- Komentari -

Objavljena sadržina Putinovog telegrama

Vladimir Putin je objavio danas da će BDP Rusije u 2023. porasti 1-2 odsto, za razliku od, "prognoza za svetsku ekonomiju koja će nastaviti da usporava".

Izvor: B92.net/J.J.
Pošaljite komentar
  1. Rusi moraju da se trgnu. Za zito su vec uspeli i za jos neke stvari. Ja ih razumem i tacno znam o cemu je rec. Laka lova te razmazi. nemas jednostavno potrebe da se trudis kada lova dolazi "sama od sebe". Imao sam jedan dobar period u zivotu kada su mi pare dolazile od dobre investicije i jednostavno, ne zelis nista nego da se zezas i uzivas. Prestanes da radis po kuci, da spremas hranu vec je narucujes, na petljas oko kola vec odmah platis nekoga, itd, prestao sam i po kompu da caprkam, teram u servis. Tako oni zive vec dugo. Tesko je izaci iz tog mentalnog stanja,ali kad moras, nema izbora. A da peglu nemaju svoju to je zaista preterano, barem je internet dostupan svima. Dodatni problem koji oni vuku je nacin razmisljanja koji potice na vaspitanju generacija koje dolaze iz planske privrede tj odsudstvu klasicne trzisne ekonomije. Otuda i manjak truda pa jedan te isti model automobila prave 20 godina, uvek ce da ga prodaju. Zato su im mnogi proizvodi "sirovi" i nekonkurentni. Veliki gradovi su i dalje bogati. Ako nas BG je prepun ovog besa, automobila, izgradnje i svega,mozete zamisliti kakvo je stanje svesti tek tamo gde je sve neuporedivo vece
    (befg, 7. jun 2023 19:27)

    # Link komentara

  2. Menadzeri i lideri zasluzni i njima se zahvaljuje? Radnici kao i vojnici nazalost potrosna roba.
    (Leonid, 7. jun 2023 17:48)

    # Link komentara

  3. Teško je da ubediš rusofila da pšenica nije ekonomski razvoj zemlje.
    Proizvode mnogo pšenice koju prodaju Turcima a iz Turske uvoze brašno od iste te pšenice.
    U Rusiji ni peglu nisu u stanju da naprave bez detalja iz inostranstva.
    Rast ekonomije je na papiru kako rosstat ( statistika države) nacrta.
    Imaju sve ili skoro sve elemente i to i izvoze.Pumpaju gas i naftu sa Simens pumpama.Kopaju rude sa Volvo i Hitachi tehnologijom..Seku šume sa Husqvarna testerama i neprerađeno drvo izvoze. nameštaj,vrata, prizore uvoze ( ko ima novca iz Italije, manje novca Ikea ( koja je već otišla iz RF..a ostali ( velika većina)iz Kine
    Normalno, nameštaj napravili iz ruskog drveta.
    O tehnologiji tipa mikročip, telefon,TV.da ne pričamo.to je misaona imenica za proizvodnju.
    Nešto slično kao i u Srbiji..samo što mi imamo bolju hranu.
    (Miloš.., 7. jun 2023 16:54)

    # Link komentara

  4. Ekonomski tigrovi kao mi... :D
    (Svetozar, 7. jun 2023 16:03)

    # Link komentara

  5. A inflacija u Rusiji po ruskoj centralnoj banci je 11.92% za proslu godinu. Nazalost.
    (Realno, 7. jun 2023 15:47)

    # Link komentara

  6. Ima smisla ovo sto prica. Svi ratovi se uglavnom vode zbog prirodnih resursa a Rusija ih ima u izobilju.

    Rusija nije proizvodila žito uopšte uglavnom kupovali, kada su dobili sankcije na uvoz žita...za par godina su postali drugi najveći proizvođač na svetu.

    Sa jedne strane su oni malo lenji, sa druge im nedostaje populacija, inače mogu da proizvedu sta god im padne na pamet. Jedna od retkih zemalja na svetu koja ima sve ili bar ključne prirodne resurse.
    (zzbz, 7. jun 2023 15:06)

    # Link komentara