Esports B92.net

Sc2: Mladi Reynor osvojio WCS Winter Europe, prvu veliku titulu

Sinoć je završen prvi deo sezone ovogodišnjeg StarCraft 2 World Championship Series, mečevima plej-ofa WCS Winter Europe.

Nikola Savić RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Do velikog finala su stigli aktuelni prvak sveta Serral i mlada italijanska nada, šesnaestogodišnji Reynor. Serral je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, forma mu nije opala, ali su nekako za dlaku krenule da mu izmiču titule ove godine. Najpre je u velikom finalu WESG izgubio od Innovationa, u zaista nevrovatnom bo7 finalu, a zatim je istu sudbinu doživeo i sinoć, kada mu je merak uzeo i mladi Italijan rezultatom 4-3.

Meč je bio zaista neverovatam i obavezeno vam preporučujemo da pogledate sve partije ukoliko već niste, tako da vam nećemo otkrivati detalje, ali ćemo podeliti sa vama završnicu poslednjeg meča onako kako je viđena na zvaničnom italijanskom strimu, kako biste uživali u potpunoj eksploziji radosti italijanskih kastera, koji nisu mogli da sakriju sreću i oduševljenje pobedom njihovog mladog zemljaka.

Reynoru je pobeda donela 12 000 dolara, kao i 1600 WSC poena, dok je Serralu otišlo 8000 dolara i 1100 WCS poena. Treće i četvrto mesto su uzeli HeRoMaRinE i PtitDrogo, zaradivši 6, odnosno 5 000 dolara i po 857/775 WSC poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.