog osnova optužila Natašu Drakulić...”

    Без икаквог основа? Па у том тексту којег је пренео Б92 је наведено тачка по тачка шта је плагирано...?
    (А. Петров, 8. mart 2021 20:10)

    # Link komentara

  17. @(objektivno, 8. mart 2021 16:08)
    Usta ti se pozlatila!
    (crni, 8. mart 2021 20:09)

    # Link komentara

  18. Znači, ipak ukrali.
    (Tuga, 8. mart 2021 20:03)

    # Link komentara

  19. Film je ozbiljan koliko i covek od 60 godina koji sebe predstavlja kao Gaga!
    (montoya, 8. mart 2021 20:03)

    # Link komentara

  20. znaci plagijat
    (Dr Batkovski, 8. mart 2021 20:00)

    # Link komentara

  21. Sramno od Biljane Srbljanovic!
    (mukac, 8. mart 2021 19:59)

    # Link komentara

  22. ne znam o ovome nista... ali znam da je Lordan sjajan i posten reziser (pogledaj Pad Italije) a o ovom drugom nisam nista cuo ni video... ali da se ovako trguje ovim nivoom tragedije je najniza tacka ljudske bede.
    (singrrr!, 8. mart 2021 19:53)

    # Link komentara

  23. Ne gotivim tu Biljanu, ali je 100% u pravu. Plagira se sve, a diletantizam se proglašava remek delom.
    (Pera Ložač, 8. mart 2021 19:47)

    # Link komentara

  24. U ovoj tužnoj zemlji je evropski postala uvreda, a bahato je valjda pohvala????
    (niko i ništa, 8. mart 2021 19:46)

    # Link komentara

  25. Срећна је околност да ми, као деца прошлог доба, научисмо латиницу па се некако сналазимо са текстовима "другосрбијанаца" :) Наиме, потпуно сам сигуран да у избору у звање госпођи Србљановић стоји "професор" а никако "професорка". Следећа околност се односи на храброст дотичне госпође да на основу САМО два сценарија тумачи сличности и различитости тематике УЖАСА које човечансво никада није докучило ..... и нити ће. На основу претходног, госпођи, као и себи, желим сва добра овог Света и да стрпљиво чита и учи јер је стрпљење мајка мудрости. Поздрав.
    (Аналитичар, 8. mart 2021 19:20)

    # Link komentara

  26. Posle ovakvog "odgovora", ako je i bilo ikakve sumnje oko plagijata, one su sasvim su "otklonjene". Onaj ko je napisao 100%no originalan i autentichan scenario, te onaj koji je po njemu snimio film, na neosnovane napade svakako ne odgovaraju na ovakav nachin (jevtinim niskim udarcima kojima je cilj da se unizi licnost, kada argumenti vec ne mogu na iole pristojan nachin). Antonijevic je, uhvacen u smutnim radnjama, hteo da ponizi Biljanu, ali rezultat je sasvim suprotan, za svakoga ko ima i minimum inteligencije.
    Biljana je skrenula paznju na brojne chudne slicnosti u dva scenarija, a jasno je koji je prvo nastao. Plagijat ne znaci da ukrades tudje, i prekopiras ga 100%, plagijat znaci da citas tudje, budes inspirisan prichom, i pokupis ono sto ti se dopalo, bez pominjanja originalnog kreatora.
    Teshko mi je da shvatim kako je smelo da se dopusti da se ovako nisko padne.
    (Chitalac, 8. mart 2021 19:18)

    # Link komentara

  27. treba snimiti film o zenama saradnicama okupatora s akcentom na 1945.
    (dovla, 8. mart 2021 19:16)

    # Link komentara

  28. čekamo da čujemo i odgovor koji ćete valja preneti?
    (mutivoda, 8. mart 2021 19:13)

    # Link komentara

  29. Svaka mu je na mestu. Istinita do kraja. Ali, i posle suda i posle eventualne adekvatne kazne, neće se ona smiriti. Jednostavno, negativnom energijom privlači pažnju.
    (vracarac, 8. mart 2021 19:11)

    # Link komentara

  30. Vade se tako što javno priznaju da nisu original i da su plagirali Milišu . Kakvi amateru i plagijatori. Znači Biljana je u pravu !
    (Miša, 8. mart 2021 19:10)

