Esports B92.net

Ne propusite poslednje GSL finale u 2018: Maru vs TY

Ima li lepše subote ujutru nego one kada se igra veliko finale najprestižnijeg StarCraft 2 takmičenja na svetu, korejski GSL.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: RUR Esports

Do finala poslednje, treće sezone u 2018. godini stigli su Maru, dvostruki GSL šampion ove godine, i TY, čovek koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio 505 000 dolara od StarCraft 2 turnira.

Nismo mogli ni da zamislimo bolje finale, pogotovo jer se igra TvT, matchup koji važi za tehnički izuzetno zahtevan u svakom smislu, i gde svaka sekunda može da presudi.

Očekujemo puno makro partija, ali i poneki all-in kada se niko ne nada. Imajuću vidu koliko je Maru jak u makro late-game igri, mislimo da je TY taj koji će probati da radi proxy strategije više, ali kada je u pitanju sudar ovakva dva velikana, sve je moguće.

Ne usuđujemo se da dajemo prognoze, ali je Maru u 2018. godini pokazao toliku dominaciju da je prosto nerealno ne dati mu bar malu prednost, tako da se ipak kladimo na njega.

U svakom slučaju, ostaje nam samo da sačekamo 10h ujutru ove subote po našem vremenu, i da uživamo u onom najboljem što esport ima da nam pruži, uz legendarni kasterski duo Artosis i Tasteless na zvaničnom GSL Twitch kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.