Vesti -

Moguće je! Brzo, praktično i bezbedno plaćanje na rate i bez kamate

Retko ko nije makar jednom u životu izgovorio čuveno "samo da legne plata".

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Upravo zato, kako pokazuju zvanični podaci, skoro trećina građana Srbije poseduje kreditnu karticu, jer ona predstavlja idealno rešenje da se premosti "nezgodni period" u mesecu kada se iščekuje sledeći priliv novca na račun. Zato je nova OTP banka korisnicima omogućila odabir jednog od šest paketa dobrodošlice koji pružaju razne pogodnosti, a jedan od njih je i paket sa 50 odsto popusta za održavanje kreditne kartice Masterata.

Sa prvim danima maja meseca ove godine nakon okončane integracije počela je da radi nova OTP banka Srbija. U znak dobrodošlice klijentima, OTP banka je omogućila korisnicima da zakorače u novi svet kupovine uz pogodnosti koje nudi Masterata.

U koje svrhe građani Srbije najčešće koriste kreditne kartice?

Prilikom kupovine nameštaja i kućnih aparata, odeće i obuće, kao i prilikom obavljanja nabavki za domaćinstvo, ali i pri korišćenju kartica na internetu za plaćanja i rezervacije putovanja.

Ova kreditna kartica predstavlja pravi spas kada su finansije u pitanju jer se može koristiti za bilo kakvu kupovinu. Umesto u celosti, ona pruža mogućnost otplate robe ili usluge na rate bez opterećenja budžeta. Konkretno, Masterata omogućuje plaćanje i do 24 rate bez kamate kod posebno označenih partnera banke, kao i popuste kod drugih partnera banke u okviru programa lojalnosti Svet popusta. Može da se koristi za plaćanja u zemlji i inostranstvu, kao i online.

Takođe, beskontaktno plaćanje karticom predstavlja još jednu od značajnih pogodnosti jer podrazumeva brže, jednostavnije i praktičnije rešenje od plaćanja gotovinom, čak i bezbednije s obzirom na pandemiju koronavirusa. OTP banka pruža i mogućnost online prevremene otplate rata, kao i mogućnost prevremene otplate revolving dela zaduženja.

Postoje tri modela otplate Masterate. Pre svega, model bez naknade i kamate za kupovinu u radnjama Masterata partnera i to bez obzira na iznos. Odnosno, kada se Masterata kreditna kartica koristi na POS terminalu OTP banke kod trgovaca sa kojima OTP banka ima zaključen ugovor o saradnji, celokupan potrošeni iznos može biti otplaćen na jednake rate, bez dodatnih troškova. Broj rata određuje korisnik tako što odabranu sumu saopšti trgovcu prilikom plaćanja. Uz to, u zavisnosti od Masterata partnera kod kojih se vrši plaćanje, broj rata može biti od dve do najviše 24.

Dalje, moguće je plaćanje na rate bez kamate u zemlji i inostranstvu, kao i za podizanje gotovine na bankomatima za iznose veće od 1.000 dinara. Ukoliko klijent koristi karticu na POS terminalu u inostranstvu ili u zemlji kod trgovaca sa kojima banka nema zaključen ugovor o saradnji, potrošeni iznos veći od 1.000 dinara može biti otplaćen na tri, šest ili 12 rata, u zavisnosti od iznosa plaćanja.

Sve navedeno je moguće bez obaveze prenosa zarade u OTP banku. Inače, prva rata dospeva na naplatu poslednjeg dana u mesecu u kome je transakcija izvršena, a svaka naredna dospeva poslednjeg dana sledećeg meseca.

Bitno je i napomenuti da je ovakav način plaćanja znatno sigurniji a ukoliko se i desi da klijent izgubi kreditnu karticu, dovoljno je da pozove banku i ona će je automatski blokirati. Na taj način je niko drugi ne može zloupotrebiti i skinuti novac sa računa. Sve što klijent treba da uradi jeste da obavesti Kontakt centar OTP banke o krađi ili izgubljenoj kartici i to u najkraćem mogućem roku.

Za više informacija posetite: https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/kreditne-kartice/kupovina-na-rate-bez-kamate/