Vesti -

P3 objavio: Telenor mreža ponovo najbolja na testu

Ivana Španović glavna je zvezda nove kampanje koja promoviše Telenor mrežu

Podeli
Foto: Telenor
Foto: Telenor

Telenor mreža najbolja je na testu prema drugom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji koje je sprovela međunarodna tehnološka kompanija P3. Telenor je imao najviši rezultat u čak pet od šest kategorija, koje se odnose na pokrivenost, brzinu preuzimanja i slanja podataka.

"Zahvaljujući tome što smo mreža broj 1 u Srbiji i pokrivamo 4G-om gotovo 100 odsto i više od 300 gradova sa 4G + tehnologijom, spremno dočekujemo dalji rast upotrebe mobilnog interneta. To će stvoriti nove mogućnosti za korisnike i obezbediti brži rast privrede. Činjenica da je potvrda P3 došla ponovo u naše ruke govori o tome da smo na pravom putu", kaže Mike Michel, generalni direktor Telenora Srbije.

P3 je međunarodna tehnološka kompanija koja meri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja širom sveta. Oni imaju 20 godina iskustva i od nedavno koriste inovativnu "crowedsourcing" metodologiju koja oslikava pravo korsničko iskustvo. Na osnovu njihovih rezultata, operatori širom sveta rade na unapređivanju performansi svojih mreža.

"Drugi put Telenor Srbija je najbolje ocenjena mreža u Srbiji sa ukupno 888 bodova i pokazali su se kao neko ko pruža korisnicima odlično iskustvo u svim testiranim kategorijama", kaže Hakan Ekmen, generalni direktor P3 communicatons.

Na teritoriji Srbije, u prethodnih šest meseci, kompanija P3 uzela je 20.7 miliona uzoraka od 9700 korisnika mobilne telefonije.

Priznanje za najbolju mrežu stiglo je u vreme kada je Telenor sklopio partnerstvo sa Atletskim Savezom Srbije. Poznata srpska atletičarka Ivana Španović glavna je zvezda nove kampanje koja promoviše Telenor mrežu i pozitivne strane bavljenja sportom.

Foto: Telenor
Foto: Telenor