    # Link komentara

  31. Ko je Antonijevića bio po ušima da snima po tuđoj ideji?
    Sada mu drugi krivi što je uhvaćen u krađi.
    (Makarije, 8. mart 2021 19:09)

    # Link komentara

  32. Zakljucak: borba za Evropske vrednosti je nesta lose ... ako si protiv, plagiraj koliko hoces!
    (wtf, 8. mart 2021 19:02)

    # Link komentara

  33. Da nema Beogradske "carsije" Srbija bi davno nestala!
    (Bato, 8. mart 2021 18:58)

    # Link komentara

  34. Po pismu se vidi koliko su autori filma isprazni. Bljutavo, ljigavo pismo sa opštim očekivanim mestima tipa "neki beogradski krugovi", "evropski nema šta" , neko ne želi da se snimi film... bla bla bla. Nisam ljubitelj Biljane i njenih verbalnih bljuvotina ali u ovom slučaju žena je konkretno navela sličnosti u scenariju. Na to nije odgovoreno. Niko ne żeli da se snimi loš film pogotovo na takvu temu. Režiser se krije iza teme da bi opravdao beskorisno trošenje para i jadan rezultat. Klasičan parazit.
    (Alkos, 8. mart 2021 18:57)

    # Link komentara

  35. Dakle, zaključak je? Koliko sam razumeo, da jeste plagijat. :-/
    (Patak, 8. mart 2021 18:55)

    # Link komentara

  36. dvorski filmadžija se javlja da brani neodbranjivo...
    (milos, 8. mart 2021 18:53)

    # Link komentara

  37. Gospodin Antonijević uporno zaobilazi činjenicu zašto je optužen za plagijat i što znači riječ plagijat.
    Pošto je sjedio u komisiji koja odobrava sredstva Republike Srbije za snimanje filmova, i prije snimanja Dare iz Jasenovca pročitao scenarij za Djeca Kozare, sa potpisom autora i odbio dodjeljivanje sredstava da se snima po tom scenariju, jednostavno nije u redu i to se ne radi da potom sam snimi film koji prati radnju odbijenog scenarija pod svojim i kolegičinim imenom, koliko god da prati stvarne događaje jer netko drugi je već isti to napisao i potpisao.
    Trebao navesti gospodina Arsena Diklića kao originalnog autora scenarija ili otkupiti ideju i scenarij od gospodina Zafranovića i nasljednika pokojnog Arsena Diklića.
    Ovo što je sada napravio se zove plagijat ili narodski krađa.
    Mogao je snimiti film o logoru Jasenovcu na mnogo drugačijih načina, umjesto da je bukvalno preuzeo ono što je godinama prije sam odbio u komisiji.
    (Dario, 8. mart 2021 18:53)

    # Link komentara

  38. jadno. ukrali ste scenario i tacka. priznacete na sudu, a ova demagogija i obrtanje teza prolazi samo kod slepaca i prostaka.
    (key and peele, 8. mart 2021 18:52)

    # Link komentara

  39. Meni se film nije svideo. Gledajuci ga cini se kao neka razglednica o Jasenovcu, koju kao da hocemo kao svaku razglednicu nekome da posaljemo, a znamo da je Jasenovac bio logor smrti koji je punim kapacitetom ubijao pune cetiri godine, i da na zalost jos uvek nismo utvrdili ni tacan broj mrtvih nakon toliko godina. Toliko o nasoj istoriji i istoricarima. Ja jos uvek cekam da neki savremeni i talentovani srpski reziser napravi film o Srebrenici, a sto se tice Jasenovca, istoricari hocemo tacan broj ubijenih i svako ime, i svako ime! U suprotnom je sve kiceraj. Furanje fazona preko mrtvih. Ko razume, razumece. Ko ne razume, zao mi je.
    (cokoladica, 8. mart 2021 18:38)

    # Link komentara

  40. Pazi sad ovo. Optuzuju zenu za nesto sto nije rekla pa sve preteci joj mukama nesrecnih logorasa. Ni jednom jedinom recju ona nije osporila ista od zlocina u Jasenovcu (to je posao istoricara, forenzicara...) vec kao profesor dramaturgije na FDU analizirala dva scanarija. Dakle radila svoj posao. Niti je koga vredjala, samo poredjala cinjenice.

