Vesti -

Cofer.travel: Srpska IT pamet za vaše jedinstveno putovanje

Podeli
Foto: Cofer.travel
Foto: Cofer.travel

Rešili ste da putujete, znate gde želite da idete, u glavi već pakujete kofer…Zamišljate kako već skijate na Alpima, sunčate se na grčkom ostrvu ili šetate Bečom za uskršnje praznike,…A onda shvatate da ćete provesti sate i sate u potrazi za idelanim smeštajem, koji nije daleko od plaže, a opet nije ni u sred naselja, razmišljate da uklopite da stignete brzo i bez mnogo cimanja, a onda shvatate da vam je budžet ograničen i prosto ne znate odakle da krenete. Naravno da ćete sve to tražiti na internetu, jer ko da ide od agencije do agencije, ali i odakle početi, kako uporediti, kako znati da je baš ta ponuda najbolja, a ne šest drugih koje možda i niste videli,…

I dok se dileme množe, elan za putovanjem polako opada i zamišljate da bi bilo super kada bi postojalo jedno mesto na kojem biste mogli sve da pretražite i nađete baš ono što vas zanima, gde bi ste uporedili cene i mogli odmah da rezervišete aranžman ili hotel za željenu destinaciju.

Imamo lepe vesti, tako nešto zapravo postoji. I to kao plod srpske pameti.

Reč je o jedinstvenom ONLINE rezervacionom sistemu koji je nastao iz potrebe da se izbor idealnog aranžmana učini što lakšim i što bržim, a da bude sveobuhvatan.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iza sajta pod nazivom Cofer.travel krije se rezultat godina i godina pionirskog posla na kreiranju platforme koja bi pružala sve mogućnosti koje imate u turističkim agencijama i na stranim online sistemima za rezervisanje iz svoje fotelje.

“Prepoznali smo da ponude za turizam nisu zastupljen na odgovarajući način na internetu i da bismo to uradili na sveobuhvatan način trebale su nam godine rada na kreiranju celog jednog novog informacionog sistema za turističke agencije preko koga se sistemski pune baze, čime smo postigli da na sajtu Cofer.travel imamo potpuno istu ponudu kao i na šalteru ili sajtu agencija koje su u našem sistemu”,
kaže direktor razvoja Cofer.travel-a, Gvozden Marinković.

“Tako smo od jednog posla koji je na početku izgledao prilično jednostavan zapravo došli do jednog kompleksnog poduhvata kojim smo u prvom koraku, razvojem poslovnog softvera, morali da pomognemo domaćim turističkim agencijama da unaprede svoje baze i sistem njihovog ažuriranja, kako bismo u drugom koraku došli do ostvarenja svoje zamisli, a to je da na jednom mestu, online, imamo celokupnu ponudu agencija koja je dostupna u realnom vremenu. Tako smo stvorili potpuno jedinstven informacioni sistem koji ide tako daleko da omogućuje čak i agencijama da međusobno komuniciraju i trguju. A tek imamo velike planove”, objašnjava za B92 Gvozden Marinković.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kaže, da nisu toliko tvrdoglavi, odavno bi odustali na "putu od hiljadu milja" koji je omogućio da je u ovom trenutku na njihovom sajtu dostupno između 60 i 70 odsto ukupne ponude turističkih agencija na srpskom tržištu.

"Taj sistem omogućava da u realnom vremenu imamo podatke kao i to da je rezervacija koja se izvrši kod nas na sajtu ista kao da ste izvršili rezervaciju u sistemu same agencije, jer to je zapravo isti sistem. Sa druge strane, za razliku od stranih buking sistema prednost sajta Cofer.travel je što osim rezervacije hotela ili apartmana, nudi rezervaciju i celokupnih aranžmana i omogućava poređenje aranžmana istog tipa među svim dostupnim agencijama. Dodatna prednost je što se mogu rezervisati i dodatne usluge koje nude agencije od ski pasa do izleta", navodi Marinković.

Proces rezervacije, kupovine i realizacije putovanja je kompletno u skladu sa Zakonom o turizmu.

Kupcu aranžmana dostupna je putem mejla sva dokumentacija propisana zakonom, od programa putovanja, ugovora… Kupac, sa jedinstvenim kodom koji dobije, može da u svakom trenutku prati status svoje prijave, kao i status svojih uplata i dugovanja po osnovu svog rezervisanog putovanja.

