Esports B92.net

Korak bliže svetskom prvenstvu – Vlada Stanković je pobednik prvih IRL Tekken 7 kvalifikacija

Izvor: RUR

Prve IRL Tekken 7 kvalifikacije za 12. Svetsko IeSF prvenstvo su završene, a definitivni favorit Vlada ”Coldheart” Stanković se sa svojom ubedljivom igrom plasirao na finalni turnir koji će odlučiti ovogodišnjeg predstavnika Srbije u Izraelu. Prenos je bio organizovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu, a VOD stream-a možete pogledati OVDE!

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Ovo je bio prvi od dva kvalifikaciona turnira. Po četiri najbolja takmičara sa oba turnira će se plasirati u veliko finale, a pobednik finalnog turnira će imati priliku da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom prvenstvu u Izraelu. Igrači koji su se za sada plasirali za odlučujući turnir su Vlada Stanković, Bojan Dačković, Balša Bošković i Pavle Nikolić.

Vlada je izdominirao ceo žreb, i završio je takmičenje bez i jedne izgubljene partije. Bojan Dačković je pao u lower bracket još u prvoj rundi u okršaju protiv Milana Slijepčevića, ali je ipak došao do finala. U trećoj rundi je čak imao šansu da se osveti Milanu posle duela koji se završio sa rezultatom 2:1. U finalu ga je čekao Vlada, koji je završio ceo turnir ubedljivim pobedom i rezultatom 3:0. Balša Bošković je osvojio treće, a Pavle Nikolić četvrto mesto.

Prošlogodišnji reprezentativac Srbije na 11. svetskom IeSF prvenstvu je bio upravo Vlada, gde je osvojio top 8 plasman. Da li će se ove godine istorija ponoviti?

Ako niste uspeli da se plasirate na finalni turnir, ne brinite se. Uskoro ćete imati priliku da se prijavite na drugi kvalifikacioni turnir, koji počinje 30. avgusta. Očekujte zvaničnu najavu uskoro! U međuvremenu se prijavite na nacionalne Dota 2 i PES kvalifikacije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.