Otvoren 24. jugoslovenski pozorišni festival u Užicu

U Užicu je sinoć počeo 24. Jugoslovenski pozorišni festival "Bez prevoda" na kojem će se za nagrade Ardalion nadmetati sedam najboljih predstava iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine .

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Najbolji festival u regionu. Ako se isključi Bitef koji je na nekom drugom nivou. Evropskom. A ovima što nije jasno zašto se zove Jugoslovenski, ni mnogo jednostavnije stvari nisu jasne u životu. Nema smisla objašnjavati. Bravo za Užice što održava ovakvu manifestaciju u vremenu posrnuća.
    (Andjelka, 8. novembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  2. uzice vazdusna banja
     (genijalac, 7. novembar 2019 01:43)

    # Link komentara

  3. Festival je nastao u državi koja se tada zvala Jugoslavija. Danas je to geografska odrednica za pozorišta koja svoje predstave izvode na jezicima za koje vam netreba prevodilac. Šta nije jasno?
     (Halo Bing..., 6. novembar 2019 13:00)

    # Link komentara

  4. Da li su organizatori svjesni da svi drugi (izuzimam po "sacicu" onih koji tu ne spadaju), ne da ne zele nikakvo povezivanje koje nosi predznak "jugoslovenski", nego bukvalno mrze i samu pomisao na to. Bosnjaci otvoreno iznose da su sada prvi put ono za cim su oduvijek ceznuli (islam i ostalo), Hrvati nisu nikada ni krili da im je Jugoslavija faza ka stvaranju "lijepe njihove", bez Srba, naravno, a Makedonci i Crnogorci su bili iznenadjenje samo za kratkovide. Neka organizuju sta hoce i neka pozivaju koga hoce, ali ne pod tim imenom. Time pokazuju da su plitkoumni i na kraju krajeva, velike neznalice.
     (Olja, 6. novembar 2019 11:07)

    # Link komentara

  5. Baš reprezentativna fotografija, nema šta..
     (posmatrač, 6. novembar 2019 09:28)

    # Link komentara

  6. dokle sa tim glupim jugoslavenstvom koje je srbe toliko kostalo, a bivsa braca ne veruju u to inace ne bi razbili tu jugoslaviju. kada ce narod malo doci sebi.
    (djole, 6. novembar 2019 09:22)

    # Link komentara

  7. Nemojte se više blesaviti!!!
     (Superhik, 6. novembar 2019 09:09)

    # Link komentara