1. A sta znaci to Pink Floyd?
    (Helena, 23. maj 2020 16:40)

    Ako se ne varam, tebe interesuje poreklo imena grupe. Naziv je skovao osnivač benda Syd Barrett od imena dvojice bluz muzičara iz Džordžije (Pink Anderson i Floyd Council) čije su pesme zastupljene na Blind Boy Fullerovoj kompilaciji "Country Blues 1935-1940", koju je Syd imao u svojoj kolekciji. Prema malo drugačijoj verziji iste priče, Syd je imao albume Pink Andersona i Floyd Councila, a tu "kovanicu" je neko vreme već imao u vidu kao moguće novo ime za bend "The Tea Set" u kojem je bio sa Watersom, Wrightom i Masonom 1965. U svakom slučaju, Barrett je želeo da se što pre otarasi starog imena nakon što je video da identično ime nosi drugi bend s kojim su jedne večeri trebali da nastupe u istom klubu. Od tog momenta, nastupali su pod nazivom "The Pink Floyd Sound", što je krajem 1966. skraćeno u Pink Floyd. Ostalo je istorija …
    (bystander, 25. maj 2020 17:59)

    # Link komentara

  2. A sta znaci to Pink Floyd?
    (Helena, 23. maj 2020 16:40)
    Znaci mnogo kvalitetne muzike,koja je oblikovala zivote miliona ljudi na planeti zemlji.
    (mix, 24. maj 2020 10:53)

    # Link komentara

  3. Pa i Bajaga je napisao i komponovao neke od najlepsih pesama riblje corbe,pa se ne trpa da uzima deo kolaca,covek ima svoj bend i svoju pricu od kako ih je napustio.
    (mix, 24. maj 2020 10:49)

    # Link komentara

  4. @Maja, Zadar :)

    Nije upućeno Tebi :)
    Naveo sam kao remek-delo u čijem stvaranju nije učestvovao Voters, ali koje, po mom mišljenju, ne doseže monumentalnost Pipera, WYWH, DSOTM, Animalsa i Walla.
    Moja žena ima isti doživljaj kao ti, tako da je, verovatno, Voters više za mušku, a Gilmur za žensku publiku ;)
    (Iridenta, 23. maj 2020 21:35)

    # Link komentara

  5. Za mene,njih dvojica su najbolji zajedno...Vaters sa svojim tekstovima i neartikulisanim kricima, a Dejvid sa svojim maestralnim solažama. Pink Flojd su Vaters, Gilmor, Mejson... Rik i Sid. Volim ih sve.
    (The Madcap Laughs, 23. maj 2020 20:25)

    # Link komentara

  6. malo je karaktera da bi se opisao značaj ovog benda, uticaj njihovih albuma i grandioznih turneja, zbog toga samo opaska na kraju:
    reći da mason nije napisao ni notu i da je u grupi samo kao prijatelj, nije samo faktička greška, jer je on i autor i koautor nekih pesama, već je i totalna besmislica, da ne upotrebim neku grublju reč:
    pa, čoveče - da je odsvirao bubnjeve samo na "the dark side of the moon", svakom, čak i sa nagluvim uvom, bi to bilo dovoljno da shvati kako se radi o jednom od najvećih!
    (mladići borovi, devojke jele, 23. maj 2020 20:08)

    # Link komentara

  7. roger waters je autor ili koautor, otprilike, tri četvrtine opusa benda do "the final cut" albuma.
    uz to je tekstopisac i pevač.
    on je, ako se, već, mora odabrati samo jedan - pink floyd, makar u post-barrett fazi.

    naravno da pink floyd bez gilmoura, ni slučajno ne bi bio isti bend, njih dvojica su nadahnjivali jedan drugog, i autorski i instrumentalno i pevački, ali ne bi nikako trebalo podceniti i zanemariti ni wrightov i masonov udeo, i bez njih to ne bi bila ista priča.
    uostalom, album "a momentary lapse of reason" je najbolji dokaz tome - znalo se da je wright uradio samo nešto malo prateće muzike, a kasnije se saznalo da i mason, maltene, nije učestvovao.
    zbog toga je na nedavno objavljenom box setu koji pokriva post-waters period rada grupe, taj album remiksovan i reizdat uz opasku da je dodavanjem nekih tada snimljenih a neuvrštenih watersovih deonica i ponovnim snimanjem masonovih bubnjeva - na taj album time vraćen kreativni balans između ta tri pink floyd člana.
    (mladići borovi, devojke jele, 23. maj 2020 20:08)