    A nista od cinjenica o kojima je pisala Srljanoviceva nisu osporili. Da li je Antonijevic bio u ziriju koji je odbio Lordanov film Djeca Kozare? Jeste. Da li je glavni lik u tom filmu devojcica Rada sa jos dvoje mladjih brata i sestre...? Jeste. Uostalom da li je Zafranovic najavio tuzbu zbog plagijata? Jeste.

    Ko hoce moze da vidi sta je sve ona pisala pa da uporedi ova dva teksta. Besmislena kolicina kvalifikacija na racun licnosti kao i jeftini, pateticni i vulgarni "patriotizam" je pokusaj da se prikrije nedostatak argumenata. Bolje da nista nisu pisali. Brukaju i sebe i te mucene ljude.
    (TnT, 8. mart 2021 18:37)

    # Link komentara

  41. Biljana Srbljanovic????? Vazno je nesto reci protiv Srba... bilo sta...
    (Pera, 8. mart 2021 18:37)

    # Link komentara

  42. "monstruozno" ? Olako korištenje reči.
    (Mister ?, 8. mart 2021 18:32)

    # Link komentara

  43. Mnoga svedocanstva dece iz logora NDH su i snimljena u vidu intervjua, pisane onolike knjige. Srbljanivicka se ovde bas izblamirala.
    (Sanja, 8. mart 2021 18:29)

    # Link komentara

  44. Stvarno, vise ste sa tim filmom postali dosadni ko dijareja!
    (Toliko, 8. mart 2021 18:27)

    # Link komentara

  45. Izgleda da je u pitanju nedostatak - Belo, sve je oko mene belo !
    (Arch Enemy, 8. mart 2021 18:27)

    # Link komentara

  46. Jadni Lordan... eto vec decenijama pokusava da snimi film o JASENOVCU....


    Hvala tom casnom Hrvatu ... eto bi on... ali ne da mu mama da snimi film

    Strasno !
    (O3on, 8. mart 2021 18:21)

    # Link komentara

  47. Uhvaćeni u plagiranju, pa normalno da galame i pokušaju da zabaruše
    (kobajagi, 8. mart 2021 18:12)

    # Link komentara

  48. priča ispričana dva puta sa velikim vremenskim razmakom na jednu stvarnu temu, takoreći prepričana ponovo, ne može biti plagijat jer se radi o stvarnom dogadjaju koji je prepričan dva puta, jednom u knjizi a jednom na filmu. Znači nije mašta ili dipomski ili nznm šta drugo nego prepričana priča. Kako to može biti plagijat? Po meni ne može ali evo, nisam stručan već samo baljezgam i razmišljam "na glas"
    (moje ime, 8. mart 2021 18:10)

    # Link komentara

  49. Pojma nemam da li je scenario plagijat ili ne. Nisam merodavan niti kompetentan da sudim o tome. Ali smeta mi da na jedan film ne sme nijedna kritika da padne ma koju temu obrađivao. Film kao film nekom se sviđa nekom ne. Da li rad Gage Antonijevića postaje nedodirljiv jer obrađuje temu Jasenovca? Na primer meni uleti prilika da snimam film o Jasenovcu a pojma nemam o režiji. Sve likove ubacim, izvučem događaje iz arhive itd. Pošto ne znam da režiram film umetnički bio bi katastrofa. Da li bi bio kandidovan za Oskara i amnestiran svih kritika jer film je o stradanju Srba? Film nisam ni gledao jer imam i na to pravo.
    (Djordje, 8. mart 2021 18:08)

    # Link komentara

  50. Biljana je večita devojčica i proleterka. Njoj ništa ne valja...
    (kvasac, 8. mart 2021 18:08)

    # Link komentara

  51. Dara je katastrofalno loš film. Ostalo je nebitno.
    (NS123, 8. mart 2021 18:06)

    # Link komentara

  52. Baš ste brzo odgovorili....posle dve nedelje.
    (Tramp, 8. mart 2021 18:02)

    # Link komentara

  53. Svedočenje Đorđa Miliše se uzima kao objektivno?? Kaže citiram "Ljubo Miloš iz auta izvadi svoju šmajsericu i postrelja nekoliko stotina logoraša" Pa dajte ljudi....i to se uzima kao relevantno?? Pa imate saradnike u vojsci pa neka vam kažu koliko vfemena i municije treba jedan čovek da pobije nekoliko stotina ljudi...smešno i nerealno.
    (walter, 8. mart 2021 18:02)

