- Komentari -

Kako do stana na moru? Detaljan cenovnik nekretnina na primorju

Atraktivne lokacije oduvek su privlačile naše građane. U potrazi za nekretninama van Srbije, obično se odlučuju za lokacije na moru. U fokusu Srba najviše su Crna Gora, Hrvatska, Turska, Albanija i Grčka. Hlađenje tržišta i pad cena kakav se očekuje ove godine našim građanima ići će u prilog. Evo koliko je sada novca je potrebno za kupovinu prosečne nekretnine na moru.

Izvor: Blic / Anica Jelovac
Pošaljite komentar
  1. Prvo pitanje je zašto kupiti stan?
    - investicija
    - život

    Ako je prvo, treba gledati potencijal, cenu i izračunati vredi li. Npr, možda je bolje kupiti u mestu kojem živiš, rentati i imati veći priliv, a otići kud god ti je volja na odmor.

    Ako je za život, treba videti da li je za celu godinu ili po potrebi, pa spram toga odrediti. Da li ćeš tamo raditi, ili živeti od penzije i ušteđevine.

    Ja lično mislim da retko kome zaista treba stan na moru, a ti kojima treba će izabrati stan spram potreba i mogućnosti.

    Ja sam kupio stan, ali mi je računica bila takva da sam lako mogao da ga priuštim, bio je ispod realne cene po mom mišljenju a i sama cena u rangu garaže u BG, godišnji troškovi niski, neću ga izdavati i skroz mi je OK da odem tamo preko leta. Tokom zime nije prijatno boraviti tamo.
    (Pustolov, 20. januar 2023 12:31)

    # Link komentara

  2. Jedino me interesuje Grcka zato sto se tamo osecam kao kod kuce medju prijateljskim narodom, tu bih jedino kupio nekretninu, pored toga sto je njihovo more neuporedivo nalepse sva tri mora tacnije
    (Zoran, 20. januar 2023 11:53)

    # Link komentara

  3. Sta ste stavili Istru za cijene? Ona je bila najskuplja i za vrijeme Juge! U Dalmaciji se mogu naci i stanovi i kuce duplo jeftinije! A more, nema ga ljepseg!
    (Rex, 20. januar 2023 10:55)

    # Link komentara

  4. Lepa tema.
    Posle kupovine stana u beogradu na vodi i na zlatiboru sto bi klinci rekli obrnuo sam igricu u srbiji. Sada razmisljam o nekoj nekretnini u insotranstvu. Prva zelja je bila kuca na moru u Italiji ali sa srpskim standardom i platama to mi je nemoguca misija, ali nesto tipa manja kucica u Grckoj ili Turskoj je jako lepa varijanta moguca, mada ce i za to morati malo da se stisne covek.
    (gojkog, 20. januar 2023 10:04)

    # Link komentara

  5. Vredi imati stan na moru, za mirne penzionerske dane. Crna Gora je preskupa a po mom skromnom mišljenju ne nudu mnogo. Meni je albanija interesantna, mislim da su cene još uvek jeftinije nego što je navedeno u tekstu. Dosta kupuju italijani i Grci i njihova dijaspora, ali dosta se i gradi. Jedino me brine daljina, nije jednostavno stići na albansko more, mora ili preko kosova ili preko severne makedonije ili crne gore. Valona ima aerodrom, ali nema linija iz Beograda, jedino iznajmiti privatni avion iz Royal Charter Servisa. Ima let do Tirane ali posle ponovo treba mnogo putovati do Valone i Sarande. Drač je bliže ali ja tamo ne bih kupovao, previše prljavo i loša gradnja
    (Vila u albaniji, 20. januar 2023 09:42)

    # Link komentara

  6. Klasika. Cene u Crnoj Gori naduvane od strane naših koji ne znaju ni jedan strani jezik i Rusa jer im ne treba viza za dolazak. Jeftinije je kupiti stan u Španiji nego u Crnoj Gori, a da ne spominjemo lepotu i čistoću plaža…
    (Dr. Realan, 20. januar 2023 09:36)

    # Link komentara

  7. To je glupo kupovati,u Grckoj ceo maj i septembar mozes iznajmiti apartmane po bagatelnoj ceni!
    (dragan, 20. januar 2023 09:28)

    # Link komentara

  8. Zasto bi ostatak zivota proveli na istoj plazi?
    (marko, 20. januar 2023 09:27)

    # Link komentara

  9. Najskuplji stan lux u Grckoj oko 1100e/m2, a u BG 10.000e/m2. Pa da li je to realno?
    (Novosadjanin, 20. januar 2023 09:19)

    # Link komentara

  10. Pre samo par godina to nije bilo tako, ali već pandemija korone je pokazala da je kupovina nepokretnosti izvan svoje zemlje rizičan potez.
    Evropske države pokazale su da preko noći mogu da zaborave sve za šta se zauzimaju i nameću drugima, i da glatko i slatko otmu imovinu kome god požele, pod kojim god žele izgovorom. Zaboravite neprikosnoveno pravo na vaše privatno vlasništvo.
    Ko ima puno para najbolje mu je da kupuje kod nas zemlju i proizvodi neku hranu. Ili da kupuju zlato. U poslednjih 20-25 godina porasla mu je cena 30%, i kako stoje stvari sa nenormalnim štampanjem dolara i evra, samo je pitanje koliko će još da mu raste cena.
    (Pingvin iz Nišavu, 20. januar 2023 09:16)

    # Link komentara

  11. U Grckoj duplo jeftiniji stanovi nego u Beogradu ?!
    (Sizofrena situacija, 20. januar 2023 09:04)

    # Link komentara

  12. Samo Grcka bato, samo Grcka
    (Bojan Jankovic, 20. januar 2023 08:55)

    # Link komentara

  13. Do stana na moru
    1. Zavrsis fakultet u Srbiji
    2.radis marljivo i ucis ceo zivot
    3.odes u Ameriku da vozis kamion
    4. Kupis stan na moru
    To je neki sled koji se mora postovati, ako vredno radis kupis stan 😄
    (Milutin, 20. januar 2023 08:34)

    # Link komentara

  14. Prosecan stanovnik Srbije ce uzeti kredit da odvede zenu i decu na more.
    Pravi odgovor na pitanje iz naslova za vecinu je NIKAKO.
    (B, 20. januar 2023 08:33)

    # Link komentara

  15. Samo Beograd me interesuje tu ti je sve
    (Saša, 20. januar 2023 08:28)

    # Link komentara