- Komentari -

Šta mora da ima luksuzna nekretnina?

Jedna od stavki koja je postala imperativ u oglasima za stanove jeste da je reč o "lux" nekretnini. Gotovo da nema oglasa gde ne stoji ta napomena. A da li ti objekti zadovoljavaju kriterijum za koji važe? Uglavnom, ne.

Izvor: Blic / Vesna Bjelić
Pošaljite komentar
  1. Lux, to bi trebalo da je od luksuz? To znači baš kako i kaže, velika površina stana/kuće, premijum materijali, okućnica sređena, automatizovano, velika garaža, sve povezano u celinu, ali i da zdanje na kraju ima i umetničku vrednost i zbog toga i drugačiju cenu. Sve ostalo nije lux.
    (Jovan, 26. oktobar 2023 13:48)

    # Link komentara

  2. Luksuzna nekretnina , po meni, podrazumeva sledece:
    da zgrada ne sme imati vise od 4 spratra, do 10 stanova i da ima drvo ispred zgrade. Takodje, sledeca zgrada mora biti odvojena min 20 metara.
    (Luksuz, 23. oktobar 2023 09:54)

    # Link komentara

  3. Odlican tekst. Jos dok sam studirao bilo je Lux stanova po beogradu i onda pogledam oglas a stan je samo renoviran i doveden u red kakav bi trebao da bude normalan stan.
    Izgleda da kod nas ljudi ne znaju sta je normalan stan. Mozda bi trebali i tekst o tome da napiste. Mozda cela rubrika o standardu zivota, kucnom redu, pravilu ponasanja, itd.Na zalost treba podsetiti ljude i raditi promociju o pravilnom nacinu ponasanja i sta je to normalan zivot.
    (Vlada, 22. oktobar 2023 11:34)

    # Link komentara

  4. Eno puni oglasi lux stanova na ledinama bez kanalizacije
    (Lux, 20. oktobar 2023 14:30)

    # Link komentara

  5. Nista u bgu nije lux jer je ceo grad prosecan! Pola grada nema kanalizaciju,, u centru grada se lozi i drvo i ugalj a putnu infrastrukturu da ne pominjemo.. Metro.. Dakle nista u gradu nije lux jer iz tog stana moras kad tad izaci na ulice a tu sledi surovo otreznjenje.. Prljavstina.. Pikavci.. Zvake.. Pet ambalaza. Papiri.. Kese kao kolaz ukras..
    (Djidji, 20. oktobar 2023 09:50)

    # Link komentara

  6. NE mora da ima spa centar kao u Spa Intimo, dovoljno je da ima đakuzi, da je kupatilo veliko, da minimum bude 4 sobni stan, da je kuhinja opremljena profi i da je velika, i da ima veliku terasu. To je za mene lux! Ostalo nije važno.
    (volim skoman luksuz, 20. oktobar 2023 08:54)

    # Link komentara

  7. Odličan tekst.Ja bih prihvatio i da nekretnina nema sve potrebne osobine iz ovog teksta,ali u oglasima je baš to ispod svakog nivoa.Mogu da prihvatim i da nekretnina ima malo kvadrata,da nije u elitnom naselju,da nije blizu centra grada,da zgrada nije nova.Uglavnom ti luksevi po oglasima su takvi da je vlasnik renovirao stari stan, uložio do 10 hiljada evra,stavio pvc prozore, nove instalacije, najjeftiniji pod, najjeftiniji nameštaj,ali sve se cakli jer je novo.Uložio je 8 hiljada evra a cenu stana digne za 50 hiljada.Često su to nakupci, preprodavci stanova.Kupio stan za 60 hilajda,uložio 8 hiljada a prodaje ga za 110 hiljada.I onda se čudimo što su takve cene u oglasima.Zato se i ne proda 90% stanova iz oglasa.Ne znam kako im se samo isplati da plaćaju oglase po godinu-dve dana.
    Graditelji novih zgrada, naravno hvale kvalitet gradnje,a uglavnom u vecini tih zgrada posle nekoliko godina procuri krov,kao u mojoj zgradi.Sva sreća da ne živim u potkrovlju.I čuvena rečenica koju nosi skoro svaki oglašeni stan, vlasnik ili agencija u oglasu navedu da je taj stan dobra investicija ako se kupi.Kao da će ceo Beograd da se bavi samo izdavanjem stanova.Pa kad je tako dobra investicija što prodaje stan, dobra investicija se čuva za sebe, ne ustupa se drugome.Nego papir trpi sve.Jš uvek smo mi amateri za trgovinu i poslovanje.
    (Baki, 20. oktobar 2023 07:00)

    # Link komentara

  8. Najzabavniji su mi oglasi LUX stanova, a u kupatilu nema ni tus kabine ni kade, samo pod...
    (Uh, 20. oktobar 2023 02:34)

    # Link komentara