    # Link komentara

  8. Kao veliki i višedecenijski Pink Floyd fan (evo, već 45 godina "staža") moram reći da sam oduvek izbegavao da stanem na bilo čiju stranu u sukobu, jer neporeciva činjenica je da se magija PF rodila iz sinergije Waters-Gilmour-Wright. Oduzmite jedan element iz te čudesne "ahemije" i to više nije to … Nastavio sam da pratim njihove karijere i posle raskola - bilo je tu odista vrlo dobrih albuma (ističem PF "Momentary Lapse Of Reason", Watersov "Amused To Death" i Gilmourov "On An Island"), ali te "magije" više nije bilo, što znači da su svi bili na gubitku zbog raskola sredinom 80-ih. Ali, znate kako se kaže - bolje dobar razvod nego užasan brak, i to bi možda saželo ceo problem. Mislim da se Waters ovim novim zahtevima ponovo zafarbao u ćoše, isto kao i kada je 1985. potegao tužbu pa izgubio proces. Pravna činjenica je da brend Pink Floyd više odavno ne pripada njemu, i zaista ne shvatam šta je mislio da će postići ignorisanjem tog fakta i ponovnim raspirivanjem sukoba i loših strasti. Baš tužno i apsolutno nepotrebno.
    (bystander, 23. maj 2020 17:41)

    # Link komentara

  9. Svi vi koji se takmicite ko je od njih bolji nemate pojma.
    (Sasa, 23. maj 2020 17:05)

    # Link komentara

  10. Što više razmišljam o svima njima, sve sam više uveren da su Stounsi ipak najveći rok bend svih vremena, mada i ja više volim Pink Floyd, i Votersa i Gilmora.
    Sve velike grupe prate razne priče i verzije kako su se raspali, a najveća misterija je kako su Stounsi ne samo opstali nego i preživeli. Čudo.
    (Bob, 23. maj 2020 16:51)

    # Link komentara

  11. A sta znaci to Pink Floyd?
    (Helena, 23. maj 2020 16:40)

    # Link komentara

  12. @(...)Obožavam "Division Bells", ali ne može se to porediti sa Piper, Wall, Animals...(...)

    (Iridenta, 23. maj 2020 11:53)

    Ne znam je li ovo upućeno meni 😊,
    s obzirom da sam jedino ja ovaj album spomenula u komentarima,
    ali ja nisam mislila da je to njihov najbolji album po standardima glazbene kritike,
    već da je to, naglašavam, MENI njihov najdraži album.
    Od prve do posljednje pjesme.
    Pogotovo "High hopes".
    Ma, sve jedna pjesma,
    čak i "Cluster one".
    Iako i nisam baš nešto sklona instrumentalima,
    ali Pink Floyd dovodi instrumentale do savršenstva.
    Pink Floyd je takav bend koji se, barem meni, ne može kategorizirati po glazbenim dekadama.
    Naravno, uvijek je prisutan utjecaj dekade u kojoj stvaraju,
    ali kod njih to nikad nisam toliko primjećivala,
    jer su mi uvijek bili nekako vanserijski bend,
    bend kojeg se ne može ukalupiti.
    Kao da pripadaju nekoj drugoj,
    nadrealnoj glazbenoj dimenziji.
    Ne znam, moj dojam,
    uvijek mi se izdvajao od svih bendova koje volim.
    A, (po)slušala sam i njihove najveće hitove, i nešto nepoznatije široj publici, u izvedbi The Royal Philharmonic Orchestra,
    pa to je fantazija.
    Ni jedan bend mi tako ne zvuči u izvedbi TRFO.
    A David Gilmour je glazbena institucija kao i što je Roger Waters.
    Glazba je ipak subjektivna stvar,
    ne egzaktna znanost,
    gdje su i mišljenja glazbenih kritičara često podijeljena,
    a kamoli ne fanova.
    Neka bude svakome po njegovom guštu. 😊