    # Link komentara

  54. Diskusije argumenti s jedne i druge strane !Samo jos po koji put se ubijaju te zrtve !!
    Pijetet nam je na veoma niskim granama!
    (boki, 8. mart 2021 18:01)

    # Link komentara

  55. Ko god napadne bizaro banalnu pojavu kao što je Siljana Brbljanovic ima moju podršku.
    (Shrempf, 8. mart 2021 17:57)

    # Link komentara

  56. Trn u oku drugosrbijanaca i građanera.
    (Dusko Dugousko, 8. mart 2021 17:53)

    # Link komentara

  57. Dara je jedan od najlosije uradjenih filmova u zadnjih 30 godina.
    (dr.Psihijatar, 8. mart 2021 17:52)

    # Link komentara

  58. Biljana belo beleše...
    (coca cola, 8. mart 2021 17:47)

    # Link komentara

  59. Kad čujem ime Maksa Ćatović, sve mi je jasno.
    A mrziteljima Srbljanovićke, preporučujem da ponekd nešto i pročitaju, makar i njeno, a ne samo biltene svoje partije...
    (+MAKSIM, 8. mart 2021 17:43)

    # Link komentara

  60. Biljana Drugosrbljanovic hahah
    (danilo., 8. mart 2021 17:43)

    # Link komentara

  61. Biljana Srbljanovic je tačno navela sličnosti dva scenarija, g Anotonijević je sada napada ukazujući na različite delove, koji su nesporni. Tako da je demanti vređanje inteligencije. Dara jednostavno previše liči na Diklićevu Radu i taj film je trebalo odavno snimiti. Jasno je da je scenario za Daru nastao kompilacijom Dece sa Kozare i svedočenja logoraša.
    (Soleks, 8. mart 2021 16:12

    Pravite zamenu teza potpuno u skladu sa iskrivljenom Srbljanovickinom logikom (koja joj nikada nije bila jaca strana). Da objasnim... Ukoliko Diklic napravi tekst koji se oslanja na autenticne price logorasa, a onda se neko drugi osloni na iste te price, da li on kopira Diklica, ili oba prenose ista svedocenja?
    Tom logikom bi svaki film koji se bavi istorijskim cinjenicama mogao biti proglasen sa plagijat nekog drugog filma koji se bavio istim cinjenicama.
    Naravno, ovde nije samu u pitanju nedostatak Biljanine logike - da je ima, bolje bi argumentovala svoju nakanu, ali ta namera je generalnog tipa i imali smo priliku da je vidimo mnogo puta u poslednjih 30 godina - kritikovati Srbe i samo Srbe, a sve pod parolom "ciscenja prvo u svojoj kuci", jer je to civilizacijski pristup. To je kako g.Srbljanovic dozivljava zapadnu civilizaciju i svoje beogradske fotelje, ali to nema nikakve veze sa realnoscu kojoj prisustvujemo mi koji dugo zivimo na zapadu... a realnost je da gradjani svake drzave, a u tom prednjace Britanci, nerado priznaju svoje greske (jer su patriote).
    (zamena teza, 8. mart 2021 17:41)

    # Link komentara

  62. Rekao bih da pored ovakvih akademika koji se palanački javno prepucavaju neminovnost naše propasti sve izvesnija. Gubi se osnovni smisao i poruka filma da se zlo ne ponovi. Ovakvom komunikacijom se akcenat sa jednog zla projektuje na potpuno nepotrebnu polemiku. Svako ima pravo na svoje mišljenje, zlo je strašno učinjeno, ne ponovilo se nigde i nikada.
    (Darko, 8. mart 2021 17:37)

    # Link komentara

  63. Филм је копија "дјеце Козаре" и то је свима јасно, нема потреба за Србовањем!
    (мита, 8. mart 2021 17:36)

