Esports B92.net

RAZLIKA IZMEĐU TEKKEN 7 I MORTAL KOMBAT-A: Stilovi borbe, priče i načini igranja

Tekken 7 i Mortal Kombat su dve popularne video igre borilačkog žanra, koje su se uspešno zadržale na tržištu već godinama. Iako oba naslova spadaju u isti žanr, postoje neke ključne razlike između ove dve igre koje mogu biti značajne za igrače.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Jedna od glavnih razlika između Tekkena 7 i Mortal Kombata je u načinu na koji se igraju. Tekken 7 se fokusira na složene kombinacije pokreta i udaraca, gde se igrači često fokusiraju na pravilno izvođenje poteza i kontrole nad karakterom. Mortal Kombat, s druge strane, je igra koja se fokusira na brze reakcije, borbu u zatvorenom prostoru i često koristi specijalne napade i super moći koje se aktiviraju jednostavnom kombinacijom dugmića.

Takođe, postoji razlika u stilu borbe između ove dve igre. Tekken 7 ima više težnje ka realističnom stilu borbe, dok Mortal Kombat koristi fantaziju i superherojske elemente u borbi. Igrači u Tekkenu 7 će se fokusirati na savladavanju različitih stilova borbe i karaktera, dok će u Mortal Kombatu uživati u krvavim i brutalnim završnicama.

Još jedna značajna razlika između ove dve igre je u njihovoj priči i načinu na koji igrači mogu da pristupe njoj. Tekken 7 ima dublju priču, koja se nastavlja na prethodne delove serijala i fokusira se na intrigantne odnose između likova. Sa druge strane, Mortal Kombat se fokusira na seriju turnira gde se borci bore za kontrolu nad svetom, i često se zasniva na paralelnim dimenzijama i mitološkim elementima.

Konačno, razlike između Tekkena 7 i Mortal Kombata se mogu naći i u samoj igri. Tekken 7 ima veći fokus na igranje u lokalnom režimu, dok Mortal Kombat ima veći naglasak na online mečeve i igru na daljinu. Takođe, Tekken 7 ima veći broj dostupnih likova u svojoj igri, dok Mortal Kombat ima više dodatnog sadržaja koji se može kupiti kroz dodatne DLC pakete.

Možemo zaključiti da su Tekken 7 i Mortal Kombat dve popularne video igre borilačkog žanra, koje nude različite stilove borbe, priče i načine igranja. Izbor između ove dve igre će zavisiti od ukusa i preferencija igrača, kao i od toga šta im je važnije u igrama ovog žanra – složeni pokreti i kontrola nad karakterima ili brza reakcija i krvave završnice.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.