    P.S. Hvala na objavi komentara.
    (Maja, Zadar, 23. maj 2020 16:18)

    # Link komentara

  13. Umetnicki, Voters je za Gilmura doktor nauka licno. Pravno i poslovno, Gilmur se pokazao kao daleko inteligentniji i lukaviji. Kako bilo, za mene su Flojdi - Flojdi, a Rodzer nezaobilazan clan koji je ovoj planeti podario nekoliko neverovatno dobrih albuma, a meni licno, puno sati ili dana, bolje reci meseci, preslusavanja istih. I da pevac nije nio Gilmur vec neko drugi, ti albumi bi bili tu gde jesu danas. Flojde bez Votersa gotovo da nisam ni slusao, a i zasto bih?
    (Mare, 23. maj 2020 16:04)

    # Link komentara

  14. Matore primadone, ego i sujeta su im veći od svemira
    (Čarli, 23. maj 2020 15:46)

    # Link komentara

  15. Voters, kao moj omiljeni autor, pokazuje znake one staračke boljke - nedostatka pažnje. Po meni, on je "značajniji" član Pink Flojda, ipak je napisao suštinske note i stihove tog benda i ima neponovljiv i ličan stil pjevanja, dok bi Gilmor, da nije bio član Flojda, ostao prosječan gitarista (tehnički sigurno perfektan, ali ne bismo znali za sve one legendarne solaže). Nema potrebe za ovakvim izjavama, Pink Flojd je završena priča, sve je manje mlađih fanova, a mi "starci" imamo svoja (različita) mišljenja o značaju članova ponaosob.
    (Toni, 23. maj 2020 14:46)

    # Link komentara

  16. Više mi se smučilo da slušam Gilmura I Votersa kako se svađaju. Zbog njihovih ogromnih ega ovo moramo da slušamo. Aman šta bi vas koštalo da se jednom za svagda pomirite? Voters ima pravo da se buni ako mene pitate, i Pink Floyd nije ni njegov ni Gilmurov bend, nego je bend svih njegovih članova, uključujući i Rajta, Mejsona i Bereta. Makar su ostavili van vremensku muziku iza sebe. Nadam se da će se jednog dana pomiriti.
    (Astaroth, 23. maj 2020 13:55)

    # Link komentara

  17. covek kako stari sve je manje ruzan
    (hajvej tu hel, 23. maj 2020 13:19)

    # Link komentara

  18. Обојица су Pink Floyd, не може један без другога што се види по њиховим соло радовима где то није то. Да не заборавимо Ричарда који је оставио огроман утицај, поготово на DSOTM и WYWH. И наравно Ник који је једини члан који је био на сваком албуму.
    (Коловрат, 23. maj 2020 12:14)

    # Link komentara

  19. Ne kapiram baš Votersa: da li misli da je postao farmer, da bi preko sajta Pink Floyd trebalo da reklamira prodaju svinja?! Na sajtu Floyda- Floyd, a tu bi već trebalo da ima ravnopravan pristup, jer bend više ne postoji, pa je svejedno da li si bivši od pre 5 ili pre 35 godina.
    Ovde se dosta lupan oko značaja Votersa i Gilmura. Nije stvar samo u prebrojavanju "creditsa". 3 od 5 najznačajnijih albuma PF je rađeno po Votersovom KONCEPTU, to su u velikoj meri njegova autorska dela, gde nije iskomponovao svaku pesmu, ali je poveo ostale da kreiraju u pravcu njegove vizije. Na još jednom od tih 5, Gilmur nije bio u bendu. Obožavam "Division Bells", ali ne može se to porediti sa Piper, Wall, Animals...
    Dakle, uz veliko poštovanje prema Gilmuru, Voters je "Creative genius of Pink Floyd", kako je reklamirao poslednju turneju.
    (Iridenta, 23. maj 2020 11:53)

    # Link komentara

  20. dark side of the moon, najbolji album, ikad.