    # Link komentara

  64. Taman se ponadaš da će osobe koje su napravile najlošiji mogući film o najstrašnijem stradanju našeg naroda konačno zaćutati, ali ne - eto njih ponovo...
    (Nesha, 08. mart 2021 16:01)
    A ti si reziser i znas kako treba da se napravi dobar film?
    (Dzoni-1970-, 8. mart 2021 17:31)

    # Link komentara

  65. Dotična zaboravila da uzme terapiju tog dana, oprostite joj
    (MARKINJO, 8. mart 2021 17:30)

    # Link komentara

  66. Propao im film pa se sada vade za slamku i udaraju koga god stignu. Sad im kriva profesorka, sutra Zafranovic sta se udostojio da napise scenarij za "Kozaracku decu" a prekosutra bice neko drugi. Nista novo.
    (Dule, 8. mart 2021 17:27)

    # Link komentara

  67. Srbljanovicka se rodila u Svedskoj dok joj je tata radio u ambasadi
    (goranz, 8. mart 2021 17:25)

    # Link komentara

  68. Predrag Antonijević i Maksa Ćatović, pre obraćanja Biljani Srbljanović (koja je u ovoj aferi nebitna), treba da se obrate javnosti i otvoreno, bez uvijanja saopšte šta ih je to potaklo, motivisalo da snime film "Dara iz Jasenovca". Radne biografije (rediteljski, kao i producentski opus) gospode Antonijevića i Ćatovića javnosti su poznate, odnosno dostupne na Internetu, i kao takve su same po sebi slikovite. Još jedna stvar. Javnosti bi trebalo da bude dostupan podatak o novčanom izbosu koji je iz budžeta Republike Srbije izdvojen za snimanje ovog filma, prema toma, neka i to saopšte. Što se tiče sudskog spora protiv Lordana Zafranovića, ostavimo to sudu, kao što i pripada. Ipak, ukoliko i kada sud odobri, ne bi bilo loše da budu objavljena oba scenarija, pa ko god je dovoljno pismen i želi da ih uporedi, nek ih pročita.
    (Prsti Nerasna, 8. mart 2021 17:20)

    # Link komentara

  69. Kao neko kome je deda stradao u Jasenovcu, ko ima autenticne dopisne karte i pisma koje je deda slao babj i ko je procitao dve knjige o stradanju, mogu reci da je film uzasno povrsan, los i nedorecen. Pogotovo za strano gledaliste. Ni jedan autenticni snimak, a ima ih stotine, nije predocen na pocetku, da bi gledaoci shvatili o cemu se radi. To je prvo, a drugo, gluma losa, dijalozi losi, a i sam scenario nikakav. Biljana je u pravu, a gospoda neka se ljute.
    (Milan Z., 8. mart 2021 17:17)

    # Link komentara

  70. "Lejdi Gaga" vs Lordan Zafranović - krajnje smešna priča ???
    (Sveto, 8. mart 2021 17:17)

    # Link komentara

  71. Vrlo jadno od strane Antonijevica zbog ovih tvrdnji ili onog ko mu je napisao ovo pismo. Ovo je bukvalno borba dve ličnosti koje su sklone vlasti oko uticaja i novca. Samo što u ovom slučaju Srbljanovicka ima neke argumente a Antonijevic samo demagogiju i patetiku.
    (Aron, 8. mart 2021 16:07
    Dakle normalno je da te uhvate sa dilerom pri kupovini kokaina...i nista nastavis da parazitiras na drzavnom fakultetu, pojela maca.
    Gle od 45 te naovamo taj soj ljudski, normalnum srbima izaziva samo gadjenje ukljucujuci i tvoj komentar.
    (Moler, 8. mart 2021 17:16)

    # Link komentara

  72. Događaj iz naše nesretne prošlosti ne može se rečima iskazati a ponajmanje prikazati kao roman! Ta stradanja su tolika da nitko nema prava svojatati tu nesreću našeg naroda...ta prošlost se ne može ulepšavati i prilagođavati bilo kakvom filmu. To je surova istina!
    (teatar apsurda, 8. mart 2021 17:15)

