Esports B92.net

Kada počinje 9. Overwatch 2 sezona?

Overwatch 2 se nije preterano proslavio sa svojim live-service modelom (za sada), ali nam Blizzard u svakoj novoj sezoni spremi nešto zanimljivo.

RUR
Podeli
Foto: Blizzard Entertainment
Foto: Blizzard Entertainment

Sa osmom sezonom nam je stigao Mauga, najnoviji tank heroj, dok nam deveta donosi mnoštvo quality-of-life novina i promena na postojećim mehanikama u igri. Overwatch 2 Season 9 počinje u utorak, 13. februara i zvaće se Champions. Trejler za sezonu možete pogledati u nastavku teksta.

Za razliku od osme, u devetoj sezoni nažalost nećemo dobiti novog heroja, ali nas već u narednoj čeka Venture. Ipak, jedna predstojeća promena je skoro u rangu novog heroja, a to je da će svi tank i damage heroji dobiti pasivni self-heal, kao supportovi. Support heroji van borbe trenutno imaju 15 HP regeneraciju u sekundi, ali verujemo da će verzija za tenkove i DPS-ere biti malo oslabljena. U svakom slučaju, damage i tank heroji više neće morati toliko da se oslanjaju na supportove i njihove healove. Ne bismo da zvučimo previše dramatično, ali bi ova promena mogla da promeni celu metu iz korena.

Što se tiče Competitive Play moda, Blizzard je još u novembru 2023. godine potvrdio da će igrači posle svakog meča imati uvid u svoj trenutni rank, umesto posle svakih devet mečeva. Sa devetom sezonom se takođe vraćaju placement mečevi – igrači će morati da odigraju 10 partija svake sezone kako bi obnovili rank. Na tu temu, Blizzard je dodao novi rank, Ultimate, koji se nalazi iznad Grandmastera.

Naravno, Blizzard je pripremio i novi Battle Pass, skinove, a verovatno i još nekoliko iznenađenja.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.