"Fantomska nit": Poslednji film Danijela Dej Luisa?

Najnovije ostvarenje Pola Tomasa Andersona (režiser i scenarista) - „Fantomska nit”, dugo je iščekivano u bioskopima, jer je rekorder po broju osvojenih Oskara u kategoriji za najboljeg glavnog glumca, Danijel Dej Luis („Moje levo stopalo”, „Biće krvi” i „Linkoln”), najavio da će se upravo ovim filmom oprostiti od glume.

Upozorenje: Spoiler alert

Pošaljite komentar
  1. Pa sta ako se covek oprasta od glume?Toliko fame oko toga kao da ce svet pretpeti nevidjenu štetu.Ima novih i bice ih uvek.Hoće covek da zivi neki drugi zivot i to je u redu.
    (vodonosa, 3. april 2018 07:27)

    # Link komentara

  2. A onda ce za koju godinu da kaze kako nije bas bio zadovoljan svojim poslednjih projektom, pa je resio da se baci na novi film koji je savrsen za vracanje iz penzije. Besplatan marketing i za jedan i za drugi film.
    (rale, 3. april 2018 06:36)

    # Link komentara

  3. "Fantomska nit" stoji rame uz rame sa "Bice krvi"? Nikako!
    Lik koji tumaci Denijel Dej Luis u filmu "Bice Krvi" je daleko kompleksniji, tezi i zahtevniji za glumacki pristup i razumevanje. Zato ga je i izneo maestralno i dobio zasluzeno oskara. Drugo, u tom filmu su daleko zanimljiviji kako i sporedni likovi tako i sama radnja.
    Film "Fantomska nit" u pogledu ovih karakteristika je daleko ispod ocekivanja. Jednostavna radnja, jednostavan glumacki pristup a sporedni likovi su gotovo neprimetni. Ne znaci to da je film los, ali, istini za volju, cak je i "Magnolija" bolja jer ima slozeniju i interesantniju radnju. Ipak, u odnosu na ova dva filma, "Fantomska nit" je Andersonovo najslabije ostvarenje.
    (Aleksandar, 3. april 2018 02:02)

    # Link komentara

  4. Danijele, snimi još jedan, gre'ota da se ovako oprostiš
    (Krajputaš, 3. april 2018 00:46)

    # Link komentara

  5. Nisi morao da prepricas ceo film:)
    (Lik, 3. april 2018 00:44)

    # Link komentara

  6. Na slici kao da je Mija Aleksic.
    (Back in Black, 2. april 2018 23:29)

    # Link komentara

  7. Strasan glumac, zasluzena penzija. Mogao je boljim filmom da se oprosti ali sto je do njega odglumeo je savrseno. Meni licno ovaj film nije legao, previse pretenciozan, Anderson je malo "digao nos", poslednji filmovi su dosta losiji od There will be blod, Master i ranijih
    (Mr. White, 2. april 2018 23:05)

    # Link komentara

  8. Odličan film, nema šta. Bio je jedan od retkih ove godine koji je zaista zaslužio nominaciju za najbolji film uz "Tri bilborda" i "Darkest hour".Dej Luis je još jednom pokazao zašto je živa legenda u glumačkom smislu rame uz rame sa Spenser Treisijem, Bogartom, Stjuartom, Pekom... Anderson takođe vrhunski je opravdao svoju reputaciju jer je na maestralan način dočarao atmosferu i mentalitet krugova umetničkih dizajnera iz 50-ih u Britanniji. Ja kad sam prvi put čuo šta je tema mislio sam da će film biti užasno dosadan. To je ta andersenova magija, može za temu da ima "Zlatnu eru pornografije" u filmu "Bugy nights". I da odradi sjajno. A može i ovakvu potpuno drugačiju temu.
    (Aron, 2. april 2018 22:51)

    # Link komentara

  9. Najgori p. t. andersonov film koji sam gledao. Gluma, scenografija itd sve super, ali priča jako mlaka.
    (iyfjfivdujn, 2. april 2018 22:31)

    # Link komentara

  10. Koji put poslednji...
    (predrag, 2. april 2018 21:56)

    # Link komentara