Vesti -

Sberbank Srbija nagradila najuspešnije klijente u okviru akcije "Vredne vredi podržati"

Nastavljajući sa aktivnom podrškom malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji, Sberbank Srbija je i ove godine izabrala i nagradila devet najuspešnijih biznis klijenata u okviru svoje već tradicionalne akcije pod nazivom "Vredne vredi podržati".

Podeli
Vladimir Bošković; Foto: Promo
Vladimir Bošković; Foto: Promo

Kao i ranijih godina, u ovom nagradnom izboru su učestvovali svi klijenti Banke iz segmenta malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, koji su do 31. oktobra 2021. godine dodatno proširili svoju saradnju sa Sberbank i uz njenu podršku nastavili da realizuju nove poslovne investicije i uspehe.

Veliki Sberbank nagradni karavan je tokom proteklih dana posetio mnoge dobitnike nagrada u okviru ove akcije i obradovao ih izuzetno vrednim poklonima. Dobitnici priznanja i ovogodišnjih "Vredne vredi podržati" nagrada su kompanija "Termoelektro Enel" iz Beograda i preduzeće "Neoleks" iz Užica, kojima je Sberbank poklonila nove automobile.

Vredne edukativne nagrade i stipendije za menadžerske programe obuke osvojile su kompanije "Jadran" i "IT Tel" iz Beograda, preduzeća "Dogana" iz Šida i "Kej" iz Valjeva, kao i preduzetnička radnja "Gaga" iz Kruševca.

- Uporedo sa stalnom finansijskom podrškom koju pružamo domaćim preduzećima, Sberbank Srbija je želela da i ove godine, u okviru akcije "Vredne vredi podržati", svojim najuspešnijim klijentima oda posebnu zahvalnost i pruži dodatni razvojni podsticaj. Drago mi je da su i ovoga puta naša priznanja i nagrade pripale kompanijama i preduzećima koja neprestano razvijaju svoje poslovanje i koja su uprkos brojnim izazovima sve uspešnija. Ova preduzeća su najbolja potvrda da se posvećenost i vredan rad uvek isplate, dok njihovom promocijom šaljemo i odličnu poruku ostalim privrednicima u Srbiji da nastave sa razvojem i daljim investicijama u svoje poslovanje – istakao je Vladimir Bošković, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Po njegovim rečima, Sberbanbk Srbija će i u 2022. godini nastaviti da intenzivno podržava razvoj domaće privrede i omogućava svim domaćim preduzećima da nastave sa svojim razvojnim planovima. Zahvaljujući takvom pristupu, kreditni portfolio Sberbank Srbija je od početka godine do danas porastao za više od 50 miliona evra, dok značajan udeo u tom rastu imaju upravo pozajmice isplaćene malim i srednjim preduzećima.

"Sberbank je tokom ove godine nastavila i sa veoma aktivnim učešćem u programu kreditiranja domaćih preduzeća uz garancijsku šemu države. Do sada smo isplatili već 175 miliona evra ovih povoljnih kredita, što je mnogim privrednicima omogućilo da dodatno unaprede svoje konkurentske prednosti, ali i da uspešno nastupe na novim tržištima. Naše opredeljenje je da i u narednim mesecima budemo stabilan oslonac i siguran partner za sva domaća preduzeća, uvek spremni da ih saslušamo, razumemo i ponudimo im najbolja i za njih najpovoljnija rešenja", objasnio je Bošković.

Kako je izgledala dodela ovogodišnjih nagrada u okviru projekta "Vredne vredi podržati" i kakvi su bili prvi utisci dobitnika, možete videti u video prilogu koji se nalazi na sledećem linku - https://youtu.be/wRaC3PFKWCo