Esports B92.net

Srbija eliminisana u grupnoj fazi regionalnih Tekken kvalifikacija za IeSF šampionat

Posle teške borbe u grupnoj fazi regionalnih Tekken kvalifikacija u Bakuu, predstavnik Srbije, Pavle ”The Alpha and the Omega” Nikolić, je nažalost završio svoje učešće na turniru.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Pavle je započeo grupnu fazu u 09:30 časova, u duelu protiv reprezentacije Mađarske. Kasnije smo odmerili snage i sa reprezentativcima Slovačke, Azerbejdžana i Izraela. Savladali smo Slovačku i Azerbejdžan, ali sa Mađarskom i Izraelom nismo imali toliko sreće – grupu smo završili sa rezultatom 2-2. Mečevi su bili emitovani na zvaničnom EEFEurope Twitch kanalu.

Evo kompletnih rezultata sve četiri grupe:

tekken-iesf-baku-grupe1Foto: IeSFtekken-ieaf-baku-grupe2Foto: IeSF

Po završetku grupne faze, samo po dva igrača iz svake grupe su se plasirala u plejof – Mađarska, Izrael, Poljska, Švedska, Italija, Francuska, Gruzija i Španija. Sa ovim rezultatom, Srbija nažalost nije uspela da se plasira u dalju fazu takmičenja, i time završila svoje učešće na turniru.

Nismo imali sreće sa rasporedom grupa, jer je naša grupa bila jedina sa 5 igrača, što nam je u neku ruku umanjilo šanse za dalji plasman.

Dalja faza regionalnih Tekken kvalifikacija u Bakuu se nastavlja sutra, kada će pobednik biti zvanično proglašen.

pavle-tekken-baku-iesf2022-10Foto: SESE

Najbolji Tekken borci sa ovih kvalifikacije će se plasirati na finalni turnir u organizaciji Međunarodne Esports Federacije, koji će se odigrati u periodu od 27. novembra i 9. decembra.

Ovo nije kraj za Srbiju na svetskom IeSF šampionatu. Nacionalne CS:GO kvalifikacije su uveliko u toku, a potom će uslediti i nacionalne kvalifikacije za PES i Dotu 2.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.