    ako je sam otišao pre 35 god, šta sad kuka? Blackmoore se skoro i ne pominje na stranici Deep Purpla, pa šta? otišao, više nije deo grupe, deo je istorije i to mu niko ne može osporiti. ali da gura svoje solo projekte na kanal grupe, to ne ide. nek napravi svoj kanal i gura tamo šta želi.
    (tehničar, 23. maj 2020 11:04)

    # Link komentara

  21. bend bez waters-a izdaje jos tri albuma pod vodjstvom gilmour-a gde su pesme toliko razvodnjene i tesko da bih mogao odabrati tri pesme da valjaju i da lice na stare godine slave. ako bih bas morao da se opredelim mozda bih rekao waters 51%, gilmour 49%.
    (nenadu, 22. maj 2020 21:08)

    Hajde da ti malo pomognem: Learning To Fly, On The Turning Away, High Hopes, Take it Back, What do you want from me, Sorrow, The Dogs of War, One Slip, Keep Talking...
    (Nije baš tako, 23. maj 2020 10:46)

    # Link komentara

  22. roger waters je autor ili koautor, otprilike, tri četvrtine opusa benda do "the final cut" albuma.
    uz to je tekstopisac i pevač.
    on je, ako se, već, mora odabrati samo jedan - pink floyd, makar u post-barrett fazi.

    naravno da pink floyd bez gilmoura, ni slučajno ne bi bio isti bend, njih dvojica su nadahnjivali jedan drugog, i autorski i instrumentalno i pevački, ali ne bi nikako trebalo podceniti i zanemariti ni wrightov i masonov udeo, i bez njih to ne bi bila ista priča.
    uostalom, album "a momentary lapse of reason" je najbolji dokaz tome - znalo se da je wright uradio samo nešto malo prateće muzike, a kasnije se saznalo da i mason, maltene, nije učestvovao.
    zbog toga je na nedavno objavljenom box setu koji pokriva post-waters period rada grupe, taj album remiksovan i reizdat uz opasku da je dodavanjem nekih tada snimljenih a neuvrštenih watersovih deonica i ponovnim snimanjem masonovih bubnjeva - na taj album time vraćen kreativni balans između ta tri pink floyd člana.
    (mladići borovi, devojke jele, 23. maj 2020 10:24)

    # Link komentara

  23. Gilmor je veličina. To je jasno, ali...Ime Pink Floyd je nastalo pre Gilmora (po dvojici omiljenih Watersovih bluzera). Dalje, dok su Flojdovi visili na top listama sa npr. Careful with that axe,Eugen, ili Set the controls for the Sun, ili Saucerful of Secrets...Gilmor je svirao po francuskim plažama i jedva je ostao živ zbog neuhranjenosti. Zahvaljujući pre svega ludilu Sid Bareta i poznanstva sa Watersom, on je i ušao u bend i svojim znanjem mu mnogo doprineo. Njih dvojica su bili idealan tim. Maison je prosečan bubnjar (čak neke zamisli ove dvojice nije ni mogao da izvede). Žao mi je Wrighta zbog Watersovog odnosa prema njemu. Na kraju..Waters je stvarao, Gilmor DORAĐIVAO-UBLAŽAVAO. I svi poznati su rekli da je Watersova najveća greška što je dozvolio da se svi potpisuju kao tvorci tih hitova. To i jeste jedan od razloga zasto je izgubio sud. Uglavnom, šteta za grupu što nisu ostali zajedno. Slušam ih 40g.bio sam na koncertima i razvaljenog Pink Floyda, ali i Watersovog Wall-a i mogu reći da mi se ovaj drugi više dopao. Eto toliko..Nadam se da ću biti objavljen, iako se ovo nekome i ne sviđa..
    (Veseli opet, 23. maj 2020 10:10)

    # Link komentara

  24. David Gilmour je fenomenalan gitarista i vokal.
    Taman dovoljan da moze da prati genijalsnost Roger Waters-a.
    Na zalost, od 1987 godine gosn. Gilmour
    nije znao ni koncert kako da snimi kako treba.
    Neki amateri iz Srbije bi u to vreme bolje radili.

