Vesti -

Linglong – nove visine u industriji

Otvaranje jedne od sedam proizvodnih baza ekološki odgovorne kompanije Linglong, investicija vredna oko 800 miliona eura, za Srbiju znači mnogobrojna radna mesta u Zrenjaninu i njegovoj okolini. Ova moderna fabrika će našu zemlju definitivno staviti na mapu proizvodnih kompanija svetske klase!

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Osnovan 1975. godine, Shandong Linglong Tire Co, Ltd. svetski je proizvođač guma, orijentisan ka istraživanju i razvoju, proizvodnji, zaštiti životne sredine, logistici i transportu. Sve od osnivanja, kompanija Linglong se neprekidno razvijala u globalnog proizvođača specijalizovanog za proizvodnju pneumatika, koji od samog starta teži prvoklasnom kvalitetu.

Glavne delatnosti kompanije Linglong su istraživanje i razvoj, proizvodnja i prodaja čak 10 hiljada različitih tipova pneumatika za putnička, komercijalna, trkačka, terenska, industrijska i poljoprivredna vozila, kao i pneumatika korišćenih u vazduhoplovstvu i pneumatika specijalnih vrsta. U Linglong institucijama za istraživanje i razvoj, stacioniranim u Nemačkoj, Americi, Pekingu, Šangaju, Đinanu, Jentaju i Džaojuenu – zaposleno je preko 2.000 elitnih stručnjaka industrije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Srpski Linglong – jedan od sedam velikih proizvodnih baza u svetu

Sa Srbijom kao sedmom proizvodnom bazom i uz timski duh više od 18.000 zaposlenih širom sveta, Linglong kontinuirano isporučuje proizvode dostupne u 173 zemlje širom sveta, pokrivajući Evropu, Bliski istok, Ameriku, Aziju, Pacifik i Afriku. Linglong pneumatici uspešno su ušli u sistem dobavljača za svetski poznate proizvođače automobila kao što su Audi, Volkswagen, Ford ili Renault-Nissan-Mitsubishi - obezbeđujući tako gume za preko 60 renomiranih proizvođača automobila.

Foto: Promo
Foto: Promo

Odgovorna nabavka prirodnog kaučuka

Prirodni kaučuk je primarni materijal za proizvodnju guma, te zato Linglong pridaje veliki značaj održivom razvoju ovog prirodnog resursa. Upravo zbog toga, kompanija je izradila i strogo se drži politike održivog prirodnog kaučuka. To podrazumeva i odgovornu saradnju sa proverenim dobavljačima prirodnog kaučuka, kako bi se podržala dugoročna zaštita prirodnih šuma i drugih ekosistema, kao i da bi se podržale aktivnosti obnove deforestiranih i degradiranih predela kaučuka.

Linglong je jedna od fabrika za koju se predviđa da će znatno osnažiti Zrenjanin i okolna mesta u Banatu i proglašena je za najveću greenfield investiciju u našoj zemlji!

U kompaniji Linglong, stabilan posao će naći veliki broj radnika. Strane investicije su važan deo celokupne privrede naše države, one podstiču lokalni razvoj, doprinose izgradnji savremenije infrastrukture i stvaraju nove prilike za zaposlenje Linglong, kao odgovorna kompanija, koja teži stvaranju vrednosti za kupce, sigurnosti i prilika za razvoj za zaposlene, profita za akcionare i bogatstva za društvo – neosporno je bitan pokretač za razvoj Zrenjanina i cele Srbije!