"Retke su oblasti u Srbiji koje su na taj način digitalizovane. Planova ima zaista mnogo, od toga da se Cofer.travel i dalje optimizuje za korišćenje, da se specijalizuje ponuda samo za Srbiju, koja bi bila dvojezična (srpski i engleski), kako bi bila okrenuta i turistima iz inostranstva. Sva lepota ovakvog sistema je što pruža zaista pregršt mogućnosti, a planiramo da u budućnosti idemo i ka individualizaciji i specijalizaciji ponuda kroz razvoj projekta Cofer.travel po tvojoj meri. Sa druge strane ima i potpuno nepredviđenih izazova kao što smo ove godine imali situaciju da je jedna velika poznata agencija usled problema u poslovanju, preimenovana u Kofer pa su nas nezadovoljni putnici kroz naš naziv Cofer, koji se čita kao Kofer, identifikovali sa njima i pretrpeli smo zbog toga veliku štetu. Ni krivi ni dužni", kaže Marinković.

Kako Cofer.travel funkcioniše?

Cofer.travel je jedinstveni onlajn rezervacioni sistem, a pretraga putem platforme je veoma jednostavna. Kao što biste pretraživali destinacije u bilo kome brauzeru, tako je organizovana pretraga i na sajtu.Neophodno je samo da unesete svoj tekst ili ključne reči u gornjem levom uglu, tj. u polje za pretragu.

Na primer: Letovanje 2019, Amsterdam putovanje ili Budimpešta autobusom, first minute, last minute ili najjednostavnije vikend.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Cofer.travel takođe, kroz veliki broj filtera, nudi mogućnost pretraživanja turističkih aranžmana na osnovu nekoliko kategorija:

-zemlje, regije i gradova

-smeštaja

-aranžmana (npr. novogodišnja putovanja)

-meseca (npr. avgust)

-cene (po danu ili po smeni)

-tipa smeštaja (hotel, vila, studio)

-tipa prevoza (avionom, autobusom, autom)

-tipa ponude (lastminute, firstminute, special)

-tipa aranžmana (letovanje, zimovanje, wellness, vikend)

-tipa usluge (pun pansion, polupansion)

Cofer.travel se trudi da pruži i brze informacije, i iz tog razloga su na naslovnoj strani, pored objedinjenih sezonskih ponuda agencija iz sistema, uvek izdvojene najpovoljnije i najatraktivnije ponude - Hit u agencijama.

Koje su prednosti rezervacionog sistema Cofer.travel?

Sigurno da ima i onih koji veruju da je rezervisanje turističkih aranžmana preko posrednika mnogo skuplje, nego da to učine u nekoj od turističkih agencija. Međutim, to vam se ne može desiti kod Cofer -a.

Cofer.travel je organizovan kao platforma gde možete da uporedite različite aranžmane i hotele, ali i rezervišete ih pod potpuno istim uslovima i cenama kao i u poslovnicima turističkih agencija koje su Cofer.travel sistemu…

Kada god da se odlučite možete rezervisati aranžman, hotel ili individulani smeštaj, tokom 24 sata i to svakoga dana u nedelji.

‘’Mi verujemo u rečenicu da svakim novim putovanjem postajemo bogatiji. Zato želimo da svi naši klijenti postanu bogatiji za jedno pozitivno iskustvo, savršen užitak i trenutke koje će dugo pamtiti. Možete biti sigurni da neće biti skrivenih troškova, jer sve potrebne informacije i ukupne troškove za odabrani aranžman dobijate pre rezervacije, a sve šaljemo i na vašu email adresu. Neprijatna iznenađenja mogu da pokvare putovanje, zato kod nas dobijate Opšte uslove putovanja, Garancije, kao i Ugovor o putovanju…

Kao pouzduna firma za poslovanje u turzimu, primljeni smo i članica smo Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA.

Znamo koliko je vreme danas dragoceno pa smo se potrudili da olakšamo i uplatu aranžmana. U najkraćem vremenskom roku nakon potvrđene rezervacije šaljemo uplatnicu na vašu mejl adresu, a uz to, imate mogućnost praćenja uplate kroz naš sistem.

Ukoliko želite lično da se uverite da stojimo iza svojih reči možete nas kontaktirati putem kontakt centra, ili posetiti našu poslovnici koja je na adresi Ruzveltova 4/2 u Beogradu. Tu smo da pružimo sve dodatne informacije, pomognemo pri odabiru, može se izvršiti uplata za željeno putovanje, kao i osiguranje, svakog radnog dana od 10-19h i subotom od 10-15h i radujemo se da zajedno stvaramo nove uspomene", ističe Gvozden Marinković.