    P.S. Viva la Syd Barret
    (Vladimir, 23. maj 2020 09:54)

    # Link komentara

  25. Obojica su teški slepci. Imaju milione, potpuno su finansijski nezavisni i umesto da se posvete svojoj muzici kao zreli umetnici, oni se ponašaju kao sujetne ženturače. A toliko sam ih cenio...
    (Sigur, 23. maj 2020 08:44)

    # Link komentara

  26. Voters ima tesku narav i to je bend upropastilo.Bez njega to nije pravi Pink Floyd.Samo meni su solo albumi Gilmura bolji nego zadnja tri Albuma Pink Floyd bez Votersa.
    (The Who, 23. maj 2020 08:19)

    # Link komentara

  27. toliko poznato ime sa 2-3 hit pesme.
    (strucnost ispred politike, 23. maj 2020 07:25)

    # Link komentara

  28. Apsolutno je glupo stajati na bilo čijoj strani u ovom sukobu ,najpre Pink Floyd je bio bend u kojem su i Waters i Gilmour ostavili neizbrisivi trag, i iako su se mnogo razlikovali kao autori (Waters više naginjao ka psihodeliji a Gilmour više ka pop muzici) njihovi kompromisi koje su pravili jedan prema drugom su doveli do toga da Pink Floyd postane to što je postao...
    Nažalost Waters je pogrešno procenio situaciju nakon the wall albuma,gde jeste on skoro u potpunosti autor svih pesama,ali je prenebregao činjenicu da su i ostali članovi benda (pre svih Gilmour) mnogo doprineli svojom kreativnošću da se te njegove ideje ostvare na najbolji mogući način...
    Waters je umislio da je on "sve i sva" u bendu i da bez njega bend neće moći da funkcioniše, ispostavilo se da nije bio u pravu, Pink Floyd je nastavio da funkcioniše, mada ruku na srce bez njega to već više nije bio taj Pink Floyd i nikada više nisu zvučali tako dobro ,jer se kasnije pokazalo da su on i Gilmour bili savršen spoj ...
    Sa druge strane Waters nakon napuštanja benda ništa značajnije nije postigao u solo karijeri, što dovoljno govori u prilog tome da bez obzira na veliku kreativnost koju je imao kao autor,opet bez Gilmoura koji bi uobličio te njegove ideje nije mogao da uradi ništa !
    (Goran, 23. maj 2020 07:16)

    # Link komentara

  29. Bilo bi lijepo da se okupe bar jos jednom, da razvale blues za Richard Wright i Syd Barrett, ako nista drugo. Ne mogu da prihvatim da jedan Pink Floyd ode tek tako. Nije to do nekih para, milion posto, ali jeste oko nekih razmirica u kojima je svako imao svoju pricu i svaka prica je isto istinita i valjana. Ne moze valjda da konacna poruka bude "razdor"?
    (Celestial Voices and Astronomy Domine, 23. maj 2020 05:44)

    # Link komentara

  30. Pročitao sve komentare. Suština je da su bend koji je obeležio živote svih nas rođenih 50-tih, pa dalje. Vreme je ono na šta me asocira ova grupa. Ulazili su u duše ljudi, a rastaju se zbog najprizemnijih interesa. Moram reći - ne brukajte se !
    (Stanko, 23. maj 2020 03:56)

    # Link komentara

  31. Pink Flojd slusam i volim 50 godina.Vrhunski muzicari kao ljudi jako lose su se poneli prema Votersu tuzili ga i oteli ime Pink Flojd.Voters je napisao 70% muzike prodali su od Dark side ... do the Wall desetine miliona ploca svi su idejno bili Votersovi...prakticno su ziveli od prodaje prestali da idu na turneju pogotovo Gilmur ...Voters je jedan vredan i perfekcionista privatno i muzicki arhitekt grupe pokazao je turnejem od 4 godine the Wall koje glavni baja ...Gledao ga dva puta u cudu muzicki vizuelno daleko ispred vremena ima lreko 70 godina a sa takvim zarom svira i leva kao mladic...Sve pesme PF posle Votersa kao limunada ...Zao mi je sto to kazem jer su mi PF kao porodica ...
    (Zoreli, 23. maj 2020 02:35)

