- Komentari -
  1. @ gill
    Pa ja sam zavrsio EFT pa mi nije bio problem da putujem gradskim prevozom. I Pancevo i Mladenovac nisu 3-4 sata udaljeni.
    (Nidza, 26. septembar 2022 22:45)

    # Link komentara

  2. Gospodo studirajte vi medicinu, farmaciju, etf, veterinu, stomatologiju ili drugi neki faks koji zahteva obavezno prisustvo na vezbama SVAKi DAN pa onda zivite i u Mladenovcu, Pancevu, nije problem. Svakoga dana vezbe, nekad i po 10 sati+ na to 3-4h voznje gradskim, a u to treba uklopiti i odlazak u menzu. I dolazimo do kljucng, kako spremiti kolokvijum ili ispit sa tolikim maltretiranjem?

    I da, to sto Vozdovac ima razvijenu infrastrukturu potrebnu za zivot nikako ne znaci da je centar
    (gill, 26. septembar 2022 20:05)

    # Link komentara

  3. Stan na Vidikovcu vec godinama izdajem za istu cenu i necu podizati kiriju bez obzira na rast cena svega. Ali za stan kod skupstine sam u zadnjih 3 godine cenu rente podigao sigurno 70%, jer ogromna je potraznja. Ponuda potraznja, nema tu sta da se filozifira.
    (Sloba, 26. septembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  4. @ milan
    Sve tacno. Ja sam kao student bio izlozen podsmehu jer iznajmljujem stan u Zemun polju. Jer zaboga , student mora da zivi u centu ili blizu centra, kad kazem centar mislim na uzi i siri centar, centar Zemuna, oko Usce soping centra ili eventualno na Vozdovcu. Sve ostalo se tumacilo kao seljana. E sad ja kupio stan na kredit u centru Bg iznajmljujem ga a zivim u Indjiji jer sam u IT sektoru pa radimo od kuce i namerno trazim dosta para, iznajmice ili onaj koji zaista ima para ili neki kompleksas. Nikad stan nije prazan, evo vec 3 godina.
    (Nidza, 26. septembar 2022 08:38)

    # Link komentara

  5. Pa nece se stanovi u bg na vodi izdavati za 200-300 evra.
    (Aha, 26. septembar 2022 08:02)

    # Link komentara

  6. @ rajko
    Tacno. To i ja stalno pricam a ljudi se ili prave ludi pa ignorisu ili se otvoreno brecaju sa " ja da zivim u Borci nema sanse jesi lud da mi to predlazes" . Jos kad dodje septembar pa navala novih studenata iz unutrasnjosti, pa prica kako nema garsonjere ispod 350 evra, koje pro...avanje, imas garsonjere po celom Beogradu, izvan onih najtrazenijih lokacija za 150-250 evra, ali ne, oni nece tamo, oni hoce samo stan na dobrim lokacija. Pa plati onda, sta se bunis. Sve sam nobles, stidi se da zivi u Borci, Altini, mnogi beze i od Mirijeva..
    (Milan, 26. septembar 2022 08:01)

    # Link komentara

  7. Pohlepa ali zato će tako u životu da prođu i oni a i njihovi potomci.
    (Alex, 26. septembar 2022 07:53)

    # Link komentara

  8. Коме је скупо да унајмљује стан, нека узме кредит и купи себи стан. Не мора у центру Београда. А не мора ни у Београду. Нико ко се одважи да купи стан на кредит не пева од среће, неки издају стан који купе за будућност, реше да од најамнине плаћају рату за стан. Значи, избор је на нама, нема кукања.
    (Понуда и потражња, 26. septembar 2022 00:01)

    # Link komentara

  9. Često budem ljut i kažem sebi da je ovaj narod i zaslužio da ga deru kad nema samopoštovanja i neće ničega da se odrekne. Kako su nerealne cene stanova tako i svega drugog. Da su sve to manipulacije vidi se po tome da je inflacija uglavnom na proizvodima koje mora da kupujemo, dakle hrana, stanovi i sl. Mnoga druga roba nije poskupela ili je malo poskupela. To je jasan dokaz da su poskupljenja namerna a neka ekonomska stavka. Evo prostih primera. Vec godinama unazad preskupe su maline, sada ove godine i kupine i još neko voće.Pa necu da ih kupujem i ako mogu, necu iz principa.Ali naš narod nema principa, hoće da kupi makar korpicu malina od 300 grama.I tako kupe svi po 300gr i onaj nakupac sve proda što ima malina. Gledam čvarci koji su nekada bili bagatela sada su preko 1000 din.Znam da mogu da ih kupim i 200gr ne jedu se oni mnogo, mogu i pola kile da kupim ali necu iz principa.Pa necu crknuti bez čvaraka,ali naš čovek nece ni toga da se odrekne, nece da stisne petlju vec kad je nešto skupo on kaže " ma kupicu malo makar želja da me mine". E to je ta naša neprincipijelnost.Ili gledam domace masti ima 1kg po 250 din a neki prodaju i po 350.E pa kad taj sa cenom 350 ne bi ništa prodao, da vidiš kako bi i on prodavao po 250. Pa gledam kako narod olako vadi kartice,placa karticama, kao da je to besplatno.Kupi malu kiselu vodu i placa karticom.
    (OXX, 25. septembar 2022 23:45)

