- Komentari -

Kako na kredit kupiti stan na moru

Letovanje u sopstvenom stanu ili kući je nešto o čemu mnogi maštaju. Ukoliko želite da podignete kredit za kupovinu nekretnine na moru, odnosno u inostranstvu, morate imati hipoteku kao sredstvo obezbeđenja pozajmice.

Izvor: Biznis.rs
Pošaljite komentar
  1. @Toma
    Kao prvo, ne kupuje se nekretnina samo radi rentanja. Postoje penzioneri, profesori, đaci i radnici koji rade remote, pa ako mogu da odu na 2-3 meseca, ne vidim svrhu rentanja.
    Drugo, sami ste opisali svoje ponašanje koje nije razlog da ne treba rentati, nego se treba zaštititi i biti oprezan.
    (Palčić, 3. avgust 2022 18:10)

    # Link komentara

  2. Ni u ludilu..
    U svom gradu izdajem porodicni stan, pred ocima mi je.
    I opet sam prosao kao bos po trnju. Bila mi je jedna stanarka godinama, ja se opustio, nisam uzimao kiriju nekoliko meseci. Nisam ni u stan ulazio cesto, da ne smetam. Na kraju otisla sa neplacenim racunima, nekoliko kirija duzna, namestaj bio samo za baciti.. Mogu samo da se slikam, kako sam ispao glup.
    A u tudjoj zemlji su ove stvari jos teze za kontrolisanje. U zivotu treba ulagati samo u ono sto mozete licno proveravati i voditi racuna. Sve ostalo je mnogo, mnogo rizicno.
    (Toma, 3. avgust 2022 14:28)

    # Link komentara

  3. Ti kupiš, pa ta država promeni politiku prema strancima i obezvredi vrednost stana. Pitajte Ruse kako prolaze...
    (Dr. Miloš, 3. avgust 2022 11:10)

    # Link komentara

  4. @zanimnjivo123, porez nisi pomenuo što znači da ga ne plaćaš sem onog na nekretninu.
    Znači nije baš isplativo.
    (rebro, 3. avgust 2022 10:56)

    # Link komentara

  5. Nikako
    (Ickoslav, 3. avgust 2022 10:42)

    # Link komentara

  6. Po mom misljenju stan u drugoj drzavi ipak spada u rizicnije investicije. Po strani to sto si vezan za jedno mesto letovanja, rodbinu i prijatelje koji sada zele povlascen status za izdavanje, zatim treba koordinisati izdavanje drugim turistima preko neke agencije, ulagati u popravke, odrzavanje itd. Rizik je u tome sto si ti kao vlasnik u drugoj zemlji, daleko, odakle ne mozes lako i brzo da reagujes ukoliko se desi nesto nepredvidjeno - poplava, zagusenje itd. Istovremeno, tvojom nekretninom upravlja neka strana agencija, potpadas po zakone druge drzave koje cesto ni ne poznajes, a usled nepredvidjenih okolnosti (pandemija, konflikt itd.) biva ti mozda i onemogucen pristup nekretnini jer ne mozes da udjes u zemlju.

    Ukoliko covek zeli da investira na taj nacin, po mom misljenju vise se isplati uloziti u apartman na nekoj srpskoj planini poput Zlatibora itd.
    (Lemi, 3. avgust 2022 10:19)

    # Link komentara

  7. Има ли негде списак земаља где ми можемо да купујемо?
    (Шумадинац, 3. avgust 2022 10:11)

    # Link komentara

  8. Ne kupujte sada stan na moru,pogotovo ne na kredit.
    (Genije po difoltu, 3. avgust 2022 10:06)

    # Link komentara

  9. Kupiš stan na moru kreditom.
    Preduslov stalni posao i kreditna sposobnost.
    Rokovi otplate od 120 do 360 mjeseci tj. od 10 do 30 godina. Upisana hipoteka od banke na stanu.
    Ko je mlađi uzima na 30 godina pa kroz kredit vrati min. duplo od para koje je uzeo kao kredit. A treba i neko učešće. Ko je stariji uzima na 10 godina ali tu je rizik od gubitka posla ili od bolesti.
    Rentira se par mjeseci a troskovi idu čitavu godinu. Veliki napor i vrijeme treba oko putovanja ako se nešto desi (voda, požar, curi voda iz komsijinog stana i sl.). Iznajmiš agenciji da radi umjesto tebe a agencija je redovito vara. Tu je i rizik od provale i nasilnog useljavanja pa se sudi godinama u stranoj zemlji. Tu su i porezi, pa kazne ako nisi poslovao u skladu sa zakonom i platio šta moraš u zakonskom roku. I nakon toliko muke, stresova, rizika, kamata šta si profitirao? Isplatilo bi se jedino da kupiš jeftino i ubrzo prodaš skupo, ali to su rijetke prilike. Kad si mlad nemaš vremena da putuješ jer nonstop radis. Kad si star imas vremena ali nemaš kapaciteta ni motiva da putuješ jer si ili umoran ili kod ljekara ili imas neki drugi problem i nije ti do putovanja u stranu zemlju, nije ti ni do mora i plaže, još gore zimi gdje nema nikoga. Čemu onda sav taj stres i manevar oko kupnje. A tu su i komplikacije sa kupnjom i prodajom. Sa mnogo manje stresa je uplatiš aranžman i boli te uvo. Ako imaš pare, vrijeme i volju ideš ako ne ne ideš, a briga nemaš.
    (ukusi su različiti, 3. avgust 2022 10:02)

    # Link komentara

  10. Na kredit se kupuje samo ono što se mora.
    (Ifinus, 3. avgust 2022 09:23)

    # Link komentara

  11. Daleko od toga da je najnezahvalnija. Isplativija je od bilo koje nekretnine u Srbiji. Lepo rentiraš (iznajmiš agenciji na godinu dana), a ako ti se ide tamo, odvoji za sebe 10-15 dana (ili idi sa tim novcem negde drugde). Sad izračunaj cenu kvadrata negde i Srbiji i na moru, pa uporedi sa mesečnom rentom ovde i tamo.
    (Sonic, 3. avgust 2022 09:19)

    # Link komentara

  12. Kupio pre 15 godina
    Najbolja investicija ikada
    3 neseca iznajmljujem, letujem dzabe
    Troskove i svog letovanja i idrzavanja stana na moru i kuce u Srbiji pokrivam kirijom
    (zanimnjivo123, 3. avgust 2022 09:15)

    # Link komentara

  13. Bacanje para. Jedino ako nisi u penziji i olaniras dugo da zivis.
    (canas, 3. avgust 2022 08:50)

    # Link komentara

  14. Ma baš je zanimljivo ceo život letovati u istom mestu...
    (Sarkazam, 3. avgust 2022 08:50)

    # Link komentara

  15. Najnezahvalnija investicija stan na moru. Osuđen si na jedno mesto, od rodbine ne možeš da se odbraniš a sve vreme teku troškovi.
    (Riks, 3. avgust 2022 08:41)

    # Link komentara