1. #ZIG

    Volim kad takvi kao što ste vi, koji su eto nekad negde nešto pročitali na internetu nađu za shodno da komentarišu tematiku o kojoj pojma nemaju. To da nije često držao pero u ruci mi je naročiti favorit, budući da standardizovani pravopis engleskog jezika u to doba nije ni postojao, jer su naznake engleskog kakav je danas tek počele da se pomaljaju nakon nekoliko vekova normanske vladavine. Valjda njegove kolege iz Kraljevih ljudi, Kraljica Elizabeta, Kralj Džejms i Ben Džonson nisu imali pametnijeg posla, pa su izmislili Vilijama Šekspira.
    (Ihrael, 26. oktobar 2020 17:29)

    # Link komentara

  2. Preporuka: esej od Stanislava Vinavera "Šekspirova minđuša" (gde je kaže Vinaver Šekspir "pre svega glumac", samo je glumac ta dela mogao napisati!). Jedan od naših (svetskih) najboljih eseja, stoji u rangu sa esejem Isidore Sekulić "Elizabeta i Eseks".
    (zoran stokic, 15. oktobar 2020 19:08)

    # Link komentara

  3. Ljudska glupost nema cenu. Šta je swe moglo korisno da se uradi sa 10ak milliona bilo čega?
     (bbcnasrpskom idi odavde., 15. oktobar 2020 19:06)

    # Link komentara

  4. Kazu da pisac nije Sekspir, jer glumac koji se tako zvao ostavio je iza sebe samo 14 reči ukupno, napisanih njegovom rukom (od toga 12 su ime i prezime, a 2 su "by me") A rukopis? Rukopis pokazuje da taj cesto ne drzi pero u ruci...
    Jos pre par vekova se o tome raspravljalo, pretpoatavljalo se da je Sekspirove drame pisao Frensis Bejkon...ali vrlo verovatno grof i grofica Retland..(Pogledajte na internetu...)
     (ZIG, 15. oktobar 2020 09:23)

    # Link komentara