    # Link komentara

  32. Pink Floyd je prestao da postoji kada je umro Rick Writh. Pojedincima (da se neutralno izrazim) ego smeta da to shvate.
    (idu kobre, 23. maj 2020 02:12)

    # Link komentara

  33. Mene kao čoveka na koga je ovaj bend imao veliki uticaj u životu, ovakva priča ne "pogađa" . Šta više nisam ni hteo da je pročitam (a komentarišem). Za mene je Pink Floyd najveće remek delo u muzici. Naravno moje mišljenje je jedno u moru mišljenja pravih ljubitelja muzike. Uživajte u muzici!
    (M, 23. maj 2020 01:14)

    # Link komentara

  34. Slusao sam uzivo i Watersa i Gilmoura, moram priznati da je Gilmourov koncert bio mnogo bolji. Iz Watersa nekako izbija preveliki ego.
    (Division bell, 23. maj 2020 01:04)

    # Link komentara

  35. Ja sam iz malo starije generacije poštovalaca muzike Floyda i pratim ih od Syd Baretta.Najkvalitetniji opus im je bio završno sa albimom The Wall.Posloje toga je nastalo besomučno traženje novoga i vječito tapkanje u mjestu.Samo njih četvorica su pravi "Floyd".Prava šteta za razlaz bili su najveći..
    (Enđi, 23. maj 2020 01:02)

    # Link komentara

  36. Ja sam iz malo starije generacije poštovalaca muzike Floyda i pratim ih od Syd Baretta.Najkvalitetniji opus im je bio završno sa albimom The Wall.Posloje toga je nastalo besomučno traženje novoga i vječito tapkanje u mjestu.Samo njih četvorica su pravi "Floyd".Prava šteta za razlaz bili su najveći..
    (Senahid Šehagić, 23. maj 2020 01:00)

    # Link komentara

  37. Sid Barret je osnivac i on je dao ime bendu ,prvi album je odredio pravac i zvuk benda,Gilmor dolazi kao zamena za Sida kao njegov najbolji prijatelj i veoma dobro se snasao ali Roger je realno bio vodja benda
    (Iggy, 23. maj 2020 00:15)

    # Link komentara

  38. Gilmor nije vlasnik benda nego BRENDA Pink foyd. Neopozivo je da su Voters i on kreirali najveci deo zvuka ovog predivnog benda ali je razlika u poimanju i ekspresiji uocljiva u zavisnosti od stvaraoca. Gilmor svoju muziku plasira na pitkiji nacin i slusaocu dugo ostaje u svesti. Za razliku od njega Voters svoje kompozicije donosi blize psihodeliji pa je samim tim ona i drugacija i niposto zbog toga nije manje kvalitetna. Prava je nesreca za sve njihove postovaoce sto su se u tako glasovitom bendu nasla dva izuzetna i nekompatibilna stvaraoca, jake licnosti, jos jacih karaktera i bezkompromisnih ubedjenja. Steta za sve nas koji ih volimo.
    (Si, 22. maj 2020 23:19)

    # Link komentara

  39. Sve ima svoj uspon i pad tako i oni. Boki su sjajan spoj. Naravno kada je pevač i gitarista toliko dominantan pogotovo kao gitarista na sceni teško da može da se zameni ili odbaci. Naravno cela ekipa sa syd baretom je imala svoj neponovljivi vrhunac
    (Nenad, 22. maj 2020 23:16)

    # Link komentara

  40. Waters je bio motor Pink Floyd-a. Poslušajte njegove solo albume pa će sve biti jasno. Time ne želim da neko misli da umanjujem vrednost Gilmoura. Bilo kako bilo Pink Floyd je van vremenski bend.
    (Miroslav, 22. maj 2020 23:09)

