1. Жири без ауторитета и компетенције, али су, мора се признати, изабрали добре књиге. Нема Тешина, Великића, Тушевљаковића, Писарева, Ћирића, Мандића, Томаша, Баздулја, Миленковића, Маројевића, што је добар избор. У ужем избору требали су бити и Шајтинац и Дана Тодоровић. Међу преосталима, фаворит је Саша Илић.
    (тарибоу, 11. januar 2020 17:27)

    # Link komentara

  2. Onima koji brane Rackovića, samo jedno dodatno pojašnjenje. Niko ovde nema ništa ni protiv Džonija, ni protiv Vidojkovića niti velikog broja sličnih pisaca, koje bi ovaj i ovakav žiri, recimo, protežirao. Reč je da oni jednostavno nisu "ozbiljni" pisci, a pri tome mislim na pisce koji su ozbiljno promišljali svoje teme i rečenice, koji su imali intelektualnu snagu, književni stil, koji su se ozbiljno posvetili svojim knjigama i književnosti, itd. Oni su, jednostavno, po svim tim parametrima veliki ili značajni pisci. Takvih ima i danas, samo treba pažljivije pratiti scenu. Ne želim da umanjim ove pisce, ali velika je razlika između pisca i književnika (to je čisto moja podela). Reč je da ovi pobrojani pisci, nekad simpatični, duhoviti, "na prvu loptu", a nekada čak ni to, nisu veliki pisci, tj.književnici. Oni funkcionišu na bazi onoga što je B. Miljković nazivao "cakizam i fore" u poeziji, to nije dugog daha. Da li možete zamisliti Rackovića uz, recimo, Pekića, Kovača, Velikića, Pavlovića, Kiša? Čak je Velikić kao autor Lagune, stavljajući svoj komentar na Rackovićevu knjigu, učinio lošu uslugu književnosti, jer očigledno ovaj žiri ne ume da razlikuje šta je šta... Od publike to zaista i ne očekujem, ali književni žiri bi ipak morao da zna šta radi...
    (Nekada važna nagrada, 11. januar 2020 10:07)

    # Link komentara

  3. Нинова награда одавно је мртва, а ово је само још један помен. Жири некомпетентан, романи лоши.
     (Стара питања, 9. januar 2020 23:48)

    # Link komentara

  4. Moj glas dajem Drašku Sikimiću.
     (aLeksandra, bg, 9. januar 2020 21:16)

    # Link komentara

  5. Dobar ziri, imam poverenja.
    (Ana, 9. januar 2020 20:41)

    # Link komentara

  6. Nagrada je izgubila na verodostojnosti. Racković? Šali li se ko? PS: Slobodan Vladušić je prošle godine opljačkan za "Veliki juriš".
     (Vuk T., 9. januar 2020 13:43)

    # Link komentara

  7. @EU Citizen - Meni je to vest koja govori da se stvari možda i vrate u normalu u ovom gradu, u ovoj zemlji. Roman je izvanredan, beskrajno darovito i brutalno iskreno napisan. Topla preporuka da pročitate, pa možda shvatite koliko grešite.
    (čitalac, 9. januar 2020 12:45)

    # Link komentara

  8. Džoni Racković u užem izboru za NIN-ovu nagradu, lepo je dan početi zdravim smehom od srca :)))
     (EU Citizen, 9. januar 2020 11:40)

    # Link komentara