    # Link komentara

  10. Izdajem 2 stana (Nbgd i Borca) iste kvadrature, slicno sredjena. Da li treba da naglasim da za Nbgd stan me zovu preko 15 puta vise nego za stan u Borci? Pri tom kad cuju cenu izdavanja na Nbgd, vecina kaze da je bas visoka i na moj predlog da imam i stan u Borci iste kvadrature i za vise od dva puta nizu cenu, niko od njih nije hteo ni da ga pogleda? Stanovi u Bgd se iznajmljuju za razne pare, samo bi svi hteli da za male pare zive u krugu dvojke, a to na zalost nije moguce.
    (Rajko, 25. septembar 2022 22:13)

    # Link komentara

  11. Проблем града се решава на селу.
    (Ба, ба, ба, ба, бам, хоћу све да знам, 25. septembar 2022 22:06)

    # Link komentara

  12. U Srbiji su najveći kapitalisti oni kojima su babe i dede komunisti ostavili po 2-3 stana.
    Žvaću kašičice po kafićima ubiraju kirije, razumeju se u ekonomiju i pričaju njima je najteže.
    (Joko, 25. septembar 2022 21:42)

    # Link komentara

  13. Jedina zastita je da odes..
    (ma kako da ne, 25. septembar 2022 20:42)

    # Link komentara

  14. Ajde da ne preterujemo. Obe zene iz teksta kazu da im se pet godina nije menjala kirija. Zar je zaista moguce da ocekuju da im kirija na sva ova poskupljenja bude ista kao pre pet godina? Danas 250-300 evra nije nista, a pre pet godina je znacilo nesto. A i plate su skocile u odnosu na pre pet godina , da se ne lazemo. Naravno porasle su i cene svega, pa zasto ne bi i nekretnina i renti. Ja npr iznamljujem stan od jedne starije gospodje vec godinama. I sasvim mi je logicno da mora da poveca cenu, jer danas za 300 evra ona ( a i svi mi ostali ) moze da kupi ono sto je pre pet godina mogla za 200. Sve je poskupelo, novac je izgubio vrednost.
    (Milan, 25. septembar 2022 20:03)

    # Link komentara

  15. Država treba da investira
    dve milijarde u stanogradnju.
    Jedino tako se može oboriti cena
    kvadrata i izdavanja.
    (Alen, 25. septembar 2022 19:48)

    # Link komentara

  16. Превише алаве газде стан неће издати.

    Pita li ko previse alavog gazdu da li je bilo lako zaraditi 150.000 EUR za stan koji izdaje?
    (B.V., 25. septembar 2022 18:23)

    # Link komentara

  17. Ja sam za to da se stanovi izdaju prazni, samo da imaju kupatilo i kuhinju. Pa lepo zakupac unese svoje stvari, svoje aparate ... Onda bi mozda i mogle da budu nesto nize kirije..
    (navijac, 25. septembar 2022 18:14)

    # Link komentara

  18. Pa kada smo hteli kapitalizam i unistili socijalizam gde je svako ko radi dobijao stan od preduzeca "for free". Sada je u stan i rentanje uskocila gomila (banke, drzava, agenti isl) pa imamo sto imamo pa rentajte, ili kupite na kredit i zakopajte se za ceo zivot.
    (zoran, 25. septembar 2022 17:34)

    # Link komentara

  19. Drzava sa nepunih 6M stanovnika ima nepuna 3M u 3 najveca grada.
    Ejj, pa ovakve centralizacije nikad nije bilo. Periferija zvrji prazna jer nema privredne aktivnosti. Da imamo drzavu podstakla bi stanovnistvo snizavanjem poreza kompanijama ako otvore predstavnistva van 3 grada. Izbalansirala bi i rasteretila cvorista u kojima se gubi 1h dnevno na trazenje parkinga.
    (gill, 25. septembar 2022 16:26)

