1. Knjige su jedino sto danas vredi u ovoj napacenoj Srbiji
     (Jugoslaven i po, 31. oktobar 2019 11:42)

    # Link komentara

  2. Nevjerovatno! Demokrata Trifunovic bi nekome da zabrani pristup na Sajam. Nije vazno ko je u pitanju, Seselj ili neko drugi, vazno je to sto njegov zahtjev nema nikakve veze sa demokratijom.
    Dalje, tacno je da danas, kada nema cenzure, svako moze da bude "pisac". A ko ce od njih da bude najtrazeniji, mnogome zavisi od znanja, stecenog u skoli, kucnog odgoja i uticaja medija. Ako u skoli moze da prodje, da ucenik koji nije procitao knjigu, dobije pozitivnu ocjenu na osnovu onoga sto je napisano u predgovoru ili pogovoru, onda je upitno kakvo nam je skolstvo i kuda vodi.
     (Olja, 30. oktobar 2019 18:30)

    # Link komentara

  3. Ovo sto je rekao vanja bulic je sustina! Onaj ko voli da cita knjige voli sajam knjiga, za njega ce to uvek biti praznik i nece braniti niciji ukus. Uostalom, neko ce doci da kupi kijinu knjigu pa ce videti i druge pisce i zainteresovati se za drugacije knjige i zanrove. To je proces i kao i svaki proces je dug, ali je pozitivan!
    (Sustina, 30. oktobar 2019 17:48)

    # Link komentara

  4. Knjiga trpi sve
    (d, 30. oktobar 2019 17:36)

    # Link komentara

  5. Čime se neka osoba bavi ne može biti uslov poseti Sajmu knjiga, aman. Neda Ukraden je pri tom završila dva fakulteta, i to u potpunosti legalno, za razliku od mnogih koji je prozivaju. To što se odlučila za drugi poziv, i što je uradila to što je uradila u bolnici, čovek je pre svega.
    Sa druge strane, knjige, sajmovi i biblioteke su vazda bila mesta gde su se okupljali razlicita mišljenja i gde su se čitale i čuvale knjige od svih pisaca, bez obzira na njihovu politiku i misli. Samo u diktaturama možemo videti svakakav oblik cenzure bilo kakvog vida, i to što jedni drugima žele zabranu izlaganja je apsolutna cenzura i nedemokratičnost.

    Napominjem da ovim ne branim niti Nedu Ukraden i još manje Šešelja, s kim se ne slažem ni na jednom nivou, ali sa druge strane ko može ikome zabraniti u demokratiji lični prostor i slobodu mišljenja.
     (Đorđe, 30. oktobar 2019 15:30)

    # Link komentara