    # Link komentara

  73. Biljana Srbljanovic je profesorka na Fdu, poznata i međunarodno priznata, samim tim njen komentar i mišljenje ima težinu sviđalo se to vama ili ne. Lordan Zafranovic je ovde najviše oštećen, nadam se da će dočekati pravdu. A Antonijevic, ne bih da komentarisem. Kada ljudi izraze stav protiv ovog filma, to ne znači poricanje Jasenovca, zločina i užasa, prosečnom srbinu teško za shvatiti, film je nedovoljno dobar i plagijat po svemu sudeći. Zafranovic bi to mnogo bolje odradio. Još jednom nadam se da će sud biti na strani pravde i istine.
    (Ana, 8. mart 2021 17:13)

    # Link komentara

  74. E nek sam i to doziveo da su mi argumenti Biljane Srbljanovic blizi i razumniji od argumenata njenog oponenta.
    A tek cinjenica da mi je on antipaticniji od nje, pa to nisam ni sanjao da je moguce da takav covek postoji.
    (Nikola, 8. mart 2021 17:11)

    # Link komentara

  75. Tuga šta god da je tačno ..
    baš
    (zoran stankovic, 8. mart 2021 17:07)

    # Link komentara

  76. Znači, cilj filma je udaljavanje Stbije od Evrope. Tako glasi saopštenje.
    (Nosite kletve budućih generacija, 8. mart 2021 17:04)

    # Link komentara

  77. Opet je ostala bez para.
    (Nikola, 8. mart 2021 17:03)

    # Link komentara

  78. Надам се да ће ускоро бити снимљен хорор филм који ће бар упола дочарати језиву креативност и масовност усташке страховладе. Овај филм се у односу на ту чињеницу може сматрати романтичним трилером, али свака част екипи што су имали стомак да изнесу и екранизују бар ову причу.
    (Горан, 8. mart 2021 17:03)

    # Link komentara

  79. Podrška Bilji!
    (xy, 8. mart 2021 17:00)

    # Link komentara

  80. Ubedjen sam da je g.Zafranovic upravu.Takodje, lose si snimio film.Uzeo si lovu,napravio si amatersko delo koje nije dostojno te price stradanja u logoru.
    (Facz, 8. mart 2021 16:58)

    # Link komentara

  81. Gaga Antonijevic NIKADA nije snimio ni jedan film vredan pomena, tako da je velika greskansto je njemu povereno da pravi film o ovako ozbiljnoj i bitnoj temi. Pametnome dovoljno.
    (MI6, 8. mart 2021 16:58)

    # Link komentara

  82. Uzeo si ti care debele pare za ovo, boli tebe šta Bilja kaže.
    (seljačka eskadrila, 8. mart 2021 16:50)

    # Link komentara

  83. Nije "pobegla" od suočavanja kako ovaj zlonamerno tvrdi, već je dobijala i dobija pretnje preko FB-a zbog iznetog stava. I naravno da ne želi više da provocira ljude i navlači mržnju slučajnih prolaznika na sebe. Nema ona šta više da objašnjava, sve što ima rekla je u postu i u jednom radio-podcastu koji je snimila. Za sve ostalo, tu je sud pa neka presudi...
    (Joca, 8. mart 2021 16:46)

    # Link komentara

  84. И шта је писац хтео да докаже.да је ово оригинално е па није много има плагијата,али то је чувени Гага.
    (мики, 8. mart 2021 16:40)

    # Link komentara

  85. Ja sam citao tekst u celosti kako "profesorka" Biljana tvrdi i objasnjava kako i zasto je, po njenom misljenju, Gagin film kopija scenarija jos nesnimljenog filma Lordana Zafranovica. Da li to znaci da samo neki imaju pravo na istorijske istine a neki ne? Da, ako neko u scenario stavi scenu ubistva starca Vukasina iz Klepaca niko posle njega nema pravo da upotrebi ovu istinu? I ne samo ovu, svaku drugu. Ako bi postojala 3 flma sa istom tematikom, bazirana na istim istorijskim cinjenicama, koji bi bio original a koji plagijat? Politicki stavovi Biljane Srbljanovic su svima poznati. Meni lici, dokaza nemam, da ovakav njen istup dolazi iz te kuhinje. Meni kao Srbinu je pre svega drago da je jedan ovakav film ugledao svetlo dana i da vise nije greh javno govoriti o srpskim zrtvama, ne samo u Jasenovcu. Nadam se da ce ovaj film biti motiv nekim sledecim stvaraocima da napisu, snime film... nesto i o stradanjima Srba tokom celog 20-og veka. To bi nam svima pomoglo, narocito mladjim generacijama koje istoriju uce iz udzbenika hrvatskih i nemackih izdavaca, da shvatimo ko smo, sta smo i sta nam valja ciniti u buducnosti.
    (Tarzan, 8. mart 2021 16:39)