    # Link komentara

  41. a mene mi se mnogo doimlje upravo onaj album sa krevetima na omotu. Tu ima malo toga loseg. Waters samo na zadnjoj turneji zgrnuo milione i to sa 74 godine ! Gilmour isto tako ali sa 174 godine . Tako da pa mislim stvarno ..idi begaj ! A jes i onaj sa bubnjevi Nick Mason e on ima isto 175 godina i upravo je poceo da razvaljuje sa starim zvukom iz doba Syd Barrett a Ali ga je omela Korona ili Corona. Uzgred UK tour se zvao echoes i Nick Mason band je pretio da poplavi Englesku kao potop početkom 2020 ali ga je omela pandemija kao i sve ostale ljubitelje psihodelije !
    (holivudski frizer, 22. maj 2020 22:39)

    # Link komentara

  42. Verujem da je većina poštovalaca benda pročitala knjigu " Kada svinje polete" , tu je dosta toga rečeno o svemu... Teško je stati na nečiju stranu, svako ima svoje za i svoje protiv.
    (Zoran, 22. maj 2020 22:14)

    # Link komentara

  43. Muzika mog života. Slažem se sa Nenadovim komentarom ali, po meni, taj odnos je 60:40 za Watersa.
    (Kapetan Kuka, 22. maj 2020 21:56)

    # Link komentara

  44. Da budem iskren, Pink Flojd mi je i bez Votersa Pink Flojd. Nisam siguran da bi bilo isto bez Gilmora.
    (Dejan Vu, 22. maj 2020 21:41)

    # Link komentara

  45. Gilmor je kompozitor i bolji pevač, a Voters je bolji tekstopisac i tvorac čitavog koncepta Pink Floyda. Na albumu Animals je dominirao Voters jer je Gilmor ostao bez dobrih ideja posle Wish you were here. Odsvirao je samo onu deonicu na Dogs i to je to. A Momentary Lapse of Reason i The Divison Bell su Gilmorovi albumi uz veliku pomoć Nika Mensona i Rika Rajta. Istini za volju, posle ogomnog uspeha albuma The Wall, Voters je posato opsednut kontrolom, sujetom i novcem i tad je sve puklo.
    (Ložač kotlare, 22. maj 2020 21:35)

    # Link komentara

  46. Pink Floyd...Vanvremenska muzika, zajedno su Pink Floyd, boli kad to više nisu iako su napravili divnu muziku onako rastrkani...
    Molim Vas, nemojte osuđivati nikoga od njih "Who is the best East or the West"... Dajte sve od sebe, bilo gde da naprave nesto zajedno dok su medju nama... Wrighta više nema ali mogu ONI, podržimo ih...
    (Pravda, 22. maj 2020 21:14)

    # Link komentara

  47. Waters +
    Gilmor -
    (Bojan, 22. maj 2020 21:11)

    # Link komentara

  48. pink floyd nije to sto jeste bez obojice. vrhunac benda, godine kada su izdali tri najbolja albuma dark side of the moon, wish you were here i animals, obelezile su godine zajednickog rada. prostim recima opisano, rekao bih: ovaj ga mraci (waters), a ovaj ga razblazava svojim solazama i glasom. jednostavno jedan bez drugog ne mogu. to ce se kasnije i dokazati zavrsnim albumom waters-a sa bendom the final cut gde je imao glavnu rec i gde se vidi totalni "down", a jos kasnije kada bend bez waters-a izdaje jos tri albuma pod vodjstvom gilmour-a gde su pesme toliko razvodnjene i tesko da bih mogao odabrati tri pesme da valjaju i da lice na stare godine slave. ako bih bas morao da se opredelim mozda bih rekao waters 51%, gilmour 49%.
    (nenadu, 22. maj 2020 21:08)

    # Link komentara

  49. (Veseli, 22. maj 2020 20:22)

    Kao prvo, gitarsta je milion, ali Gilmor je jedan. Kao drugo, Gilmor je pre albuma Animals komponovao skoro kao Voters. Trece, odredili svoj pravac pre Gilmora? To pokazuje koliko poznajes Pink Flojd. Ljudi pricaju kako je Voters hitmejker, a ne samo da je imao ogromnu pomoc Gilmora u kompoziciji i produkciji, nego je i Rik Rajt umnogome doprineo slavi benda svojim kompozicijama na DSOM i WYWH.
    (evoba, 22. maj 2020 20:57)

