Esports B92.net

Kralj srpskog Tekkena Vlada Coldheart je šampion prvih kvalifikacija za svetsko prvenstvo!

Izvor: RUR

Prve nacionalne Tekken 7 kvalifikacije za svetsko IeSF prvenstvo su završene, a krunisani kralj srpskog Tekkena, Vlada ”Coldheart” Stanković, se sa svojom ubedljivom igrom plasirao na finalni turnir koji će odlučiti ovogodišnjeg predstavnika Srbije u Izraelu. Prenos je bio organizovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu, a snimak stream-a možete pogledati OVDE!

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Ovo je bio prvi od dva kvalifikaciona turnira. Po četiri najbolja takmičara sa oba turnira će se plasirati u veliko finale, a pobednik finalnog turnira će imati priliku da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom prvenstvu u Izraelu.

Takmičenje je odmah krenulo iz plejof faze. Većina mečeva se odigrala u BO3 formatu, dok su poslednjih nekoliko rundi, uključujući i veliko finale, bili BO5. Format je bio žreb sa duplom eliminacijom. Žreb možete pogledati i na ovom linku.

tekken7-1-iesf2021Printscreen: Challonge

Igrači koji su se za sada plasirali za odlučujući turnir su Vlada Stanković, Filip Savić, Aleksandar Knežević i Balša Bošković. Vlada je izdominirao ceo žreb, i završio je takmičenje sa samo jednom izgubljenom partijom, i to od četvrtoplasiranog Balše Boškovića.

  1. Mesto – Vlada ”Coldheart” Stanković
  2. Mesto – Filip ”Homeboy” Savić
  3. Mesto – Aleksandar ”Tvoja Mama” Knežević
  4. Mesto – Balša ”Balsha” Bošković

Izgleda da Vladi ponovo niko nije dorastao. Takmičari će novu priliku da se dokažu dobiti na drugim Tekken 7 kvalifikacijama, koje će se održati 25. jula. Očekujte zvaničnu najavu uskoro!

Vlada Coldheart je već šest puta predstavljao Srbiju na svetskom IeSF prvenstvu, gde je 2019. godine završio učešće na 8. mestu. Intervju sa Vladom možete pogledati ovde.

Ako ste slučajno propustili prve Tekken 7 kvalifikacije, pogledajte snimak ovde, ili u prilogu ispod.

Sve čestitke plasiranim takmičarima! Vidimo se na sledećim kvalifikacijama!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.