Esports B92.net

Istorija StarCraft 2 – Maru uzeo sve tri GSL titule u 2018. godini!

Mladi Maru je sa svega 21 godinom napravio neverovatan, vanserijski uspeh – postao je prvi igrač u osam godina istorije StarCraft 2 koji je uzeo sve GSL titule u jednoj kalendarskoj godini, jer je danas pala titula i u finalu treće sezone, nakon maratonske i iscrpljive borbe protiv odličnog TY.

Nikola Savić RUR
Podeli

Pojavio se novi bonjwa, sada to možemo sigurno reći.

Loše je krenulo protiv TY, svaku je partiju Maru otvorio sa proxy strategijama i TY je to odlično branio, uspevao da se izvuče iz situacija pod velikim pritiskom i uđe u kontraofanzivu, pa je lako poveo sa 2-0, ali je Maru uspeo da napravi preokret i napravi ovaj istorijski uspeh.

Nije odustao od proxy taktikta sve do poslednje mape, i to mu se isplatilo, jer ga je na kraju odvelo do odlučujuće pobede. Možda i presudna partija bila je ona na mapi 16-Bit, treća partija, kada je TY odbranio proxy i činilo se da će povesti sa 3-0. ali ja partija otišla u duboki macro late game, gde su odlučili Battlecruiseri Marua i taj je trenutak označio prekret.

Možda i kada se najmanje nadao, uspela je Maru all-in taktika, u poslednjoj odlučujućoj partiji na GSL Atlas SE, gde je išao na veoma brze cloak Banshee i iznenađenog TY ostavio da sa nevericom gleda kako mu odlazi možda i najdržaja titula koju nije osvojio – titula na GSL šampionatu.

Ostaje nam sada samo da gledamo u budućnost, odnosno početak novembra i čekamo to epsko BlizzCon finale između “kraljla foreignera” Serrala i vladara Koreje, Marua, ali nam pre toga sledi još jedna zabava – GSL Super Tournament.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.