    # Link komentara

  50. Svi zajedno ste Pink Floyd i nikako više !
    (BG, 22. maj 2020 20:51)

    # Link komentara

  51. (britko pero, 22. maj 2020 19:59)

    Nadji diskografiju Pink Flojda pre The Wall da sam vidis koliko gresis, da ti ne objasnjavam.
    (evoba, 22. maj 2020 20:49)

    # Link komentara

  52. Voters je mozda i bio najzasluzniji za "pravi" Pink Floyd jer je osim dosta tekstova i muzike koju je stvarao drzao sve utegnuto. To su svi priznavali ali ga i kritikovali zbog previse "disciplinaranja". Svi zajedno su bili fenomenalni ali kao i sve ostalo moralo je proci. Na kraju je Voters previse svojatao bend sa licnim temama a posije razlaza nekako mi se cini da je svaki uspjeh svih odreda bio na racun stare slave. Tako je bar u mom slucaju jer sve sto sam poslije cuo nije ostavilo neki znacajan utisak.
    (PF, 22. maj 2020 20:47)

    # Link komentara

  53. Bili i ostali najjaci rokeri !
    (Legende, 22. maj 2020 20:41)

    # Link komentara

  54. Gilmor +
    Voters -
    (Rene Artois, 22. maj 2020 20:31)

    # Link komentara

  55. "By the way which one is Pink? "
    (jovan, 22. maj 2020 20:25)

    # Link komentara

  56. Početak....Sid i Roger...Gilmor tek kasnije kad su ovi već formirani kao grupa i kad su odredili svoj pravac. Gitarista ima mali milion, ali hitmejkera kao Waters veoma malo. The Wall, Final Cut i Animals je praktično sam napisao. Wish you were here, Gilmor je sam rekao da je tu bio prilično lijen. Prvih par albuma Gilmora ni nema. Autori su Wares i Sid Baret. Maison nije ni jedne note napisao. Od početka je u grupi samo zato što je bio Watersov najbolji prijatelj. Itd, itd,itd..
    (Veseli, 22. maj 2020 20:22)

    # Link komentara

  57. Sto bi rekao nas narod - Rodzere, ne tupi...
    (Dejan Lekic, 22. maj 2020 20:02)

    # Link komentara

  58. Pink Floyd bez Votersa nije Pink Floyd, ali ni on nije Pink Floyd.
    (Degz, 22. maj 2020 19:59)

    # Link komentara

  59. Voters je napisao uglavnom sve što vredi za Flojde do ‘85. Od 85 Pink Floyd bez blama svira pesme koje nisu napisala ova dvojica, Gilmor i Mejson, jer su ih dobili na sudu. To mi je malo odvratno.
    (britko pero, 22. maj 2020 19:59)

    # Link komentara

  60. A, meni je najbolji njihov album "The Division Bell",
    bez Rogera Watersa.
    Nisam primijetila/osjetila njegov izostanak. 😊
    (Maja, Zadar, 22. maj 2020 19:57)

    # Link komentara

  61. Gilmor faza mi je cizi,iako je kao gitarista odlican.Voleo bih da ga cujem uzivo posto sam Rodzera vec slusao dva puta.Animals omiljen album.
    (Costa, 22. maj 2020 19:41)

    # Link komentara

  62. Значајнији као аутор је Вотерс. Гилмур је пре свега одличан гитариста, али није важнији од Вотерса.
    (Данијел, 22. maj 2020 19:30)

    # Link komentara

  63. jbg... Debelo si naplatio da im das dozvolu da preuzmu brend... Da ste ostali na okupu, bilo bi to ono pravo, ovako, Gilmor je apsolutno u pravu...
    (antilopije, 22. maj 2020 19:23)

    # Link komentara

  64. Voters je pre 35 godina mislio da je Pink Flojd i da su ostali nebitni dok su svi bili u bendu, a sad mu cudno sto tako misli Gilmor za clana koji je pre 35 godina napustio dobrovoljno napustio bend.
    (evoba, 22. maj 2020 19:23)

    # Link komentara