- Komentari -
  1. Što se tiče Nemačke nemojte da je upoređujete sa nama u Srbiji,to je socijalna država i ako nemate dovoljno primanja dobijate pomoć. Kada se jednom uselite u stan,vlasnik stana ne može da vam podigne kiriju,ako želi mora mnogo da investira u renoviranje a to je skupo i može jednokratno maximalno 10% da poskupi. Ne može da vas izbaci i podigne kiriju kao u Beogradu koliko hoće!
    (Srki, 29. januar 2023 10:33)

    # Link komentara

  2. Omogućite svim podstanarima stan na lizing, ko placa redovno a mora jer tako placa i zakup, ostaje mu stan u vlasnistvu, pa da vidite kako padaju cene zakupa.
    (Slavica, 29. januar 2023 07:37)

    # Link komentara

  3. Nemaĉka ima vrlo mali procenat vlasnika stanova. Oni već dugo ne mogu olako da priušte stan kao što je to bilo lako kod nas. Navikli smo da kukamo a preko 70% živi u svojim stanovima u poređenju sa manje od 50% kod njih. Kod nas i ko nema novaca često živi u svojoj nekretnini (nasleđenoj, prodata zemlja na selu pa kupljen stan u gradu i sl). Realno, kod nas problem sa kirijom imaju samo oni koji su migrirali u grad i rade za minimalac na kasi ili studenti kojima su Rusi pridošlice izgenerisali povećanje stanarine. Drugi realno nemaju problem sa nekretninom, imaju sa drugim stvarima. Nemci tu imaju veći problem. Mnogo je uređeniji sistem ali daju veliki deo svojih primanja na stan - bilo na stanarinu bilo na kredit. I ruralna područja nisu jeftina ako su blizu grada. Stan i Minhenu od pola miliona pa na gore. Kuće na selu udaljene par desetina km isto tako, samo što dobiješ više prostora za is
    (driveM, 28. januar 2023 22:53)

    # Link komentara

  4. Svako ako hoće može da gura kredit od 200 evra.
    (milan, 28. januar 2023 12:07)

    200e na 30 godina je za nekretninu vrednosti oko 35000. A i treba ti 7000 u startu. De lux (dvosobna) garaza na perifieriji veceg grada po danasnjim cenama.
    (Nuklearni mravojed, 28. januar 2023 18:14)

    # Link komentara

  5. Može svako ako hoće. Druga je stvar što ljudi neće da uče škole, da se usavršavaju, da biraju prava zanimanja, da rade više... Nisu svi stanovi toliko skupi, postoje i jeftinija naselja, jeftiniji i manji stanovi i manje rate za kredite. Svako ako hoće može da gura kredit od 200 evra.
    (milan, 28. januar 2023 12:07)

    # Link komentara

  6. Mogu kako hoće, al ne mogu dokle hoće. Nerealno visoke cene zakupa kod nas, kao i veće cene stanova nisu objektivne. Izduvace se se sve kao mehur od sapunice, sačekajte s kreditima.
    (Mile, 28. januar 2023 11:56)

    # Link komentara