    # Link komentara

  20. Advokat je naveo da je otkazni rok 90 dana.
    A da li stanodavci traze kiriju tri meseca unapred, kako bi se obezbedili od podstanara? Gotovo nikada. Svima su puna usta prejakih cena, koje to zaista jesu i placanja poreza ali onaj najalaviji, koji nista ne radi po pitanju uredjenja ambijenta u kome se rentiraju stanovi, je drzava. Za nju je uredjen ambijent, placanje poreza, a stanodavci i zakupci, ako dodju u sukob, mogu da se slikaju, tj. naprave zajednicki "selfie".
    (Krug, 25. septembar 2022 16:03)

    # Link komentara

  21. Kad sam pre 2 godine radio baustelu u Belgiji, placao sam stan od 55 kvadrata 1.5km od centra Brisela 800e sa racunima,sto je relativno jeftino kada se uzme u obzir da je stan bio oko 30%mojih primanja i da sam radio za platu koja se u Belgiji smatra prosecnom ili za nijansu iznad. Naravno da li je uopste potrebno naglasavati da su BG ili bilo koji grad u Srbiji inferiorni u odnosu na Brisel i da se ne mogu porediti sa njim ni u jednom segnementu. E sad, kojom magijom se stan od 50 kvadrata u BG na istoj razdaljini od centra ceni kao jedna prosecna srpska plata, to ostaje vecna enigma,kako se neko uopste odlucuje za takav korak i svesno daje 50-70% svojih primanja a neretko i vise samo da bi ziveo u BG ili NS to je vec tema za psihijatre. Tako da sto se mene tice, cene treba dici i za 300 posto, jer narod je ovca jednostavno i ne zna da se snadje nigde sem u 2 najveca grada i to na max 1km od centra, predgradja su im ispod casti, zivot u selima do 30km od grada ta 2 grada nezamisliv.
    (samo nek je bga, 25. septembar 2022 14:40)

    Pa sam si dao odgovor na svoje pitanje,cena stana u Begradu na kilometar ipo od centra je cak i manja od cene u Briselu,jedini problem je sto su nama bedne plate pa nam je nezamislivo da mesecno za stan izdvajamo 800e jer velika vecina radi za duplo manje para. Ako nekad dozivimo da i nas prosek plata bude 2000+ evra tada ni rentiranje stana nece da bude problem.
    (Da..a, 25. septembar 2022 15:41)

    # Link komentara

  22. Тржиште намеће цену. Када падне интересовање, пада и цена. И обратно. Превише алаве газде стан неће издати. А ко издаје стан, зна да је празан стан најскупљи - не доноси зараду, а кошта сваког месеца. Већи је проблем наша куповна моћ. И одсуство оствариве законске заштите и станодавца и закупца.
    (Јабучило, 25. septembar 2022 14:53)

    # Link komentara

  23. У Немачкој је последњих година порасла цена закупа станова! У Аустрији такође... Јел и то због Руса!?
    (И у Минхену порасла цена !, 25. septembar 2022 14:50)

    # Link komentara

  24. Zato sto zivimo u sugavom sistemu gde svojim radom ne mozes da priustis stan bez kredita. A tek sada, jos gore.
    (Paranormal Dimension, 25. septembar 2022 14:48)

    # Link komentara

  25. Kad sam pre 2 godine radio baustelu u Belgiji, placao sam stan od 55 kvadrata 1.5km od centra Brisela 800e sa racunima,sto je relativno jeftino kada se uzme u obzir da je stan bio oko 30%mojih primanja i da sam radio za platu koja se u Belgiji smatra prosecnom ili za nijansu iznad. Naravno da li je uopste potrebno naglasavati da su BG ili bilo koji grad u Srbiji inferiorni u odnosu na Brisel i da se ne mogu porediti sa njim ni u jednom segnementu. E sad, kojom magijom se stan od 50 kvadrata u BG na istoj razdaljini od centra ceni kao jedna prosecna srpska plata, to ostaje vecna enigma,kako se neko uopste odlucuje za takav korak i svesno daje 50-70% svojih primanja a neretko i vise samo da bi ziveo u BG ili NS to je vec tema za psihijatre. Tako da sto se mene tice, cene treba dici i za 300 posto, jer narod je ovca jednostavno i ne zna da se snadje nigde sem u 2 najveca grada i to na max 1km od centra, predgradja su im ispod casti, zivot u selima do 30km od grada ta 2 grada nezamisliv.
    (samo nek je bga, 25. septembar 2022 14:40)

    # Link komentara