Vesti -

Sa novim Štarkom u novih 100

U godini u kojoj Atlantic Štark proslavlja 100 godina postojanja, na tržište izlazi sa brojnim novitetima i unapređenjima na raznim poljima.

Podeli
Foto: Alex Dmitrović
Foto: Alex Dmitrović

Nesporno je da je tradicija zaštitni znak Štarkovih brendova uz koje su uživale mnoge generacije. Tu su svima dobro poznati Smoki, Bananica, Najlepše Želje, Štark, ali i mnogi drugi. Istovremeno, uviđajući značaj promena i unapređenja kao neophodnost današnjeg vremena, akcenat je stavljen na novu strategiju i obraćanje novim generacijama.

Potreba da se ide u korak sa vremenom i da se tržištu ponude moderna i inovativna rešenja, iziskuje konstantna ulaganja kako u ljude tako i u sam proizvodni pogon. I dok je prethodna godina bila u znaku Najlepših želja i nabavke jedne od najmodernijih linija za proizvodnju čokolade, u ovoj godini fokus je na tradicionalnijem delu Štarkovog portfolija - keksima i napolitankama. Prvi korak je bila investicija od 4,5 miliona evra u pogon u Ljuboviji koja će omogućiti modernizaciju proizvodnje i pakovanja, povećanje kapaciteta kao i proširenje asortimana novim atraktivnim proizvodima koji su u skladu sa svetskim trendovima.

Foto: Alex Dmitrović
Foto: Alex Dmitrović

Pored značajnih promena koje se dešavaju u proizvodnji i budućem portfoliju, na kategoriji Keksa je urađen redizajn pakovanja i unapređenje recepture postojećih proizvoda. Sam redizajn je u velikoj meri baziran upravo na novom Štark logotipu koji je uz svoj osvežen izgled zadržao i svoj ključni element– srce.

„Srce je glavni pokretač svega u životu, jer ako nešto radite srcem rezultati su zagarantovani. Ljubav i osmeh su zaštitni znak Štarka, koji se trudimo da utisnemo na svaki naš proizvod, pa je samim tim bilo prirodno da i sastavni deo logotipa postane nasmejano srce“, rekla je tim povodom Nataša Šarčević, direktora sektora Marketinga&Inovacija.

Foto: Alex Dmitrović
Foto: Alex Dmitrović

Štark Keksići , koji su osim dizajna ambalaže dobili i nove oblike, već su prisutni na rafovima prodavnica.

„Portfolio je obogaćen i za Štark Integralne Keksiće koji u potpunosti prati aktuelne trendove i životni ritam onih koji ističu značaj zdravih navika i fizičke aktivnosti. Upravo to je ciljna grupa kojoj se sa ovim proizvodom obraćamo i koju želimo da podržimo“, rekla je Milica Janković, marketing menadžer za Kekse i Napolitanke.

U duhu unapređenja menja se i sam izgled Štarkovih maloprodajnih radnji. One će zadržati prepoznatljivu toplinu koja ih je i do sada krasila, ali će u isto vreme biti modernizovane po ugledu na svetske čokolaterije.

„Za sve vas koji slavite promene i menjate se, kojima je osmeh zaštitni znak, pozivamo vas da postanete i ostanete deo naše priče – uz novi Štark, za novih 100 godina“, kaže za kraj Milica Janković, citirajući tekst koji se nalazi na novim pakovanjima Štarkovih Keksića.

Foto: Alex Dmitrović
Foto: Alex Dmitrović

ŠTARKOVA STOGODIŠNJA TRADICIJA:

  • Godina osnivanja: 1922. Zemun;
  • 1966. godine kompanija dobija naziv Soko – Nada Štark, spajanjem pekare Soko i prvobitne fabrike čokolade nazvane po Nadi Štark, ženi sa zaslugama u II svetskom ratu;
  • Vremenom naziv se skraćuje u svima prepoznatljiv - Soko Štark;
  • Kompanija je 1975. godine preseljena iz Zemuna na sadašnju lokaciju;
  • 2001. godine postaje akcionarsko društvo, i nastavlja da posluje pod imenom AD „Štark“;
  • 2010. godine, Štark postaje deo Atlantic Grupe;
  • 2020. godine kompanija menja naziv u Atlantic Štark.

Danas, pripremajući se za novih 100, Štark je hrabro krenuo da pomera granice svojih tradicionalnih brendova upravo prateći želje i očekivanja svojih potrošača, ne samo u Srbiji i regionu, nego i u zemljama EU. Tako da su Štarkovi brendovi prisutni na više od 26 tržišta, gde su sve češće na policama širom etno trgovina, osvajajući polako i velike trgovinske lance. Da su upravo kvalitet i tradicija dobili i atribut inovacija, potvrđuju i odlični poslovni rezultati rasta prodaje i ukupnog prometa od 106 miliona evra za prošlu godinu.

Foto: Alex Dmitrović
Foto: Alex Dmitrović