- Komentari -

Ekonomski gigant se vraća u igru?

Prema preliminarnoj proceni, godišnja stopa inflacije u Nemačkoj je u novembru pala na 3,2 odsto međugodišnje, sa oktobarskih 3,8 odsto.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Paja Patak ekonomija - napisem sta hocu na papiru. Papir trpi sve. Realnost je nesto drugo. Kao sto je i kod nas inflacija realna 50%. Pogledajte samo cene vozila i radnih masina koliko su skocile i sve ce biti jasno. To je realno stanje. Problem je sto plate ne prate inflaciju. Osiromasice veliki deo naroda i u Srbiji i u Evropi. To i jeste bio cilj sa pandemijom kada se upumpavao nerealni novac u ekonomije da bi se pokrio nerad. Bojim se da tu nece stati i da ce prava kriza tek doci. A kad su krize velike, svasta je moguce.
    (da, moje ime, 30. novembar 2023 08:36)

    # Link komentara

  2. Inflacija uopste nije iskljucivi pokazatelj ekonomije. Kamatne stope su toliko visoke (bas da bi se zaustavila inflacija) da je mnogim firmama jako tesko da dodju do novca. Kriza u Nemackoj nije jos zaista ni pocela, zaostrice se u 2024 a ako ne dodje do nekog resenja u vezi sa Ukrajinom i dostupnosti jeftinijih energenata Nemacka ce kolabirati.
    (Makarije, 29. novembar 2023 19:56)

    # Link komentara

  3. Nemačka propala a inflacija 3.2%, šta mi da kažemo
    (Ma da bre, 29. novembar 2023 19:11)

    # Link komentara