    # Link komentara

  86. B.Srbljanović je samo jedna iz kruga beogradskih "hrvatijanaca".
    Lako ih je prepoznati po "europskim" aktivnostima."Europa iznad
    svega."
    (a, 8. mart 2021 16:25)

    # Link komentara

  87. Mogu reći da su joj ucinili čast što su joj i odgovorili. Mislim da ne zaslužuje ta profesorka.
    (Dusan, 8. mart 2021 16:21)

    # Link komentara

  88. Niko ne spori da su scene u filmu napisane ranije. ALI, malo je neobicno da su bas identicni odlomci pomenutih dela u oba filma. Zar u tim svedocenjima nije bilo neceg drugog sto se moglo iskoristiti, nego ste od stotina strana upotrebili isti pasus kao u scenariju koji je nastao ranije.
    Meni ovo izgleda kao da jeste delimicno plagiran scenario, a sada se ta cinjenica prikriva istorijskim izvorima.
    (zzz, 8. mart 2021 16:19)

    # Link komentara

  89. Moralne gromade!
    (King of Snake, 8. mart 2021 16:17)

    # Link komentara

  90. Biljana Srbljanovic je tačno navela sličnosti dva scenarija, g Anotonijević je sada napada ukazujući na različite delove, koji su nesporni. Tako da je demanti vređanje inteligencije. Dara jednostavno previše liči na Diklićevu Radu i taj film je trebalo odavno snimiti. Jasno je da je scenario za Daru nastao kompilacijom Dece sa Kozare i svedočenja logoraša.
    (Soleks, 8. mart 2021 16:12)

    # Link komentara

  91. Da zivim sto godina necu nikada razumeti da nase drustvo ima toliko ljudi kao sto je Biljana Srbljanovic koji ne samo sto nisu odbaceni nego lepo zive i nastavljaju neumorno da blate svoj sopstveni narod. To je ipak fenomen koji ne mozete da vidite na mnogo mesta. Tek u novije vreme kod ekstremne levice u Americi pocinje taj predani rad protiv svog sopstvenog naroda. Paljba iz svih propagandnih oruzja za saku djindjuva za racun male grupe bogatasa do poslednjeg obicnog coveka.
    (objektivno, 8. mart 2021 16:08)

    # Link komentara

  92. Vrlo jadno od strane Antonijevica zbog ovih tvrdnji ili onog ko mu je napisao ovo pismo. Ovo je bukvalno borba dve ličnosti koje su sklone vlasti oko uticaja i novca. Samo što u ovom slučaju Srbljanovicka ima neke argumente a Antonijevic samo demagogiju i patetiku.
    (Aron, 8. mart 2021 16:07)

    # Link komentara

  93. Biljana Srbljanovic nije tvrdila nista, samo je pazljivo i sa puno truda procitala oba scenarija, uporedila i iznela gole cinjenice javno. Uostalom Lordan Zafranovic je pokrenuo postupak pred sudom, tako da ovde nema prostora da se skrnavi Srbljanoviceva.
    (Sandra, 8. mart 2021 16:02)

    # Link komentara

  94. Taman se ponadaš da će osobe koje su napravile najlošiji mogući film o najstrašnijem stradanju našeg naroda konačno zaćutati, ali ne - eto njih ponovo...
    (Nesha, 8. mart 2021 16:01)

    # Link komentara

  95. ja sam slušala podkast, topla preporuka svima koji žele da čuju glas razuma. uopšte se nije "napadao" scenario kao što se ističe, naprotiv Biljana je nagalsila da njena koleginica itekako ima talenta.
    (brainwashed: za promenu mi objavite komentar!, 8. mart 2021 15:53)

    # Link komentara