- Komentari -
  1. Zašto mi doplaćujemo ono što je trebao da uplati poslodavac davno. Ako država i institucije nisu to ranije uvidele onda sada treba da plate svoje propuste ili oni ili poslodavci ,a ne mi koji smo zaradili naše doprinose i oni su pritom ukradeni od strane nesavesnih poslodavaca. Kako neko može da odjavi radnika a da pritom ne reguliše njegov radni staž kako to mogu prihvatiti radnici u PIO fondu .Valjda oni prijavljivi treba da provere da li uplaćen radni staž a ne mi koji smo neuki da to jurimo to nije stvar radnika već institucija
    (Gagi, 2. mart 2024 19:42)

    # Link komentara

  2. Šta u slučaju da firme kod kojih sam radila više ne postoje? Imam radnu knjižicu gde je upisan staž?
    (Jovanka, 10. januar 2024 09:14)

    # Link komentara

  3. Upravo sam danas bila u Pio Fondu u Topoli, da proverim radni staž. Neljubazna službenica je hladno odgovorila, da nema vremena da proverava! E toliko o ažurnosti Pio fonda u Srbiji. Mnogo jadno i bedno
    (Gordana, 20. jun 2023 14:42)

    # Link komentara

  4. zasto opet mora licno po nesto?
    zasto ne moze da se uplati radni staz za rupe koje imamo i za staz u nazad? u cemu je razlika uplatio licno ili da uplati firma u kojoj sam radio? fond ce dobiti novac.
    licno meni ostalo mi je radnog staza vise godina u dve firme koje vise ne postoje, znaci nema kome da se obratim, a i da ima bas ih briga prave se blesavi, cime da dokazem da sam tamo radio, suludo potpuno..
    (mile, 7. jun 2023 12:47)

    # Link komentara

  5. Da li se zahtev za sifru odn pin mora podneti u mestu boravka
    (Ljiljana markovic, 18. maj 2023 16:28)

    # Link komentara

  6. Znači uvek isto.
    To, to i to možete preko interneta, ali prvo morate da odete lično u...

    Kraj priče.
    (Zeolit, 2. maj 2023 15:09)

    # Link komentara

  7. Evo kako svi drzavni servisi rade u nemackoj. Prijavs se online, uneses svoje podatke, sistem uporedi podatke i posalje ti pismo na kucnu adresu sa kodom. Ti ukucas kod online i kreiras korisnicko ime i sifru. E sad zasto u srbiji toliko komplikuju ko zna.
    (bzvz, 7. april 2023 20:24)

    # Link komentara

  8. Sve ovo bi bilo dobro i pozitivno kad bi unosili podatke blagovremeno.Uplaćujem staž za suprugu po članu 15 i poslednja godina koja je proknjižena je 2019.Znači kasne čak 4 godine.Tek u kancelariji koja je zadužena za samostalnu uplatu doprinosa,gde je njima dostupan neki interni listing se mogu dobiti pravi i sveži podaci.Znači,proveravaju od kuće koliko hoćeš,ako hoćeš da si miran da je sve u redu sa uplatama,opet moraš kod njih.
    (Deda, 20. mart 2023 11:26)

    # Link komentara

  9. Red za PIN sam cekala 5 min, tj. dva broja su bila ispred mene!
    U eri danasnje tehnologije mogli su podatke o stazu da prezentuju na mnogo laksi način, a ne korisnik istih da sabira dane i pretvara ih u mesece, odnosno mesece u godine da bi dobio btoj godina radnog staža!
    (Boba, 20. mart 2023 10:40)

    # Link komentara

  10. Ako imate elektronski sertifikat na LK moze se proveriti radni staz prijavom na e upravu, pa se tamo nadje fond PIo i sve izlista.
    A ako nemate mozete u Posti uzeti parametre za prijavu na mobilnu aplikaciju, kao sto sada uzimaju poljoprivrednici. Pa se prijaviti putem mobilne aplikacije ne e-upravu.
    (Rale, 19. mart 2023 23:00)

    # Link komentara

  11. Ne daj boze sa dugujes porez ili ista..nadju te odmah..ali,ako poslodavac ne uplacuje..e,to vec nije njihov problem..licemerno.U eri racunara,ako imas coveka koji radi,kome se skida od plate deo svih tih troskova,naravno da mozes da imas i uvid da firma ne uplacuje doprinose,da hoces..
    drzava je dala da radi,ima instrumente da proverava da l placa porez i sve sto drzavi duguje, sto onda ne provere da l' i radnike ima uredno prijavljene i placene?!
    (Dejan, 19. mart 2023 21:36)

    # Link komentara

  12. Odeš kod poslodavca da ti reši staž i on se pravi blesav. Podneo sam zahtev pre više od godinu dana i ništa.
    (Dragan, 19. mart 2023 19:33)

    # Link komentara

  13. Znači opet moram tamo u red?
    (VJ, 19. mart 2023 19:28)

    # Link komentara

  14. Zašto ne postoji opcija korišćenja sertifikata na ličnoj karti?
    (Vladimir, 19. mart 2023 18:57)

    # Link komentara

  15. Uh, bre, ljudi, sve vam nešto smeta... jednom sačekaš da dobiješ PIN kod i završio si, posle toga sve možeš da proveravaš od kuće. U ova teška vremena nije loše proveriti malo češće da li ti je poslodavac uplatio doprinos.
    Malo mi smeta što sam sistem ne izbaci zbirni podatak (x godina, x meseci, x dana), takava automatizacija je moguća, ovako piše sve, pa ti sabiraj... kad imaš više godina staža i eventualno više promena poslodavaca, mnogo je to brojki.
    (XP, 19. mart 2023 18:55)

    # Link komentara

  16. Znači ipak se mora u PIO? Ako sam već otišao tamo proveriću tamo staž, a ne podnositi zahtev za neki pin kod ? Neću svaki dan proveravati staž valjda, proverim ga sada i ako je sve ok i sve ide normalno proveriću ga kad ili ako promenim poslodavca ? Ok je da može bez odlaska u PIO, ali ovako ovo poprilično gubi smisao.
    (Džoni, 19. mart 2023 17:12)

    # Link komentara

  17. Ranije smo morali da cekamo u redovima za proveru. Sada moramo da cekamo u redu za pin kod. Kako god okrenes, moras da stanes u red.
    (Joca, 19. mart 2023 17:12)

    # Link komentara