- Komentari -
 1. Mislim da je od poskupljenja nekog artikla još gore ako tog artikla uopšte nema. Tako je i sa gasom a šta ako ga zimus ne bude dovoljno. Konkretno mislim da je javnost u Hrvatskoj uljuljkana i živi u zabludi da će EU da ih pomogne i zaštite jer su deo te zajednice ali je veliko pitanje šta će biti u praksi ako gas presuši. Biće otimačina medju bogatim kao nedavno za vakcine a mi mali možemo kao Konstrakta da se pitamo : "I šta ćemo sad". Velike sile se prepucavaju preko leđa malih.
  (Boki, 18. avgust 2022 07:20)

  # Link komentara

 2. panika? ne bih rekao, prije mi to sliči na pritisak na vladu pri nadolazećih poskupljenja energenata tako da mi to više sliči na pucanj u prazno, mada bi trebalo pomoći proizvodnim djelatnostima a ne ugostiteljima i trgovcima
  (ivo, 17. avgust 2022 18:40)

  # Link komentara

 3. Koja korist od protesta kad gasa nema pa nema ili ga ima po tako paprenoj cijeni da niko i ne planira da ga kupuje jer ga to vodi u gubitke. Šta je alternativa? Alternativa je da se zatvori firma prije nastanka gubitaka. Katastrofa je stigla i tu je. Ekstra su pogođene firme koje su veliki potrošači energije, bilo gasa bilo struje. A još gora vijest je da ovo nije kratkoročni poremećaj i kriza nego je to “novo normalno”. Jer klima se promijenila i više nema brzo nazad, ako je nazad ikako moguć, a to znači dgoročni problem vrućina i manjka kiše i snijega, a to znači manjka vode a to znači manjka el. energije iz hidrocentrala, a to znači manjka struje i skuplju struju i proizvodnju struje iz ugljena koji zagađuje i gura nas u još lošiju klimu. istovremeno raste broj traznje energeneta (zbog hlađenja, zbog čuvanja hrane, zbog rasta broja stanovnika, zbog povečanja proizvodnje hrane biljaka i životinja koje takođe trebaju vodu). Zlatno doba je završilo. Sad nam standard ide na nize, to znaći presupu hranu, presupu energiju, nestašice hrane, redukcije energije. Ko kože nek bega na selo. Selo je spas za narod jer za sebe uvijek moze da se proizvede hrana (povrtnjak, voćnjak, krumpiri, kupus, prasence, kokoške, jaja, ovce, janje, mlijeko, sir, jogurt). Ispečeš rakiju, napraviš pekmez od šljiva, naložiš šporet na drva i boli te uvo.
  (seljaci jefini nezavisni, 17. avgust 2022 18:10)

  # Link komentara

 4. Braco hrvati samo napred ne dajte da vas gaze pljackaju i otimaju veliki pozdrav
  (Goran, 17. avgust 2022 18:01)

  # Link komentara

 5. U Hrvatskoj se na mesečnoj raziniviše tvrtki zatvori nego otvori.
  Ako ovako nastavi, svi odoše za Njemačku , Irsku,....
  (Alo alo, 17. avgust 2022 18:01)

  # Link komentara

 6. snaci ce se Hrvati ,platice skuplje i to je to
  (popadic, 17. avgust 2022 17:33)

  # Link komentara